Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, September 18, 2009

Economie trekt weer aan

Door Keesjemaduraatje
Precies een jaar geleden merkten we op het werk plotseling van de ene week op de andere, dat de crisis was uitgebroken. Weinig nieuwe aanvragen. Projecten die stopgezet worden. Onze manager kwam terug van vakantie en ze riep: "Wat is het hier stil". Een half jaar daarna begonnen de ontslagen. Maar dat werden geen ontslagen genoemd. Werknemers die overtolig zijn, worden in het "career transition center" te werk gesteld. "War is Peace".

WerkNu in de herfst van 2009 krijg ik van de ene dag op de andere vier nieuwe aanvragen voor ICT-projecten. Een bank, een chemie-concern, een flessenfabriek en een kopieermachinefabriek. Zoveel dat het al weer een beetje op werken begint te lijken en mensen al weer dreigen met overspannen worden. Zo mogen we het horen. 

Dus wat dat aan gaat, is het misschien goed dat deze regering helemaal niets doet, want misschien ziet 2010 er geheel anders uit dan ze nu voorspellen. De crisis zou over kunnen waaien en dan komt er weer geld in het laatje.

No comments: