Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, October 15, 2009

2 jaar cel voor de Vrankrijk mishandelaars

http://www.at5.nl/artikelen/25399/rechtbank-doet-uitspraak-in-zaak-vrankrijk
Jacob G en Carlo L  hebben donderdag twee jaar waarvan acht maanden voorwaardelijk gekregen. De rechtbank achtte zware mishandeling met voorbedachte rade bewezen, maar poging tot doodslag kon volgens de rechter niet aangetoond worden.

Bij het incident in september 2008 liep een kraker met de bijnaam Yoghurt een schedelbasisfractuur en een gehoorbeschadiging op. Ook kan hij niet meer lopen. Het andere slachtoffer raakte ook gewond maar minder ernstig. Het Openbaar Ministerie eiste een week geleden zes jaar cel tegen twee van de drie verdachten. De krakers Jacob G. (25) en Carlo L. (49) zouden de slachtoffers meerdere keren hebben geslagen met een steigerpijp. Daardoor zouden ze mogelijk ook schuldig zijn aan poging tot moord.


Tsjaa, dan zijn ze wel al snel weer op vrije voeten. Volgens Dr. D al na vier maanden vanaf nu.

24 maanden, min 8 = 16.
Daarvan 2/3 zitten = 11 maanden
6 maanden al gezeten.

Dus dat kan wel kloppen. Nog 4 of 5 maanden zitten en dan lopen ze weer vrij rond. En Jeroen ontspringt de dans.

29 comments:

Nijmeegse Kraker :) said...

Hey min ventje, heb je nu de onzin en de foto van sanne punk, die jij ten onrechte beschuldigt hebt al van je vieze webstekje afgehaald?

keesjemaduraatje said...

Sanne Punk alias Sanne Mo J. ,naam en adres bij de redactie van dit vieze webstekje bekend, mag wel heel erg in zijn handjes knijpen, dat deze kroeg aan hem voorbij is gegaan. Want twee jaar is nog altijd een hele lange tijd.

Nijmeegse Kraker said...

Als een echte wilderiaanse fascist ben je niet in staat toe te geven dat je zwaar de mist bent in gegaan. Je beschuldigt iemand, kompleet met foto en je zit er gewoon zwaar naast. en je alias, Sanne Mo J is ook weer iemand anders sukkel

keesjemaduraatje said...

Nou waar zeur je dan over, als ik het toch fout heb. Dan hoef je toch ook niet zo kwaad te worden en mij uit te schelden?
Even een vraag: Dus ik ben de fascist en degene die een kmede-kraker met een stijgerpijp invalide slaat, die is de held van de Vrankrijk -krakers en de baby-punks en worden kushandjes toegeworpen vanuit de publieke tribune. Heb ik echt wel gezien hoor!!

Nijmeegse Kraker, maar niet echt said...

Waar het om gaat beste keessie, is dat jij een ONSCGHULDIG iemand met foto en al op je blog beschuldigt en dat je, zoals een echte fascist betaamt, niet in staat bent om daarvoor je excuses aan te bieden en die drek van je vieze weblogje weg te halen, maar dat je blijft volharden in je praktijk die ondertussen rustig als leugenachtig kan worden aangemerkt. je dreigt zelfs met het openbaar maken van zijn woonplaats. En nogmaals die Sanne Mo J is weer iemand anders. je hebt je feiten gewoon niet op een rijtje, net zoals goebels vroeger overigens, ook zo'n fascist en klaarblijkelijk een van je inspratiebronnen.

Anonymous said...

ow ja, nog zo'n demagogische zin van je dat jeroen goed weg komt. Jeroen is vrijgsproken vanwege zelfverdediging ivm agressie van jochem en zijn vriendje. je bent echt een super min kereltje. Triest voor je kinderen.

keesjemaduraatje said...

tijdens de rechtzaak heb ik een paar keer geprobeert met jou in gesprek te komen. als je daar nu gewoon op in was gegaan, dan was er niets aan de hand geweest. maar jij kiest er voor om mij uit te schelden en te bedreigen. dus dan gaat er helemaal niets van deze website af.
En met beschuldigingen van fascisme bereik je ook niets. de enige fascist ben jij zelf

Nijmeegse Kraker (door keessie verzonnen) said...

Je bent echt knettergek keessie, ik ben helemaal niet op dat proces gewees,t bruine rat.
Net als Wilders ben jij niet uit op de waarheid, of waarheidsvinding, je bent een ordinaire fascistische agitator.

puk said...

Inderdaad Ik heb ook gezegt dat sanne punk hier nix mee te maken had, al maanden geleden. Je hebt hem onterecht door t slijk gehaald.
Excuses zijn hier op zn plaats!

haha said...

makkelijk he mensen met wie je het niet eens bent beschuldigen van fascisme. weet je wel wat fascisme is? wat wil je bereiken met de term fascisme?

Dr.D said...

So! De Darwin gaat naar de Nijmeegse kraker!

Dr.D said...

Maar voor mensen die zich toch al in een piepklein wereldje bewegen is een vrijheidsstraf niet echt straf, de schadevergoeding die er zal moeten komen komt waarschijnlijk harder aan..

keesjemaduraatje said...

@Puk: het feit dat iemand niet terecht staat, wil nog niet zeggen dat hij niets gedaan heeft. Ik heb alleen weergegeven wat krakers aan mij verteld hebben. Betrouwbaar dus....

puk said...

Waar ben je mee bezig man. sanne heeft nix gedaan. Geil je op vernedering ofzo!

Dr.D said...

Na een omertà van ongeveer drie maanden heeft het collectief de verantwoording gedragen. Die kan je niet zo maar afschudden...

Dus waarom blind staren op wie wel en wie niet?
Of, om er ook maar eens een Darwin tegen aan te gooien,
na `45 had iedereen bij het verzet gezeten....

Marco Knol said...

Dat van per definitie slechts 2/3 uitzitten is al enige tijd voltooid verleden tijd. We zullen dus zien hoe lang ze zitten. Dat zal, gezien de veroordeling en de strafmaat, ook afhangen van de vraag of er hoger beroep komt.

Anonymous said...

Er is een fout opgetreden...
Onze excuses: uw reactie werd niet gepubliceerd omdat de anti-spam filter van TypePad uw reactie heeft gemarkeerd als potentiële spam.


zo doet keessie dat, nog schoner dan de nazis

keesjemaduraatje said...

@Jantje Maduraatje: narcist is toch al minder erg dan fascist. Je argumentatie begint al zwakker te worden....

Pyt said...

Spreek met elkaar af in een bruin café. Huur een gespreksleider in, voor de zekerheid met enig gereedschap t.b.v. noodweer. En discussieer dáár verder, over fascisme, narcisme, Darwin, bruine ratten, en Wilders.
Wel een woordenboek er bij. Anders gaat het nóg steeds nergens over.

keesjemaduraatje said...

@Pyt: dit is wel een héél praktisch voorstel. Soms is de oplossing zo gemakkelijk

jantje said...

het probleem is dat dat Keessie iemand is die bevriend is met Peter Siebelt, en die slaat je heel makkelijk dood. Peter en Keesie drinken dan samen later een biertje...

Keessie is NSB said...

hey musolinie keessie, hoe groot is je lijst van ipnummers van onwelgevallige meningen die je vergast, pardon blokkeerd? Beetje hypocriet voor een verdeiger van "de vrijheid". Maar ja, dat beweerde de NSB ook, net als Wilders vandaag de dag.
Trieste dude!

keesjemaduraatje said...

@Dapper anoniempje: ben je nu kwaad omdat ik je heb geblocked of omdat ik dingen schrijf die jou niet bevallen, maar waartegen je geen echt weerwoord hebt? Vragen over vragen!!

keesjemaduraatje said...

in dit verband ook interessant: OP het weblog van Loor is ook zo'n dappaere anoniem actief. Na diverse blok- en proxy pogingen laat ze de opmerkingen nu staa. Eén van de reacties van de Dappere Anoniem ging over de "Joodse Hoer".
Loor laat dat staan en wie schetst onze verbazing en die van vele andere huisvrouwen, als ze een vordering van de MDI krijgt die reactie weg te halen omdat die beledigend is voor Joden.
Loor mag zich niet op haar eigen weblog voor Joodse Hoer uit laten maken. Waarbij onduidelijk is of het hier een qualificatie va een prostitueé met Joodse ethniciteit betreft dan wel een hoer die haar lichaam veil geeft aan Joden.
In ieder geval ben ik benieuwd of de MDI hier ook even langs komt en kijkt of dit nog wel dor de beujgel kan. Ik wordt op mijn eigen web;log voor NSB-er uitgemaakt. Waarbij het niet duidelijk is of dit een belediging van NSB-ers is of een belediging richting mij
http://loorschrijft.web-log.nl/verwondering_is_het_begin/2009/10/verzoek-tot-ver.html

Pyt said...

@keesjemaduraatje: Ik lees jouw blog, evenals andere, uit de behoefte naar (achtergrond-)informatie. Spottend, satirisch, kwaad, verontwaardigd, provocatief. Dus alles wat valt onder serieus. Dat is, zolang het nog ergens over gaat.
Dat doet het niet. In het bruine café zal niet de gespreksleider, maar de deurploeg zich waarschijnlijk moeten beroepen op noodweer.
Mijn vraag aan jou: Waarom nog dit blog?
Informatie, gecorrigeerd, genuanceerd, bestreden, aangevuld, is mij welkom. Maar ik moet steeds weer naar boven scrollen: waar ging het ook al weer over?

Dr.D said...

Inderdaad.
De nu veroordeelde daders krijgen alle exposure terwijl voorafgaand aan de aanhouding en het proces het kollektief Vrankrijk zichzelf buiten en verheven boven de samenleving plaatste.
Puur gebaseerd op arrogantie en zelfbehoud, niet met activisme en onrechtbestrijding.
De afkoopsom (fooi)aan Yoghurt als schuldbekentenis maar heden ten dage is bij Vrankrijk niemand thuis...

keejemaduraatje said...

@Pyt:ik begrijp je vraag niet helemaal. Ik schrijf over dat wat mij bezig houdt. Dat bruine cafe verhaal komt van jou en het is al duidelijk dat het Laffe Anoniempje er niet aan mee gaat doen. Je moet de dingen niet omdraaien.

Pyt said...

@keesje: Blijkbaar ben ook jij de stijlvorm ironie kwijtgeraakt. Een discussie met ijzeren of houten slagwapens voor noodweer, dat leidt nergens toe. Ook niet in een bruine kroeg.
Als je het niet begrijpt, akkoord, maar dan is een conclusie voorbarig.
Mijn serieuze vraag was: Waarom nog jouw blog?
Zo boeiend (informatief, dialectisch, of sympathiek) zijn de comments op "dat wat jou bezighoudt" toch ook niet.

Pyt said...

@keesjemaduraatje: Nee hoor. Ga vooral jouw gang. Citaat: "Ik lees jouw blog, evenals andere, uit de behoefte naar (achtergrond-)informatie".