Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, September 20, 2009

Anti-Israël activisten belagen Haagse Albert Heijn

De boycot van Israëlische producten is in Nederland nog niet echt op gang gekomen. In tegenstelling tot België en Engeland, waar de BDS-beweging (Boycott, Divestment, Sanctions) erg actief is. Op 24 en 25 september start het Haagse Vredesplatform de boycot van Israel met een picketline bij de Haagse Albert Heijn supermarkten. Is er genoeg animo voor deze acties in Nederland?   

Dargent "Ik kijk wel eens jaloers naar Engeland, waar de beweging tegen Israëls apartheid zoveel sterker is dan hier: daar kun je voor een stevige petitie zo een indrukwekkende lijst van academici vinden die het willen ondertekenen, daar heb je de Guardian die erg veel dapperder en beter geïnformeerd is dan, zeg, onze Volkskrant. Daar zijn de demonstraties voor de Palestijnen groter." Dit is een verzuchting van Anja Meulenbelt op haar weblog op 19 september. Ze heeft natuurlijk gelijk. De Britse vakbonden hebben al tot een boycot van Israel opgeroepen. De Belgen eten al maanden geen Israëlische dadels meer. Dat zet zoden aan de dijk, terwijl de Nederlandse FNV zich bezig houdt met zoiets lapidairs als de hoogte van de AOW-leeftijd. Wat te doen?

Op 1 september organiseerde de Nederlandse anti-Israël activiste Kristel Letschert een informatieavond over de boycot van Israelische producten, in het Turkse HTIB gebouw te Amsterdam. Op die avond is de basis gelegd voor de boycot activiteiten tijdens de Vredesweek 2009. Gisteren publiceerde het Palesitina Komitee een lijst met supermarkten waar komende week actie gevoerd wordt. De nadruk ligt op Den Haag.

Den Haag

Datum: 24 september

Verzamelen: 11.00 uur Cafe Emma, Regentesseplein 222
Start: 12.00 uur AH in de Weimarstraat
14.00 uur AH Weimarstraat hoek Valkenboslaan
16.00 uur AH Torenstraat
19.00 uur AH Spuistraat (t.o. gemeentehuis)
Vrijdag: 25 september
13.00 uur AH Weimarstaat Fahrenheitstraat bij Segbroeklaan
15.00 uur AH Paulkrugerlaan
17.00 uur AH Dierenselaan

Bijzonderheden: Bij elke winkel zullen meerdere mensen(4tot 6) 2 uur kaarten uitdelen .
Afhankelijk van het succes blijven wij langer of korter .
Ook kan het zijn dat als er meerdere mensen zich melden,zij zich splitsen en een andere AH kiezen
Contact:
jmvanleeuwen@ziggo.nl of 0624706559 

Het lijkt erop dat je komende donderdag en vrijdag in Den Haag er niet om heen kunt. Activisten met borden zullen de weg versperren. Is dat erg? Ik vind van wel, maar er is een kleine troost. De boycot van Israel is niet doorgedrongen tot beneden de grote rivieren. In totaal zijn er 15 steden waar actie gevoerd wordt en er is geen één zuidelijke stad bij. Opvallend is verder dat de traditioneel "Palestijnse" steden als Rotterdam en Vlaardingen slecht vertegenwoordigd zijn. Hoe komt dat? Deze acties blijken vooral een zaak van extreem-links te zijn. De moslimorganisaties hebben zich niet aangesloten. Een redacteur van de Moslimomroep vertelde mij dat "de moslims wel andere dingen aan hun hoofd hebben en gewoon de beste dadels willen eten".  We weten natuurlijk allemaal wel waar die dadels vandaan komen.   

48 comments:

izaäk said...

ik wou dat we eens de moslims gingen boycotten voor al hun misere wereldwijd die ze veroorzaken, dus geen uitkeringen meer, geen subsidies, stop op de bouw van haatpaleizen die ze moskeeën noemen, enz.

Hellen said...

Ik sta 100 % achter U .
Schandalige aktie van een stel niksdoeners ,
ik hoop dat ik ze tegen kom , mijn reactie
zal heeeeel duidelijk zijn !

Eric de Wit said...

En wie plukken oa deze dadels,juist de palestijnen.
Oh ja waarom hoor ik nooit iets over demonstraties tegen de marokkaanse bezetting
van de westelijke Sahara waar een 160.000
mensen in vluchtelingenkampen leven,waar amnesty een paar jaar geleden heeft geconstateerd dat er de mensenrechten door het marokkaanse leger zwaar worden geschonden.
Hoezo selectief.

Anonymous said...

Dat kwaardaige gedoe van de randidioten, daar zou gewoon zware straf op moeten staan. Nu iets anders. Wat betreft: Kopvoddentax, Geert zei het verkeerd, het had moeten zijn : Belastingaftrek voor het dragen van een hoofddoek. Immers kinderopvang is voor degenen met taalachterstand (moslims) bijna gratis. Hogescholen krijgen extra subsidie voor allochtonen. Moslims hoeven minder vragen goed te hebben bij examens. Dan durft Geert belasting te vragen aan de zielige gepamperde neef/nicht copuleerders.
Neen kopvoddenstoeslag is heel wat reëeler voor deze regering dan kopvoddentax.
Nietwaar Slob?

viva Pallestina said...

Het is een eenvoudige lakmoes test: Pro-Wilders, ontkenning van het misdaden en het fascistische karakter van de zionistische schurkenstaat is fascisme, Fatsoenlijke mensen walgen van de misdaden van de zionistische babykillers en van Wilders.
Eric de Wit is daarbij een enorme schijnheil. Hij probeert kritiek op Israel te parreren met een verwijzing naar een ander onrecht.

keesjemaduraatje said...

Het is gewoon niet te filmen. Wéér een reaguurder die Palestina met dubbele l schrijft. Daar worden die Arabieren in Judea en Samaria ook net vrolijk van hoor!!

vanhetgoor said...

Ik herinner mij twee beelden. Op het eerste beeld staan drie Israëlische soldaten die met een steen de arm van een Palestijn proberen te breken. Dat is niet lief. Die soldaten verdienen het om een flinke schop tegen hun jiddische kloten te krijgen.
Het andere beeld. Een Palestijns politiebureau ergens in de door de Palestijnen bezetten gebieden. Twee Israëlische soldaten waren ingesloten nadat zij een verkeerde straat waren ingereden en door Palestijnen werden belaagd. De Israëlische soldaten werden doodgeslagen, het raam van de eerste verdieping uitgegooid en op straat in stukken gescheurd. Vervolgens worden de losse lichaamsdelen en ingewanden van de soldaten door een meute Palestijnen op feestelijke wijzen door de staten gevoerd. En dat is niet lief van de Palestijnen. Ik weet niet wat er tegen gedaan kan worden. Misschien moeten die twee filmpjes eens na elkaar worden afgedraaid. Steeds maar weer, over en over, keer op keer. Net zolang tot de boodschap over komt.
De Palestijnse zaak is een verloren zaak omdat er geen menselijkheid meer is. Iedereen die zich inzet voor de strijd van die zielige onderdrukte ontheemde onschuldige Palestijnen die verdient een behandeling net als de Israëlische soldaten die de verkeerde straat in zijn gereden.

Katje Borgesius said...

Ik kijk nooit uit welk land mijn aankopen en boodschappen geïmporteerd zijn, maar nu ga ik mijn best doen om eens wat Israelische producten in huis te halen.

theo said...

mocht ik bij het boodschappen doen gehinderd worden op welke manier dan ook door deze idioten krijgt ie gelijk een paar klappen voor zijn kannis

philippine said...

Beste Keesjemaduraatje, fijn dat u het er weer over heeft. Heb zonet nog even de column over Kristel Letschert, 24 augustus, opgezocht.
@ Katje Borgesius 13.14: Precies wat ik ook denk. 'Tivall" is volgens mij een Israelisch product. En inderdaad bij Appie te verkrijgen. Welke producten er nog meer zijn weet ik niet.

frans said...

conclusie......met zijn allen lekker israelische producten kopen!!

Harm Schouten said...

Wat een idioten.
Ik let er nooit op waar een product vandaan komt en koop gewoon wat nodig heb.
Wat ik wel doe is bij Appie soms een pakje varkensvlees in de halal vitrine leggen, zomaar, omdat het kan.

philippine said...

@ Harm Schouten 14.30: voorbeeldige actie!

Voor wie wil: Let op het codenummer. Begint het met 729 dan is het Israelisch.

jessy said...

Harm Schouten 14:30. Ga ik ook doen.

jessy said...

Harm Schouten 14:30. Goed idee,ga ik ook doen.

AJ - Raalte said...

@ viva Pallestina

Er moet dus wel éérst een "Pallestina" bestaan, hè, voordat je het een (lang) leven to kunt wensen!

Echt fatsoenlijke mensen kotsen van de misdaden van Pal Arabische terroristen tegen zowel Israelische burgers als tegen hun eigen mensen, en begrijpen dat Israel alleen zichzelf maar verdedigt tegen voortdurende (pogingen tot) aanvallen.

Het is nog veel schijnheiliger om continu de splinter in Israels oog te bekritizeren en nooooit de balk in de ogen van Marokko, Soedan, Egypte, China, Burma, Iran, Irak, etc. etc. etc.

AJ - Raalte said...

O ja, en ik koop al zoveel mogelijk Israelische produkten!

viva Pallestina said...

vanhetgoor: het eerste beeld bevestigt het beeld van de fascistische parktijken van de zionistische bezetters. Het 2 beeld is een natuurlijke reactie van een volk dat onderdrukt en vermoord wordt door een fascistische met beestachtige praktijken.

AJ-Raalte: maar u bent dan ook een fascist en een hypocriet. U misbruikt het leed van andere onderdrukte groeperingen om de kritiek op de nazi-achtige praktijken van de zionistische babykillers te parreren en de boodschapper in een kwaad dachtlicht te stellen. Dat is een oude discussietruuk die u mentale nazi-attitude niet kan verhullen. Goebels gelezen zeker?

viva Pallestina said...

In mijn reactie op vanhet goor ontbreekt het woordje bezetter in de laatste zin.

viva Pallestina said...

AJ, je doorzichtige pogingen om af te leiden van de misdaden door de fascistische zionistische misdadigers falen ook omdat er geen volk ter wereld is dat al zo lang en zo bruut bloot staat aan geweld van een fascistiche bezetter als de pallestijnen.
Dat staat nog los van ieders onvervreembaar recht om de hileriaanse misdaden van israel te becritiseren.

Ik hoop niet eens op een discussie met u soort. U bnet geen haar beter dan de eerste de beste ontkenner van de holocaust.

Ik zeg wat ik denk! Als u nu eens gaat koken!

viva Pallestina said...

AJ, ik heb even gegoogled:

http://www.google.nl/search?q=aj+raalte+israel

Ik ben benieuwd of u een eerlijk antword durft te geven op de vraag of u mischien op de siraelische loonlijst staat.

dit oa. ivm met dit artikel.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3744516,00.html

Breget said...

Vanaf nu ga ik zoveel artikelen van Israëlische bodem kopen als ik nodig heb .Zal mij familie en buren vragen om het zelfde te doen.

ethan said...

Je had het vast al gezien

http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2009/09/20/mooi-niet-gestolen-schoonheid/#more-14634

De Ahava producten worden geproduceerd door Dead Sea Cosmetics

ethan said...

@ Pallastina
Wij gaan morgen juist zoveel mogelijk Israëlische producten kopen, Cosmetica vooral.
http://hetvrijevolk.com/index.php?pagina=9252

By the way, misschien moest je je geld van je inburgering cursus maar ns terugvragen want die spelling van je doet pijn aan de ogen

ethan said...

Dhimmi's: http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2009/09/20/iftar-2/#more-14596

keesjemaduraatje said...

Die foto van Fatima Elatiek (spreek uit: Elatiék) op dat weblog van Meulenbelt, die doet gewoon pijn aan mijn ogen.
Anja laat er geen gras over groeien, maar wat me wel opvalt is dat ze kraakster en ex-AFA-activiste Kristel Letschert al het werk laten doen. Die oude zakken van het Palestina Komitee (met één l en een K) zijn volgens mij aan vervroegd pensioen toe ofzo. Worden daar nooirt democratische verkiezingen voor een nieuw bestuur gehouden?

ethan said...

Huh nee das de klassieke strijdmethode:
"stel niet uit tot morgen wat je vandaag nog door een ander kunt laten doen"

Wel er natuurlijk voor zorgdragen dat ze je tijdens het vergaderen niet het kaas van de brood eten

Jantje said...

Arabische producten boycotten wordt een stuk moeilijker. Ze maken helemaal niets wat ik wil hebben. @viva Palestina: Op ruwe olie loopt mijn auto niet.

Anonymous said...

Dit is de actie oproep:

http://www.palestina-komitee.nl/upload/UserFiles/File/NPK-kaart%20Koop%20geen%20Israelische%20Apartheid%20-%20back.jpg

moos said...

Van mij krijgen ze geen steun want ik haat verkrachtende,moordende,rovende,stelende kutmoslims die ons alleen maar minachten.

philippine said...

Geplaatst door: philippine.

Wat een stelletje ANTIZIOSEMIETEN.

Ratna Pelle said...

Vergeet ook de humus en andere producten van Sabra niet. En misschien is het een goed idee om de filiaalhouder ook even te vertellen dat je graag producten uit Israel koopt, en ze niet moeten luisteren naar het Palestina Komite (in de plaatsen waar de actie heeft plaatsgevonden).
Ik vind varkensvlees bij de halalproducten leggen overigens nogal smakeloos. Alsof alle moslims hieraan meedoen. Keesje schrijft zelf dat de moslimorganisaties niet meededen en citeert iemand van de moslimomroep die zegt dat zij wel andere dingen aan hun hoofd hebben.
Tot slot: door al die links naar Anja Meulenbelt en het Palestina Komite helpen jullie hun websites. Hoe meer mensen naar een website of pagina linken, hoe hoger die scoort in de zoekmachines. Als je naar een foute website wilt linken, kun je beter een gebroken link gebruiken.

Hammar said...

Dit kan toch niet waar zijn? Wat een vreselijke barbarij. Denken die weer een Kristallnacht te kunnen organiseren? Wordt het niet eens tijd om dat jodenhatende schorum de Noordzee in te slaan? Sorry, ik word hier een beetje niet goed van. Hier in Breda heb ik niks gemerkt. Dat klopt dus. Niet beneden de grote rivieren. Maar wat een gangstercultuur in Nederland, verschrikkelijk.

Wijze van Zion said...

Beetje triest.
Nast de Israëlische arabieren azen zelfs de palestijnen in Gaza op de 'made in Israël' tag om hun producten te kunnen slijten.
Met name textiel.....
Maar dat zullen al die linksers wel weer eens niet willen weten.

ethan said...

Why Millions are leaving Islam ?
http://www.youtube.com/watch?v=59CFFVugQq8&feature=channel_page

Ratna Pelle said...

Het gaat nog even door. In het Parool van vandaag stond dat ze donderdagmiddag bij de AH op het Koningsplein in Amsterdam gaan demonstreren.

Uit het Parool:
Demonstratie bij AH van Palestina Komitee
Het Nederlandse Palestina Komitee zal donderdagmiddag voor het filiaal van de Abert Heijn aan het Koningsplein demonstreren tegen de verkoop door de supermarkt van Israëlische producten. De actievoerders zullen mensen die de winkel bezoeken vragen actiekaarten te ondertekenen. Die zullen de bedrijfsleider van het AH-filiaal worden overhandigd.

keesjemaduraatje said...

@Ratna: in totaal 15 verschillende steden en dorpen, zullen de activisten gaan demonstreren tegen Israëlische producten.
Ik ga nu geen link naar de agenda van het Palestina Komitee neerzetten, want dit weblog wordt ook gelezen door mensen die daar best aan mee zouden willen doen. Als ze niet moesten werken tenminste.

ethan said...

Hamas - in ihren eigenen Worten
http://www.youtube.com/watch?v=pZvopfDbea4&feature=channel_page

ethan said...

The Hamas kids - what you haven't seen
http://www.youtube.com/watch?v=wfaGVI2Naiw&feature=related

Children of the Future Jihad
http://www.youtube.com/watch?v=_hBuiSP8X6E&feature=related

W.L.B. said...

Beste Keesjemaduraatje,

Het zou uw artikel een stukje kracht bij zetten als u ook met een argument tegen deze boycot zou komen.

Volgens elke maatstaf lapt Israël het International Recht aan haar laars. Op deze wijze probeert men daar simpelweg wat tegen te doen.

keesjemaduraatje said...

@W.L.B.: Er zijn vele redenen om deze boycot af te keuren.
- de eenzijdige aandacht voor zogenaamde bezetting door Israel bijvoorbeeld. Met nadruk op eenzijdig. Er zijn vele landen die stukken omstreden land bezetten, zoals Marokko, China, Syrië en Turkije om er maar een paar te noemen. Daar wordt nooit tegen gedemonstreerd.

-Het Internationaal Recht dat u zegt aan te hangen wordt in grote mate opgelegd door de Verenigde Naties, die voor het grootste deel uit dictaturen en ex-koloniën bestaat. Die stemmen standaard met de Arabische landen mee.
De VN heeft ook Nederland veroordeeld omdat die zich had bemeid met de staatsgreep in Suriname. Gelukig heeft Nederland zich daar ook niets van aangetrokken.

-De vrede in het Midden-Oosten zal niet bevorderd worden door het oprichten van een Paestijnse staat, zolang die staat op basis van haat wordt opgericht. De terugtrekking uit Gaza heeft dat getoond.

de Nijmeegse kraker said...

Mijnheer Kees, heeft iemand je vandaag al verteld (met een "d", want voltooid deelwoord), dat je geen haar beter bent dan de eerste de beste holocaustontkenner?

[edit: waarvan acte]

Joris H. said...

Dit is een heilloze actie. Laten de organisatoren eerst maar eens het Hamas manifest lezen. Te zien op internet. Daarin staat dat Israel de zee moet worden gedreven.De joden moeten dood. En dit manifest is uiteraard gebaseerd op de "Heilige Koran". Daarin staat dat al het land Islamitisch moet zijn. De joden hebben er dus helemaal niets te zoeken. Dus weg met Israel. Op dit soort bronnen baseren de organisatoren van het Palestina "Kommitee" zich dus. Ten hemel schreiend. Israel is het enige land in het Midden Oosten dat democratie kent. Joden, christenen, arabieren, communisten you name it, kunnen zitting nemen in het parlement. In welk islamitisch land kan dat ook?? Daarom is deze boycotactie al een flutactie. De organisatoren weten niet waar ze het over hebben. Joden en christenen moeten toch zeker dood, omdat ze in die regio toch niets te zoeken hebben? Alleen de moslims mogen daar toch in die regio wonen? Wat een verschrikkelijke dhimmies zijn deze organisatoren toch. Ik ga zoveel mogelijk mensen mobiliseren om vooral Israelische producten te kopen.

Pineut said...

@Joris H

Feitelijk moet de hele wereld onder de vlag van de islam gebracht worden, 25 september is Capitol Hill een dag in het bezit van moslims en dat zal Amerika weten ook !

http://islamoncapitolhill.com

Voor Nederland en haar dhimmies betekend dit dat ook hier de vlag van de islam in Den Haag eens zal wapperen, net zoals ze dat al hebben afgeroepen voor bijv. Downingstreet 10.

Het zegt veel over de ware verborgen aard van de ware islamieten t.o.v. de zogenaamde vredelievende moslims die door hun broeders net zo makkelijk over de kling worden gejaagd.

Dat maakt de islam als geloof dan ook zo extra bizar, moslims beweren immers dat hun godsdienst volmaakt is en vrede brengt, maar integenstelling daarvan brengt de islam helemaal geen vrede want moslims vermoorden vrolijk andere moslims. Hoezo volmaakt ? Hoezo vrede ?

Vr. Gr. Pineut

P.S
Hier nog wat links t.a.v. 25 september :
http://www.google.nl/search?hl=nl&q=prayer+25th+september&meta=&aq=f&oq=

Muskens said...

Van meneer Wolf heb ik een haatmail ontvangen
Dit was mijn reactie.

Uw standpunt is voor mij geheel verwerpelijk. Jammer dat u nauwelijks gehinderd wordt door enige kennis
Wanneer u zich eens behoorlijk wilt informeren is: The ethnic cleansing of Palestine van Ilan Pappé een aanrader
Ook The exploitation of the Holocaust van Norman Finkelstein is een aanrader en laat zien hoe de US politiek wordt gemanipuleerd door Aipac, ADL en vele , vele andere pro zionistische lobbygroepen in de US
Ook heeel interessant is The Israel Lobby van John Mersheimer en Stephen Walt. Ik heb het net gekocht en nog niet gelezen

U realiseert zich kennelijk niet dat Israel een kolonialistisch avontuur van het westen is.

VN resoluties worden altijd genegeerd. Israel heeft het NPT niet ondertekend , gaat desondanks als een waanzinnige tekeer tegen Iran dat zowel lid van het IAEA is en het NPT wél ondertekend heeft en ook inspecties toestaat
De groep 5 + 1 heeft de grootste mond over de Iraanse atoomindustrie, terwijl notabene de Fransen in 1958 de Dimona reactor hebben geleverd, de Britten via de Noren zwaar water voor deze reactor hebben geleverd en Duitsland voor enige jaren twee dieselduikboten heeft geschonken ( ja dat leest u goed ) waarmee de zionisten nu Iran kunnen bestoken met vanaf deze boten af te vuren atoomraketten.
Wie is hier nu aan het prolifereren? Dat zijn toch de Britten, de Fransen, de Duitsers en de Israelis en niet te vergeten de US met drie milliard dollar jaarlijkse schenking aan Israel om de agressie te kunnen continueren. Het zijn de westerse landen die het huidige militaire onevenwicht in het MO hebben gecreerd.
De veroordeling door het Internationaal Gerechtshof van de apartheidsmuur in Palestina en de veroordeling van de illegale nederzettingen wordt door israel voor kennisgeving aangenomen en terzijde gelegd. Deze rogue staat neemt een loopje met het ( inter) nationaal recht .
Een onlangs aangenomen besluit in de IAEA waarin Israel wordt opgeroepen inspecties toe te laten is door de laatste honend weggelachen . .
Het Goldstone rapport is een dodelijke klap voor deze rogue staat.

Israel heeft een assocoatieverdrag met de EU m.b.t. de invoer van producten uit Israel die een preferentiele behandeling krijgen ( geen invoerrechten bij import in de EU ) DIT GELDT NIET VOOR PRODUCTEN UIT DE WESTBANK EN GAZA
Israel pleegt valsheid in geschrifte en fraude door producten vervaardigd in joodse illegale nederzetteingen in de"westbank te labelen met made in Israel "
In de verdragstekst tussen de EU en Israel staat te lezen dat de verdragssluitende partijen de mensenrechten hebben te respecteren.
Hte Goldstone rapport laat nu heel goed zien hoe mensenrechten respecteren in Israel wordt opgevat . Niet dus.

Eenieder die producten uit Israel koopt maakt zich medeplichtig aan schending van de mensenrechten, dus ook u meneer Wolf .

keesjemaduraatje said...

ik weet niet wie "meneer Wolf is"

Muskens said...

Dit is wolfie die in een ander primitief verhaal naar uw website verwijst

ewolf@xs4all.nl

"Joden mochten en mogen nog steeds in de zogenaamde Palestijnse gebieden niet wonen waar ze willen.

Doen ze dat toch, dan worden ze vermoord door …….. Palestijnen: Ja, al eeuwen lang en lang voordat er ook maar iets als Israel bestond.Sinds Israel wel bestaat worden de Joden ook daar door Palestijnen en de Arabische buurlanden belaagd, vermoord en tot op de dag van vandaag dagelijks met raketten bestookt.Waarom bestudeer je de geschiedenis niet en sta je blindelings achter een naïeve actie tegen Israëlische producten, waarbij ongenuanceerde eenzijdige beweringen worden gedaan?Niet een beetje dom, maar heel erg dom gepapagaai!Met Kassam groeten"

Vraag is hier natuurlijk. Wie is hier een papagaai of is het misschien papegaai? en wie is hier nu een dom verhaal aan het afsteken, waarvan ieder, maar enigszins weldenkend mens inmiddels al lang weet of althans kán weten dat dit primitieve propaganda van de slechtste smaak is

Theo Ichtus said...

"Die oude zakken van het Palestina Komitee (met één l en een K) zijn volgens mij aan vervroegd pensioen toe ofzo. Worden daar nooit democratische verkiezingen voor een nieuw bestuur gehouden?"

Onvoldoende betalende leden, wellicht? Te weinig echt boeiend entertainment?
D'r is in Israel natuurlijk inmiddels een schat aan ervaring in internationaal recht - vooral de manier waarop het geïnterpreteerd wordt door frisse jongens als Ahmedinejad (die wel *kuch* érg dicht bij de bezetting van een ambassade en het in gijzeling nemen van het ambassade-personeel is geweest) en Khadaffi (die beloofd heeft nóóit meer een Boeing 747 op te laten blazen) Rasechte Democraten, die twee! En een natuurlijke affiniteit met internationaal recht lijkt hun ook aangeboren, dus waar die Netanyahu zich druk om maakt?