Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, September 18, 2009

Elatik wil vrijstelling voor moslims

Door Keesjemaduraatje
Het was natuurlijk te verwachten. Alleen de autochtone Amsterdammers moeten de broekriem aanhalen en duurzaam bezig zijn. Fatima Elatik (Stadsdeel voorzitter Zeeburg) vraagt bij de autoloze zondag een vrijstelling voor moslims aan, in verband met het Suikerfeest dat misschien wel en misschien ook niet op die dag gevierd gaat worden.

Elatik_vrijstelling_suikerfeest

bron: http://twitter.com/FatimaElatik

10 comments:

George Costanza said...

en dan ook op zondag aisha op de dam uitvoeren!

Pineut said...

Kortom : Slegts vir muslims.

Vr. Gr. Pineut

Mark said...

Past in de islamitische traditie:

The Jews and Christians were required to dismount from their donkey or horse if they met a Muslim in their way and they were supposed to greet the Muslim humbly and show submissiveness towards him. The Dhimmis were not allowed to build their houses taller than those of their Muslim neighbors and in some cases they were not allowed to build new churches and synagogues and needed permission to repair the existing ones.

Bron: Ali Sina
http://www.jihadwatch.org/2005/04/sina-is-political-islam-fascism.html

Wim Nusselder said...

Hoi Kees,

Ik kan me voorstellen dat moslims die een maand lang hun broekriem hebben aangehaal (ramadan) en gewend zijn het eind daarvan te vieren (suikerfeest) zich niet zo heel erg aangesproken zullen voelen door dit argument tegen een vrijstelling van de autoloze zondag.
"Über Twitter" bepleitte overigens primair verplaatsing van het suikerfeest naar de maandag: een moslimtraditie laten wijken voor een tamelijk recente Nederlandse traditie. Tel je zegeningen als angsthaas voor islamisering van Nederland in plaats van bovenop haar second-best oplossing te springen!

Overigens schrijft ze 2 uur later:
Mijn tweet (grap) over autoloze suikerfeest leidt tot politiek misbruik merk ik. Ben niet voor vrijstelling voor wie dan ook!!!
about 20 hours ago from UberTwitter

Groetjes,

Wim

wannes said...

Wat vasten? Overdag maffen en 's avonds je eigen lens vreten en anderen wakker houden.
Hoe zou ze dat willen noemen, die Elastiek? Zeker geen discriminatie!

keejemaduraatje said...

@wim nusselder: daar gaan we weer. Je noemt mij een angsthaas. Waarom spreek je niet meteen over "fobie"? Terwijl het precies onderzom is. Om de moslims maar niet te ontrieven worden er steeds meer vrijstellingen en rechten gegeven, die op grond van hun aantal en bijdrage voor de samenleving volkomen overdreven is. Ik blijf erbij dat de angst voor aanslagen daarbij een rol speelt.
Ik ben juist helemaal niet bang.

Wim Nusselder said...

Hoi Kees,

O.k., dat woord "angsthaas" was niet handig, want daardoor ga je niet in op de rest van wat ik schrijf.
Ik spreek niet over een fobie, omdat dat iets veel irrationelers is en er met jou best te praten valt over de redenen voor jouw afwijzing van de islamisering die je ziet.
Ik ben blij dat jij niet meer bang bent voor aanslagen.

Over welke vrijstellingen en rechten voor moslims heb je het trouwens??

Groetjes,

Wim

Ernst said...

Vandaag is het Joods Nieuwjaar, vreemd dat niemand er over valt dat voor familiebezoek daar geen regelingen zijn getroffen.

Het is overigens idioot dat, als het moslims betreft, er opeens een besef doorbreekt bij ons bestuur hier, dat het toch wel wat overlast oplevert, die een half miljoen euro kostende autoloze zondag (heb ik het nog niet over gederfde inkomsten van de mensen met een bedrijf/winkel hier, alleen over de kosten). Kennelijk is dat niet erg, althans niet als het niet-moslimamsterdammers betreft. Het is om te janken van drift, niet omdat moslims voorgetrokken zouden worden, maar omdat het bestuur hier helemaal het besef lijkt te hebben verloren dat het er niet zit om op onze kosten hun rare hobbies op te dringen aan de burgers die daar niet op zitten te wachten.

Wat wel aanvaardbaar geweest zou zijn: dat alle politici aangegeven hadden vandaag de auto niet te gebruiken en hun volgelingen zouden hebben opgeroepen hetzelfde te doen. Maar ja, zonder dwang doet natuurlijk niemand mee, en dan moeten we dus maar gedwongen worden. Ik vraag me trouwens af wat de juridische basis van deze dwang is.

Gelukkig maar dat ik vandaag de grachtengordel niet uit hoef. Jammer alleen dat daar zoveel van die losgeslagen bestuurders van ons wonen.

moos said...

Hee Cohen ik wil ook gratis vervoer met kerstmis,of weet je niet meer wat kerstmis betekent? Judas Askariot!!

Patrick said...

Elatik : "Anders vrijstelling voor moslims".
Vervang het woord moslims eens voor het woord ariërs en je ziet hoe eng zo'n Elatik is.