Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, October 23, 2009

Bestuurslid van Meel

De politie heeft na de mishandeling van Yoghurt en Harmjan op 13 september 2008 de bestuursleden gevraagd op het bureau te komen. Ze hopen dat er een barlijst wordt overhandigd, zodat ze weten wie er verantwoordelijk was die avond. Geen van de bestuursleden heeft ook maar iets afgeleverd of verteld. Daarbij maakt Emmy van Meel het nog het meest bont.

Emmy (25-12-1952, Someren) kennen we als medewerkster van Het Fort van Sjakoo, de boekhandel op de Jodenbreestraat24. Schrijfster van het Zwartboek Ontruimingen. Hoewel ze kritisch staat ten opzichte van het gebeurde en de manier waarop Vrankrijk erop heeft gereageert, houdt ze toch haar mond. De daders mogen zelfs Het Fort niet meer in. Maar de zaak helpen oplossen ligt niet in haar macht. Ze zou daarna in één klap al haar sociale contacten, in haar buurt de Schinkelbuurt en bij het Fort kwijt zijn. Mondje dicht Emmy.

Op 13 oktober om 16:00 uur moest Emmy op het politiebureau komen. Ze komt zonder bericht niet opdagen. Waarom niet? Per ongeluk is de brief gericht aan "de heer van Meel". Dus hoeft ze niet te komen. De volgende ontbieding wordt verzonden. Op 18 oktober, om 14.00 uur moet ze opnieuw op bureau IJtunnel komen. De politie krijgt geen bruikbare informatie van haar.

No comments: