Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Friday, August 07, 2009

Gewoon Gelukkig in Weimar

Door Keesjemaduraatje
Na Dresden zijn we doorgereden naar Weimar. De reis zit er al bijna weer op. Ik breng mijn vrouw straks naar haar dorpje in Noord-Duitsland en  de dag daarop ga ik al weer terug naar Eindhoven. De arbeidsproductiviteit een beetje opkrikken.

Weimar is een stad van heel erg veel cultuur. Bach, Schiller en Goethe, om maar een paar hele grote dichtende en denkende Duitsers te noemen. Maar ook Nietsche. Ik ben er ongetwijfeld nog een paar vergeten. Neu_steinerWie schetste mijn verbazing, toen ik las dat ik de afgelopen nacht in het huis van de zeer geachte grondlegger der Antroposofie, Rudolf Steiner, heb geslapen? Jullie kennen toch wel de Vrije Scholen? Allemaal bedacht door Rudolf Steiner, die overigens ook werk van Goethe heeft uitgegeven en zich met Nietsche heeft bezig gehouden. Wat weer veel goed maakt.

Ik ben hier natuurlijk in eerste instantie voor de politiek en daarom heb ik vandaag het Stadsmuseum bezocht al waar een hele mooie tentoonstelling over de Weimar Republik is uitgestald. Veel over alle gevechten tussen socialistische soldatenraden en losgeslagen groepen Eerste Wereldoorlogsoldaten. Veel over de voortdurende moordaanslagen die de politieke tegenstanders op elkaar pleegden. Een hele lange burgerloorlog, daar lijkt het op.

Maar het was in ieder geval een poging tot democratie en zo wordt het ook tentoongesteld.

5 comments:

pazz said...

NietZsche

philippine said...

Beste Keesjemaduraatje, bedankt voor de leuke verslagen van je reis. Duitsland maakt zich op om de val van de muur en de stichting van de DDR te herdenken. Ik heb al diverse programma's gezien. Ook bijvoorbeeld dat Yasser Arafat op bezoek was bij Honnecker. Banden met de Palestina beweging. In één adem werd Ulrike Meinhof genoemd. Ik ben dus heel benieuwd naar de verslagen over je gekochte boeken, gezien je opmerking over Joshka Fischer en Hamas én dat boek van de teleurgestelde Linksmensch.

philippine said...

@ pazz 19.03

Het is erg flauw maar toch maar even:

NietZsche

NietZsche Wo

rkh said...

Kees,

jammer dat je geen naamplaat van Nietzsche laat zien, want dan zou duidelijk zijn dat het scheermes van Ockham op de naam is los gelaten.
Nu jij weer.

rkh said...

Sorry, vorige reactie niet gezien.