Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, September 02, 2009

Schwarz-Gelb verhindern !!

Door Keesjemaduraatje
Zoals jullie weten, was ik in de zomer twee weken in Duitsland en ben door Brandenburg, Berlijn, Sachsen en Thüringen  gereden. In Sachsen en Thüringen waren net regionale verkiezingen en dus zagen we overal plakaten en zelfs standjes met politici. Hele leuke affiches, heb ik gezien. Bijvoorbeeld van Lenin en Che Guevara. Echt politici die als voorbeeld voor de Duitse politici kunnen gelden. Hoewel ze allebei wel wat met Duitsland hadden. Lenin werd in 1918 door Duitsland in een gesloten coupé terug naar Rusland gestuurd, in de hoop dat hij daar flink rotzooi zou trappen. Daar hebben ze 70 jaar lol van gehad en Che Guevara was een grote fan van de Duitse schrijver Goethe.

Hochdieinternationale In ieder geval blijkt het nu voor de komende landelijke verkiezingen in Duitsland op 27 september zo te zijn, dat niemand meer precies weet in welke richting de politiek moet gaan. Angela Merkel maakt geen grote fouten, maar ze verandert ook niet veel. Kan ze ook niet, omdat de ouderwetse Sociaal-Democraten alle veranderingen tegenhouden. De SPD laat Merkel niet vallen, omdat ze slecht in de peilingen staan. De Groenen en de liberale FDP zijn allebei te klein om grote sprongen te kunnen maken en de communistische Linken, met delen van de DDR-staatspartij SED erin verwerkt, krijgen de laatste tijd de wind in de zeilen.

Straks na de verkiezingen zal het heel moeilijk worden een coalitie te vormen. Vooral omdat communisten, Sociaal-democraten en Groenen het helemaal niet met elkaar eens zijn. Wat roepen ze dus in koor?

Scharz-Gelb verhindern!

Ze hebben zelf geen programma, dus schelden ze maar op de tegenstander (CDU en FDP). Dat komt me zo ontzettend bekend voor !  Nu heb ik drie Duitse stemmers in huis en die moeten nu bepalen wat ze gaan stemmen. "SPD natuurlijk", roept mijn vrouw. En dan vraagt mijn oudste zoon, wat die dan de laatste vier jaar allemaal zo voor het land gedaan hebben. Niets! Ja maar, "Schwartz-Gelb verhindern". Dat is het devies. Nou hebben we bedacht, dat het misschien toch wel goed voor het land zou zijn als de SPD een tijdje niet meedoet. Maar dat durven mijn zoons niet tegen mijn vrouw te zeggen. Gelukkig leest ze dit weblog toch niet.

19 comments:

Dr.D said...

Noch de stemmers ...

Nijmeegse Kraker said...

wat heeft jouw held, de populist Wilders dan voor dit land gedaan behalve een klimaat creeren dat lijkt op de situatie van de joden in en voor WO-II?

wat ben je ook een triest inhoudsloos mannetje keessie. dat wijzende vingertje van jouw is zo gemakkelijk om te draaien....

nijmeegse kraker said...

je bent weer aan het meulebelten, hypocriete keessie!

Nijmeegse kraker (code naam) said...

Overigens mijnheer Keesjemaduraatje, jij bent toch zo begaan met het lot van "de joden". Onbegrijpelijk dat jij zo achter de CDU/CSU gaat staan dan.

op onderstaande link kun je lezen hoe die smeerlappen de mythe van de nobele wehrmachtsoldaat in stand willen houden.

http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article711809.ece/Tentoonstelling_over_Hitlers_leger_ergert_CSU

keejemaduraatje said...

@Nijmeegse Kraker: lezen kan je ook al niet. Ik schreef :"dat het misschien toch wel goed voor het land zou zijn als de SPD een tijdje niet meedoet."
Daar staat niets over CDU in. Bovendien is het een gelinkte artikel van Willem Beusekamp (Volkskrant). Nomen est Omen. Vol met fouten. Reemtsma werd al minstens 10 jaar geleden ontvoerd en niet vorig jaar. Zijn tentoonstelling zat vol met fouten. Moorden die aan de nazis werden toegeschreven, bleken door Sovjettroepen gepleegd te zijn. Nu eindelijk, met hulp van andere wetenschappers, heeft hij weer een tentoonstelling. Bovendien gaat het hier om superrechtse CSU-ers, dat is iets geheel anders als Angela Merkel. Maar nuances, daar moet jij nog heel veel over leren.

nijmeegse kraker (Code naam) said...

"Maar nuances, daar moet jij nog heel veel over leren." hahahahahaha, heb je jezelf wel eens over moslims gelezen? Of heb je jezelf wel eens gelezen als het over critici op israel gaat?
je hebt echt last van die typische rechtse ziekte genaamd narcisme. je bent echt kompleet blind voor de balk in je eigen oog.

lezen is ook niet je sterkste punt het gelinkte artikel is al bijna 10 jaar oud idd :)

Nogmaals zeg eens wat jouw held wilders dan voor goeds voor dit land hgedaan heeft, aangezien dat een door jouw gehanteerd criteria is. Ik zie hem alleen maar polariseren, demagogie bedrijfen, discussie weigeren te voeren en over moslims spreken op dezelfde manier als de nazis vroeger over de joden spraken.
de meeste van jouw wijzende vingertjes zouden gebroken moeten worden opdat ze naar jouw zelf wijzen.
maar ja, narcist he?!

keejemaduraatje said...

dat beschouw ik dan weer wel als een dreigement.

keejemaduraatje said...

dus omdat Willem Beusekamp op 24 februari 1997 een foutief en naar later blijkt onterecht artikel schrijft, ga jij mij bedreigen. Het moet toch niet gekker worden!!

haha said...

Keessie ik zal altijd zover mogelijk bij je vandaan blijven.

Peter Siebelt said...

@Nijmeegse Kraker | 2 september 2009 om 13:21

Babbeltjes?

Hamvraag said...

Hoelang kennen jullie elkaar al?

door vrager said...

Keessie, kende jij Siebelt al toen hij prullebakken liep leeg te halen bij de BLUF? Werkten jullie toen samen?

pfff said...

Het is dat die Louis onder de groene zoden ligt, anders zou je vermoedens krijgen over door vrager. Blijkbaar zijn er nog genoeg Vopo's over in Nijmegen.

keesjemaduraatje said...

@Doorvrager: heb ik toch al een paar keer gezegd. Ik ga het jouw persoonlijk in levende lijve allemaal vertellen. Ik ga geen info geven aan anonieme stalkers.

Che-fan said...

dan denk ik dat ik het wel weet.
Ik moet trouwens wel anoniem zijn hier omdat jij me anders blokked. Super hypocriet maar wat verwacht je van een laffe hond die samenwerkt met een griezel als Siebelt.
Ik zou je ook niet in levende lijfe willen ontmoeten want je komt zwaar bedreigend over. Ik vermoed dat je narcistsiche karakater het niet kan uitstaan dat iemand door de semi-fascistische bullshit die je uit slaat, heen prikt. Het is bekent dat dergelijke mensen zeer agressief kunnen zijn.

keesjemaduraatje said...

@Tsja: ik blokkeer je juist, omdat je anoniem bent en mensen uitscheldt. Zo gaan we hier op dit webblog niet met elkaar om..... Wil je die indruk, dat ik agressief zou zijn, even vasthouden? Dat is precies het image dat ik graag wil uitstralen. Jij helpt mij daarbij.

Nijmeegse Kraker said...

Kijk, keessie, iemand die met droge ogen, Peter Siebelt, als "terrorisme expert" aanduidt is aantoonbaar volkomen gestoort.

keesjemaduraatje said...

@Nijmeegse Kraker: bedenk zelf eens iets, in plaats van steeds anderen na te praten. Of kan je dat niet?

lol said...

Dit heb ik helemaal zelf bedacht