Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, September 26, 2009

Terug naar de Madurastraat

Door Keesjemaduraatje
Het volledige interview met Minister van der Laan in de Azijnbode van heden ochtend staat nog niet online. Daarom hier alvast een citaat, dat veel stof doet opwaaien. Chantage door Marokkaans straattuig en resentimenten van een oude kraakster in één paragraaf. Het is Keesjemaduraatjes weblog in het kwadraat:

Brandende_autos Van der Laan: "Maandag was ik in de Indische Buurt in Amsterdam. Een vrouw met een actie verleden komt naar mij toe en zegt: 'die hele wijkenaanpak is allemaal geld voor nieuwe Nederlanders.' Ik hoor dat vaker en leg steeds uit dat het geld is voor de hele buurt. Meteen daarna heb ik een gesprek met een op zichzelfleuk Marokkaans kereltje. Hij zegt"'Zie je die auto's daar staan? Je kunt ons beter extra geld geven, voordat ze in de brand gaan. (...) Praat je deze mensen naar elkaar toe, of zet je ze tegen elkaar op?. Er is maar één antwoord: Ik moet ze naar elkaar toepraten"

Hier zie je toch weer dat óók die Van der Laan niet spoort. Hij laat zich chanteren en merkt het niet eens ( "op zich een leuk Marokkaans kereltje"). Bovendien zet hij iemand die al jaren een bijdrage levert aan het opbouwwerk van de Indische Buurt op één lijn met iemand die dreigt met geweld. Hij wil zelfs dat die twee ongelijke grootheden met elkaar gaan praten. Hij zet die vrouw daarmee bij voorbaat in een racistische hoek.

11 comments:

christinA eijkhout said...

Naar elkaar toepraten is niet gek of achterlijk.
Ik zie trouwens nergens dat hij "voor chantage gezwicht" zou zijn.
En de enige die die vrouw in een racistische hoek zet ben jij.
Ik zie alleen maar een vrouw die bang is ondergesneeuwd te worden door (misschien in haar ogen te veel ) financiële aandacht voor anderen.

Dr.D said...

Bij financiële aandacht en 'de grote verdwijning' is ZuidOost kampioen.

christinA eijkhout said...

Alleen gaat dit stukje niet over Zuid-Oost.

keesjemaduraatje said...

het is een enerzijds-anderzijds spelletje van van der Laan.

christinA eijkhout said...

En daarom kan iedereen die kant kiezen waar hij zin in heeft?

Ernst said...

Chantage is chantage, en het bevreemdt me dat VdLaan het verschil tussen een klacht over overheidsbeleid en het bedreigen met geweld van (nota bene!) een minister niet ziet.

Zou die morele blindheid nu echt of gespeeld zijn, of -je zou het bijna gaan denken, en zo langzamerhand denk ik: waarom denk ik dat eigenlijk niet? dat VdL deel uit maakt van een samenzwering om de niet-moslimbevolking tot opstand te treiteren.

Die bedreiger met geweld (overigens niet gericht tegen de minister maar tegen de buurtbewoners), die had natuurlijk al lang vast moeten zitten.

Jaan Krats said...

Van der Laan is advocaat geweest. Als je naar Spong kijkt en wat die uitvreet, dan denk je die vent doet dat expres, Spong is gewoon door en door verrot. Zo'n van der Laan wil je het voordeel van de twijfel gunnen, hoewel hij links is, zei hij in het begin wel eens iets zinnings in de trant van: Die import van bruiden kunnen wij niet bolwerken.
Al snel begon hij ook hij blubber te spuiten zoals: Wilders durft met mij niet in debat. Daarna zegt hij patserig: De kosten van de immigratie geef ik U wel. Dat weigerde hij dus en zegt dan doodleuk, dat hij door niet te antwoorden alles beantwoord heeft. Nu gaat het stuk vuilnis zgn. in gesprek met een marrokkaanse autoverbrander die hem chanteert en wat doet Vuilnis van der Laan: Hij beseft niet eens, dat er een ongeoorloofde bedreiging heeft plaats gevonden. Neen als je zo bent als van der Laan moet je Wilders niet beschuldigen.
Inderdaad is het opzet of is Vuilnis van der Laan echt zo stom?

Tro said...

Van der Laan is een vleesgeworden drol.
Als hij als advocaat niet begrijpt, dat deze marrokkaan hem chanteert door te dreigen met het in brand steken van auto's dan liegt hij. Hij als advocaat weet dat precies. Waarom doet hij net alsof zijn neus bloedt? Goeie vraag!
Het antwoord tegen die marrokkaan moet natuurlijk zijn, Uw soort kunnen we hier niet gebruiken, ga a.u.b.zelf weg uit dit land of ik zal U helpen. Dit doet hij niet, hij accepteert die bedreiging en chantage en gaat erop in en beklaagt zich, dat zijn baan zo moeilijk is omdat hij deze bedreiger met anderen die wel positief denken bij elkaat moet brengen. Nee van der Laan, dat moet U niet, U moet ze aanpakken, als ze dreigen met criminaliteit meteen uitzetten. Maar dat horen de zogenaamde vlees geworden drollen van PvdA en D66 zgn. niet. Ze doen het inderdaad met opzet, U Drol van der Laan, landverrader

Tro said...

Van der Laan is een vleesgeworden drol.
Als hij als advocaat niet begrijpt, dat deze marrokkaan hem chanteert door te dreigen met het in brand steken van auto's dan liegt hij. Hij als advocaat weet dat precies. Waarom doet hij net alsof zijn neus bloedt? Goeie vraag!
Het antwoord tegen die marrokkaan moet natuurlijk zijn, Uw soort kunnen we hier niet gebruiken, ga a.u.b.zelf weg uit dit land of ik zal U helpen. Dit doet hij niet, hij accepteert die bedreiging en chantage en gaat erop in en beklaagt zich, dat zijn baan zo moeilijk is omdat hij deze bedreiger met anderen die wel positief denken bij elkaat moet brengen. Nee van der Laan, dat moet U niet, U moet ze aanpakken, als ze dreigen met criminaliteit meteen uitzetten. Maar dat horen de zogenaamde vlees geworden drollen van PvdA en D66 zgn. niet. Ze dioen het inderdaad met opzet, U Drol van der Laan, landverrader

Peter Siebelt said...

Van der Laan? Ik dacht dat we intussen wel wisten wie dat geVrankrijkse mannetje is en welke werkwijze hij hanteert.

Dr.D said...

Ja, van der Laan kennen we nog van Bruna. Wie een Nijntje op z`n weblog of site zette kreeg post, onmiddellijke verwijdering van Nijntje of een dwangsom...