Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, August 22, 2009

Jeroen de Diskjockey

Door Keesjemaduraatje
Nadat Yoghurt op 13 september 2008 in het kraakcaf Vrankrijk met een steigerpijp invalide is geslagen, was er meteen al sprake van een "Jeroen" die erbij betrokken zou zijn geweest. Jeroen zou Harmjan, de vriend van Yoghurt met de vuist geslagen hebben. Wie is Jeroen?Dat dacht de recherche ook en die heeft dan ook een paar dagen met een foto van Jeroen Flamman lopen leuren. Jeroen Flamman, bekend van het TeeVee-programma Spuiten en Slikken. Disc jockey in de beruchte danstent Mazzo en bovendien begenadigd Housemuziek-DeeJee.

Wat veel mensen niet weten, is dat Jeroen ook veel heeft gedaan in de strijd tegen racisme. Onder andere door zijn bijdrage aan de 'United Gabbers against Racism & Facism' . Hij zou in Vrankrijk benefietfeesten voor de AFA hebben georganiseerd.

De slachtoffers Yoghurt en HarmJan herkennen Jeroen Flamman echter niet van de foto. Daarom gaat de politie op zoek naar de andere Jeroen. Die wij op dit weblog intussen kennen onder de naam "Jeroen Macho", wonende in het pand Vrankrijk.

De antifascistische beweging haalde opgelucht adem. Jeroen Flaman was tenminste niet betrokken. Maar is dat ook echt zo? Verschillende getuigen hebben Jeroen Flamman die avond in kraakcafe Vrankrijk gezien. Hij zou ten tijde van de vechtpartij in het kraakcafe aanwezig zijn geweest.

Toch zegt Jeroen Flamman dat hij niets gezien heeft. Toen hij in het cafe kwam was er geen deurploeg. er draaide volgens hem geen muziek en er was geen DJ. Hij heeft pas achteraf gehoord dat er iemand met een ambulance was afgevoerd.

Dat is een vreemd verhaal, want Yoghurt lag op de stoep van de Vrankrijk en er liep een bloedspoor naar de deur. Maar dat heeft Flamman helemaal niet gezien. Het heeft hem er in ieder geval niet van weerhouden een mooi interview aan de NOS te geven. Affijn, je hebt het filmpje hierboven zelf gezien. Vrankrijk is een normaal jeugdhonk en overal gebeurd wel eens wat.

3 comments:

Dr.D said...

En stipt precies op tijd!

keejemaduraatje said...

Ja , d'r zit een tijdsklok op web-log. Dus ik kan instellen wanneer het geplaatst wordt.

Katje Borgesius said...

Als ik eens naar een feest ga, dan is dat wel gezellig, maar de Wereldproblemen worden er helaas niet opgelost.

Als daarentegen krakers, autonomen of soortgelijke mensenvrienden een feest houden, dan wordt daar niet alleen gezopen, gesnoven en gespoten, maar wordt ook, op magische wijze, een slag toegebracht aan lelijke verschijnselen als racisme en fascisme. Je vraagt je, als gewone feestganger-voor-de-gezelligheid, af hoe ze 'm dat flikken. Goed, zo'n antifascistisch benefietfeest in Vrankrijk brengt natuurlijk vele tienduizenden euro's op, want een beetje krakerster valt niet dood op een cent als het om antifascistische axie gaat. Maar dan? Hoe wordt het ingezamelde geld gebruikt om het de pan uitrijzende fascisme in de Hollandse polder te beteugelen? Kan een ingewijde mij eens een paar plaatsen noemen waar voorheen racisme en fascisme welig tierden, maar waar nu spontaan het antifascistische paradijs is uitgebroken? Ik bedoel, zoveel axie, daar moet toch iets van terug te vinden zijn?