Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, October 04, 2009

De hersens van Yoghurt

Door Keesjemaduraatje
De rechtspraak is eerst geïnteresseerd in de vraag: "Wie sloeg wie en kan dat bewezen worden?" Over dat bewijs gaat een groot deel van het Vrankrijk-proces dat afgelopen donderdag in Amsterdam is gevoerd. Hoe zagen de hersens van Yoghurt er na de mishandeling en poging tot doodslag uit en kan uit de medische feiten afgeleid worden hoe die letsels zijn ontstaan?

Hersenletsel Dan heeft Yoghurt nog geluk dat we in Nederland zijn en niet in de VS, want de advocaten van Carlo en Jakob doen geen enkele poging om te bewijzen dat de letsels ook wel eens op een geheel ander tijdstip toegevoegd zouden kunnen zijn. Wel brengen ze een dag voor het proces een verklaring van de Amsterdamse cafébaas in, waaruit zou blijken dat Yoghurt en HarmJan ook in een ander café al ruzie hebben gemaakt. Maar die cafébaas heeft daarop niet gereageerd door een steigerpijp te pakken.

Als er een harde klap op het hoofd wordt gegeven, waardoor hersenletsel ontstaat, zijn er later drie gevolgen zichtbaar: Uitwendig letsel, coup en contre-coup. De getuigen en ook dader Jakob hebben bij Yoghurt een bloedende wond op het voorhoofd gezien. Die is ontstaan doordat Jakob door de deuropening, een stoot met een pijp, dan wel tafelpoot, dan wel stoelpoot, dan wel met een ander houten voorwerp gegegeven heeft.

Met de "coup" wordt het hersenletsel net achter het hersenbot op het voorhoofd bedoeld. Dit type hersenletsel is in de hersenen van Yoghurt te zien. De "contre coup" is het hersenletsel dat precies aan de andere kant van het hoofd aan de hersenen is ontstaan, doordat de hersenen door de snelheid tegen die kant van het hoofd klappen. De contre-coup is wel door de neuro-radioloog en niet door de radioloog geconstateerd.

HersenenYoghurt heeft een hersenbreuk bij zijn rechteroor. Die loopt door tot in het kaakgewricht. Bij die slag is een uitwendig letsel, hersenletsel en ook de contre-coup zichtbaar. In de ochtend van het proces gaat het er steeds over, of dat hersenletsel aan Yoghurt zijn rechteroor nu door een slag met een steigerpijp dan wel door een val is veroorzaakt. De getuige-deskundige De Bakker, radioloog, zegt dat dit soort letsel door een val wordt veroorzaakt. Later op de dag komt neuro-radioloog Van Bruggem aan het woord en die zegt dat het letsel aan het rechteroor en de scheur in de schedel rechts, door een val of een slag op het hoofd kan zijn veroorzaakt.

De rechters vragen nog uitvoerig door over de vraag of alcoholgebruik nog invloed op de schade heeft en of de radiologen wel de juiste methodes gebruikt hebben en of er op de één of andere manier vastgesteld kan worden of het nu een val of een slag is,die de letsels heeft veroorzaakt.
Ik houd mijn hart vast. Tijdens deze getuigenissen gaat het er steeds meer op lijken dat Yoghurt gewoon ongelukkig gevallen is en dat de slag met de steigerpijpen niet kan worden bewezen als de enige oorzaak voor het hersenletsel. We moeten afwachten hoe de rechter deze getuigenissen gaat gebruiken in het oordeel.

De advocaten van Jakob en Carlo vragen nauwelijks door en lijken hun pijlen op andere punten van de aanklacht te willen richten. 

9 comments:

pol said...

Nu dat ik door de linkse pers als indymedia en ravage niet op de hoogte wordt gehouden. Ben ik blij dat jij uitvoerig verslag doet van de zaak!

Jammer ik dacht dat in de kraakbeweging dit soort dingen niet zouden gebeuren. Alles is voorgoed anders.

Dr.D said...

Kees! (peilen?)
Maar idd het begin van het proces leek op de vraag;
'Hoeveel agenten heb je nodig om een arrestant van de trap te gooien?'
Niet één. Hij struikelde.......

Dr.D said...

Wel was het beschamend dat de De Bakker(radio/neurlogisch)deskundige geen enkel uitsluitsel kon bieden en zijn bevindingen had opgedaan via een CD-Rom die op een andere machine was gebrand en daardoor interpretatie mogelijkheden open hield...

Carlo met een pak papier voor zijn neus alsof hij een Volkert van der Graaf was...
Kwa kennis van de zaak.
En alles ontkennen.
Hier scheiden de mannen zich van de muizen...

piet stok said...

Nadat ik de kop 'De hersens van yoghurt' had gezien, dacht ik even dat maduraatje een kookrecept had geschreven.

SherryCoke said...

De advocaten van Yoghurt en Carlo vragen nauwelijks door en lijken hun pijlen op andere punten van de aanklacht te willen richten.Whahahahaha Ow ??

ik richt mezelf hier op !! Wie niet

http://www.ogrish.nl/index.php?action=forum

En zeg ook maar waarom niet.
Wordt soms zo moe van alles en iedereen op deze planeet.
En ik wordt ook moet van http://www.geenstijl.nl/ en http://www.watkostdemassaimmigratie.nl/ ongeleide projectielen zijn het ..

Deze generatie is ongekent en ongehoord !!!

Wim Heitinga said...

Wordt (sic) soms zo moe ?
Een generatie die ongekent (sic) is ?

Dr.D said...

Zie dat de site het heeft gehouden ondanks de GS-link..Een link die eigenlijk uitsluitend bedoeld is om te bashen. Ben er zelf na de zoveelste IP- en userban maar mee gestopt om maar iets van tegenwicht te bieden.
Next chapter please!
Heb `t maar tot 12 uur kunnen volgen en wil natuurlijk zoveel mogelijk gedetailleerde info vòòr de uitspraak volgende week.

Bas van K said...

Een ietwat bijzondere conclusie dat geenstijl linkt om te bashen is het wel, of dat het ongeleide projectielen zijn.
Worden sites als deze niet ook bepaald door een groep mensen met een beinvloedbare mening?
Puur omdat een bepaalde groep niet dezelfde mening heeft betekent nog niet dat deze groep niet in orde is of "ongekend of ongehoord".

En in deze zaak is er ook geen uitsluitsel of het letsel ontstaan is door iets anders dan een bewust toegebrachte verwonding.
zo werkt onze samenleving.
doe je iemand anders goed, krijg je het terug. doe je iemand anders kwaad, krijg je het terug. Misschien was het bij nader inzien beter geweest als de heer Yoghurt geen ruzie had gezocht en misschien is dat een goede les om te leren;
De wereld draait om ons allemaal.

keesjemaduraatje said...

@Bas van K.: de rechter heeft in haar vraagstelling duidelijk laten blijken, dat Yoghurt op het moment van de aanval op de openbare weg stond. De deurploeg had gewoon de deur dicht kunnen laten of zelfs de politie kunnen bellen. Het naar buiten gaan met knuppels en op dronken ongewapende mensen inslaan, heeft niets meer met het "oplossen van een ruzie"te maken en is pure geweldpleging.
Het is tragisch, typisch en ook schandalig, dat jij blijkbaar niet meer in staat bent goed van kwaad te onderscheiden en met je lullige opmerking partij kiest voor mensn die een poging tot doodslag op hun naam hebben staan.