Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, August 30, 2009

Een mooi weblog

Muur

Door Keesjemaduraatje
In 2005 ben ik met dit weblog gestart. Aanvankelijk een weblog vóór de globalisering en ook tegen de islamisering. Positieve thema's dus. Na de dood van Theo van Gogh was er genoeg over de islam te schrijven. Als er weer een één of andere minkukel op NOVA verscheen, om over de woede van de Marokkanen of andere populaire islam-thema's te praten, hoefde je alleen maar even te googlen om te zien wat voor uitspraken over "De Profeet" die vogel in het verleden gemaakt had en dat schreef je op. Prijsschieten.

Op 15 november 2005, midden in de dreigingen van Al Quaida en Samir A. en in de hoogtijdagen van Ayaan Hirsi Ali, zat ik in een café te praten met een prominent lid van de Internationale Socialisten, Peter Storm. De thema's waren anarchisme, marxisme en Israel. In die volgorde. Ik kan er niets aan doen. Mijn zoon zat tegelijktijd bij de jongerenafdeling van D66. Zo liberaal waren we in die tijd nog. Maar dat terzijde. Na de respectievelijke zittingen met de IS en D66, reden we naar huis en hoorden op de radio al dat Louis Seveke vermoord was. Sindsdien is dit een krakers-web-log geworden. Ik heb sindsdien consequent alles over de moord op Seveke bijgehouden en doe dat nog. Want het laatste woord is erover nog niet gesproken.

Elma Drayer van Trouw vroeg me een artikel over de moord te schrijven en dat werden er twee. Aanvankelijk was ik nog een beetje teleurgesteld dat ik niks over de islam mocht schrijven. Maar daar zie je maar weer, dat iedereen zo zijn specialiteit heeft. De stukken over de islam en ook over Israel zijn in feite meningen. En meningen willen de Main Stream Media alleen op hun opiniepagina's. Ze zoeken mensen die een specialisme hebben.

Zo zag ik dat blogger Peter Breedveld tegenwoordig in VN over strips schrijft en zijn vriendin mag alleen over Arabische realiteit praten. Er zijn maar heel weinig mensen die columns over van alles mogen schrijven. Maar zo ben ik wel weer een krakerswereld ingetrokken waar ik me met veel moeite aan ontworsteld had. Het zij zo.

Hoe moet dit nu verder? Sommigen van de lezers worden schijtziek van dat gezeik over Palestijnen. Anderen vinden dat krakers jaren '80 zijn. En weer anderen, vooral vrouwen, willen weten hoe het mij zelf gaat. Gaat wel ja.   

Over de zaak Louis Seveke en over de mishandeling van Yoghurt in Vrankrijk, heb ik genoeg materiaal voor respectievelijk twee boeken. Zal ik dan ook maar, net als enkele reaguurders, een echt boek van papier maken? En dan blijf ik voor jullie schrijven over de dingen die mij bezig houden.   

6 comments:

gentle giant said...

Gewoon doorgaan op deze brede weg.

Wim Nusselder said...

Hoi Kees,

Leuk, zo'n terugblik.
Wat zou je er van vinden de globalisering weer eens op te pakken, het positieve thema waar je mee begon?
Een idee wat je eens zou kunnen verkennen is bijvoorbeeld in hoeverre globalisering (opgeval als iets positiefs) relatieve 'islamisering' (althans openheid voor culturen van nieuwkomers) vereist of zelfs veronderstelt.

Groetjes,

Wim

Siem said...

Gewoon rustig doorgaan op dezelfde weg. Er gebeuren iedere dag dingen (m.n. in verband met de islam) waar je verstand bij stilstaat(zie http://nieuwreligieuspeil.net/)

GorilaZz said...

Ik wordt niet schijtziek van Palestijnen, maar van dat cross posten van de fans van die club.
Er zijn zat stukjes van jou waar die los kunnen gaan. In postjes over vrankrijk wil ik lezen van de reageerders wat voor soort steigerpijp ze hebben gebruikt, of welke Sanne ze nou nuchter ook zouden doen. Dat soort inside information.

keesjemaduraatje said...

@GorilaZz: je hebt wel gelijk. We moeten orde scheppen waar chaos heerst. Waar heeft Sanne voor het eerst gekraakt? Wie had daarbij de leiding. Welk merk automobiel werd gebruikt om de spuletjes naar het kraakpand te rijden. Het zijn hele belangrijke feiten die ander mischien verloren gaan.
Morgen om precies 10.00 uur weer een nieuwe aflevering

Petrus de Rewa said...

Beste Keesje,

Zoals ooit het hoogste compliment was bij de Propria Cures: schrijft u nog eens wat.