Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Thursday, July 30, 2009

Restaurant Bleiberg

Door Keesjemaduraatje
Na mijn verhaal van gisteren, over het krakershostel in Kreuzberg, hebben jullie misschien ook zin in Berlijn gekregen. Ik ben er nu na 10 jaar weer en de sfeer is weer helemaal veranderd. Minder aggressief dan Amsterdam. Meer fietsen. Het een hoeft niet met het ander samen te hangen. Het lijkt wel alsof er op iedere hoek van de straat een cafe of restaurant zit.

Aussentag Het kosjere restaurant Beibergs in de Nürnberger strasse in de buurt van de Kurfürstendamm, is ook aan te bevelen. Wij eten er "gefillte Fisch" en dat is erg lekker. Als je dorst hebt kan je hier kiezen uit enkele uitgelezen Duitse, dan wel Israelische wijnen. Wordt je dan moe door de wijn, dan kan je er zelfs blijven slapen. wat wil je nog meer?

De kokkin van restaurant Bleibergs is de enige Joodse Mongoolse kokkin ter wereld en ze komt zelf het terras op om te informeren hoe het heeft gesmaakt. Intussen zit de depressieve echtgenoot van de eigenares een kosjer bier te drinken en toe te kijken. In de andere hoek van het terras geeft een rabbi levenslessen aan een geblondeerde vrouw van Joods-Russische afkomst. Dan heb je zo'n beetje het gehele programma meegemaakt, behalve dat er voortdurend mensen even langskomen om kosjere producten uit de winkel te kopen.

No comments: