Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, September 28, 2009

Dronken Politicus. Schande !!

Door Keesjemaduraatje
De escapades van PVV- Tweede Kamerlid Hero Brinkman in sociëteit Nieuwspoort doen veel stof opwaaien. Er gaat sindsdien geen dag voorbij zonder een kwinkslag of een opmerking. Terecht!!
Onze volksvertegenwoordigers behoren zich te gedragen.

Hoe was dat ook al weer?  Hoe reageerden de maatschappelijke organisaties en de media toen Minister Pronk (PvdA) van Ontwikkelingssamenwerking in 1975 dronken tegen een paaltje reed? Het was een andere tijd, net wat u zegt. Maar toch nog even het geheugen opfrissen. Peter Siebelt dook in zijn archief en vond de volgende oproep van de X-minY-beweging aan al haar sympathisanten:

Xmiyoverpronk_2  

En hieronder kan je lezen hoe die brief aan Premier Den Uyl er uit heeft gezien:

Brief_aan_denuyl

9 comments:

gentle giant said...

Heel knap opgegraven, respect!

Breinbrouwsels said...

Dat is geen achterkamertjes gedoe maar prachtig kruipruimte overleg:)

Painted Bird said...

Kun je het opbrengen beiden af te keuren?

Ernst said...

"Onder invloed" krijgt zo een heel andere betekenis erbij, ben je onder invloed (oude betekenis) dan doe je er goed aan dat de politiek correcte meute zijn invloed aanwendt om je te redden. En helaas die invloed heeft Brinkman niet.

Overigens, in Nieuwspoort heb ik wel erger gezien, maar vreemd genoeg komt dat niet naar buiten, kennelijk geldt de zwijgplicht over wangedrag alleen als dat wangedrag door mensen wordt bedreven die wel in het pulletje van de spraakmakende gemeente vallen.

Maar ja, er is zwijgplicht voor iedereen of voor niemand, dus wie weet ga ik er nog wel eens over schrijven, dat mag immers nu.

Ernst said...

Leuke herinnering: Een voormalig cda-kamerlid smeekt me met hem het bed te delen, en gaat daar mee door, terwijl ik al een en ander maal had aangegeven daar niets maar dan ook niets voor te voelen. Op een gegeven moment leidde dit (van zijn kant) zelfs tot huilen (noodgedwongen moest ik onder de gordel gaan, maar niet zoals hij dat graag gezien had) en het aanbieden van geld! Nooit iets over gelezen in de krant, en dat terwijl betrokkene toch om den donder niet nuchter was. Enfin, van dat soort herinneringen heb ik er wel meer.

Ge said...

Lijkt me nogal een verschil; paaltje of barman. Daarnaast liep Pronk niet te pronken met hard optreden tegen geweldsmisdrijven. Het gaat er ook om waar je voor staat.

Peter Siebelt said...

@ Ge | 30 september 2009 om 15:35

Geweldsmisdrijven, Jan Pronk, niet (pronk)en met geweldsmisdrijven?! Nou springen me de tranen in mijn broek.

Jan Pronk liep niet alleen te Pronken met misdadigers die hun eigen mensen martelden en vermoorden maar voorzag ze ook nog eens van miljoenen euro's (guldens) Nederlands gemeenschapsgeld.

Peter Siebelt said...

http://www.hpdetijd.nl/archive/2009-10-01/jan-pronk-dronken-10

Lex said...

Weet iemand nog hoe het zat met Ruud Lubbers, die in 1970 met een Mercedes (type W108 voor de ingewijden) alle verkeerzuilen in de omgeving van het Binnenhof platreed?