Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, July 22, 2009

Van wie zijn de Kraakvarkens???

Door Keesjemaduraatje
De krakers van de Schellingwouderdijk te Amsterdam, die twee weken geleden ontruimd werden en daarbij op schandalige wijze van hun varkens beroofd, worden in de scene als "Woonwagenbewoners Schellingwouderdijk" aangeduid. Op de nieuws-site Indymedia wordt door iemand beweerd dat ze niet bij de officiele kraakbeweging waren aangesloten, maar dat klopt niet. Er waren contacten en de krakers werden geholpen bij het organiseren van feestjes.

Dikke Peter zeurde al jaren erover dat hij graag varkens wilde hebben en op een gegeven moment kwam er een Franse man met drie biggetjes in zijn achterbak langs. Dikke Peter was dolblij dat hij nu varkens had. de krakers wilden zelfs een nieuw "merk" introduceren. namelijk Pigsville

Pigsville2007-03-03

Saturday 3rd march, we will be trying out a brand new venue, Pigsville. The place has been under  Pigsvilleconstruction for the last 2 weeks, come and chek out this friendly farm environment.
How to get there: Tram 26 towards Ijburg. Get out at the first stop after the Piet Heintunnel. Than follow signs to Zeeburg camping. when your on the backroad going towards the campside, do a right at the "beeldenpark", a artist-wagonsight. Then on the dike another right and than your on the Zuider IJdijk. follow this till the end, and on the corner after about 600metrs you will find Pigsville. Zuider IJdijk 68A 

 

Een droom is vor Dikke Peter in duigen gevallen. Hij is zijn varkens kwijt.

14 comments:

pol said...

Als die dikke peter fatsoen had. Dan had ie effe met beloofde varkensland moeten bellen. Of reageren op telefoontjes van daphne. Dan had er iets geregeld kunnen worden.
Geen medelijden met iemand die zijn varkens niet verzorgt. Niets doet om ze terug te krijgen. Dus, totaal geen interesse heeft in hoe het met de varkens gaat.

keesjemaduraatje said...

@Pol: allemaal veronderstellingen, verdachtmakingen en geruchten. Dikke Peter wil zijn varkens heel graag terug.

christinA eijkhout said...

Echt slim pakte hij het niet aan. Waarschijnlijk heeft hij aan vermeerderen gedacht.
Dan zou (het zaad van)1 beer genoeg moeten zijn om de fok met twee zeugen te starten. Zo krijg je echt wel teeltproblemen, ook met varkens.
Zoiets opzetten is geen "ach, het lijkt mij ideaal..."
Ook krakers moeten af en toe rondkijken.

keejemaduraatje said...

zo ver heeft dikke Peter helemaal niet gedacht. Hij wilde gewoon varkens hebben. "Hij had al jarenlang een varkenswens"

pol said...

Als je naar de site gaat van beloofde varkensland lees je dat daphne vaak "de krakers" heeft gebeld. Maar zei hier niet op reageren. Wat kan ze meer doen! Volgens mij is dikke peter laks. In ieder geval zo laks dat hij zn varkens verwaarloosd!!!

Painted Bird said...

'Hij wilde gewoon varkens hebben.'

En aan zo'n stumper wil jij de varkens terug geven? Ik sta binnen de discussie tot nu toe redelijk neutraal maar ik vind wel dat iemand die varkens (of wat voor beesten dan ook) wil daar dan ook een zekere verantwoordelijkheid voor heeft te nemen. 'Hij had al jarenlang een varkenswens', maar nooit de tijd uit te zoeken hoe je ze het beste verzorgt?

Juistja said...

Waar is de realiteitszin?

Altijd maar denken dat je in contact bent met de natuur, geen co2 footprint, vegetarier, bladiebla bladiebla.

Drie varkens hebben, meteen adverteren als 'pigsville' en allerlei dromerige prietpraat verkopen.

Maar ondertussen geen donder afweten van hoe je een beest verzorgt, en dan ook nog moord en brand als ze weggehaald worden.

Kraaktypjes weten niets van de natuur, ze willen wel graag, maar zijn veel te naief voor de harde realiteit.

Dream on, suckers...

puk said...

Dikke peter, dat klinkt ook niet al te snugger!

keesjemaduraatje said...

hou toch een Sop te zeiken over krakers die je helemaal niet kent. Laat die mensen lekker een paar varkens hebben.
Qua alternatieve prietpraat kan Dafne er ook wel wat van...

christinA eijkhout said...

Ik geloof best dat hij " gewoon varkens " wilde hebben, alleen 't zijn geen honden, maar nutsdieren.
En dat schept verplichtingen.

Louisa said...

Keesje, als je wilt dat er nog reaguurders buiten 020 geïnteresseerd blijven in jouw digitale dagboek, zul je toch echt moeten ophouden met gezeur over kraakvarkens.
Of moet ik het opvatten als een alternatief voor bananentijd ?
Babi Pangang met Pisang Goreng ?

keesjemaduraatje said...

@Louisa: ik probeer iedereen een plezier te doen.
Gat het je om de kraakvarkens of omdat het Amsterdamse kraakvarkens zijn????

Louisa said...

Om de varkens.
En het is geen bananentijd, maar komkommertijd, dus wordt het babi pangang met atjar ketimoen..

bert said...

Een verhaal heeft twee kanten vergeet dat nou eens niet.
"Dikke Peter" wordt opgepakt en op het terrein lopen ook 3 varkens. Er is dus geen spraken van achterlaten. Mevr. Westerhof blaast de hele zaak op omtrent de varkens en verdiend er nu weer lekker geld mee. Wie moet er nu aangevallen worden??!!
Heeft Peter al een nieuwe stek waar hij met de dieren kan wonen?