Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, October 06, 2009

Palestijn en ook nog Homo

Door Keesjemaduraatje
Dan ben je ook mooi in de aap gelogeerd. In Israël wonen, Palestijn wezen en dan ook nog homosexueel zijn. Als je dan geen recht op een flink portie medelijden hebt, dan weet ik het ook niet meer. Dat kan zowel mannen als vrouwen overkomen. De Arabische wereld gaat niet bepaald zachtzinnig met de andersgeaarden om.

Op het weblog van de geachte Senator van overzeese Bezette Gebieden en Terreurzaken komen enkele homosexuele Arabieren uit Israël aan het woord en ik moet werkelijk zeggen dat mijn mond opensloeg van verbazing. 

Homopal“Wij bestaan, we zijn actief, we zijn sterk en volwassen, en we hebben de leiders om dit door te zetten. En wij zijn de enigen die weten wat wij nodig hebben. De Arabische wereld moet leren begrijpen dat wij een deel van hen zijn, wij zijn overal. Het kan de leraar zijn die gay is, of je dochter. We gaan ons niet meer verstoppen. En we weigeren weggezet te worden als zielige en machteloze slachtoffers. Zeker, geweld is een deel van ons dagelijks leven, maar ook de onderlinge band, de vrijheid die we voor onszelf scheppen, het plezier. Ik zie mezelf niet als zielig. Ik weet dat ik een aantal privileges mis die anderen wel hebben, en ik weet dat we omringd worden door een wereld die ons onderdrukt. Mensen om ons heen zijn racistisch en gewelddadig. Daar vechten we tegen.”

Nou daar is geen woord Frans bij, denk je dan.  Laten we een comitee oprichten om deze Gay-Palis uit de kast te helpen. Maar gemakkelijk gaat dat niet! Anja Meulenbelt komt roet in het eten gooien! Zij beweert namelijk op haar weblog dat Israël zich alleen maar zo tolerant tegenover homosexuele Arabieren opstelt om de Palestijnen te kunnen bekritiseren. Een vorm van hele nare Repressieve Tolerantie dus!

"(..)hoe Israël goede sier maakt met hoe goed zij zouden zijn voor de homo’s, om daarmee naar de buitenwereld een liberaal, modern gezicht te tonen en zich tegelijk af te zetten tegen de Arabische wereld. Het is echt ongelooflijk dat Israël niets beters heeft om te laten zien hoe democratisch en vrij ze zijn dan de homorechten, want er zijn in Israël helemaal geen homorechten, zegt ze. Jawel, in individuele gevallen is het mogelijk geweest dat een lesbisch stel via de rechtbank het recht kreeg om een kind te adopteren, maar dat betekent nog lang niet dat homo’s in Israel gelijke rechten hebben. Zeker: Tel Aviv heeft een bloeiende subcultuur voor gays, anders dan in Jeruzalem, waar een idioot een deelnemer aan de Gay Pride neerstak. En in Tel Aviv viel onlangs een man in een ontmoetingscentrum binnen waar hij twee bezoekers doodschoot. Israel is nog steeds een land waar de homofobie welig tiert: de helft van de bevolking gelooft nog steeds dat homoseksualiteit een perversie is.

En dus wordt Haneen woedend wanneer Israël prat gaat op hoe homo-vriendelijk ze zijn - en dat als verhaal gebruiken om het vijandbeeld Palestijnen nog eens aan te scherpen."

Dat ze in Jeruzalem met een Joodse vrouw mag trouwen en daarna door de Israelische staat verder niet lastig gevallen wordt, dat vergeet ze er voor het gemak even bij te vertellen. Waar in het gehele Midden-Oosten heeft u dat ooit mogen beleven mevrouw?

17 comments:

Isser said...

Anja wordt gek wanneer zij onderstaande uit Tel-Aviv leest;

It is by far the most plural and open city in Israel, not to mention the whole Middle East. In the late 19th century, when author Elhanan Levinsky wrote in his utopian novel that in the first Hebrew city “no one will ask you who you are, what your business is, and from where and to where you are going”, he couldn’t have envisaged that one day gay and lesbian Palestinians will find refuge in Tel Aviv. But they do, because they feel safer there than in their traditional and repressive environment.

http://www.adi-schwartz.com/tel-avivs-centnnial/

roel said...

Alles dat Israel doet wordt altijd beschreven als een tactische zet ten nadele van de 'Palestijnen'. Zelfs de terugtrekkking uit Gaza. Kan je nagaan. En wat 'Palestijnen' ook voor ellende uithalen het wordt altijd gezien als veroorzaakt door Israel. Dat is toch uiteindelijk echt levend en ziedend anti-semitisme. Dat is het echt. Meulenbelt cs het zijn allemaal jodenhaters.
Een andere manier om tot die conclusie te komen is vast te stellen hoe Meulenbelt cs de joden langs een andere maatlat meten dan anderen. Het is jodenhaat. Bedenk: het arabische milieu waarin Meulenbelt zich beweegt staat bol van de meest afrijselijke, openlijke, totale, ongeremde jodenhaat. Het is geen toeval dat Meulenbelts partijgenoot (van Bommel) zich met instemming begaf onder een menigte in Amsterdam die keihard opriep tot een herhaling van de moord op de joden naar het voorbeeld van Hitler. Wie stemt er op zo'n partij? Hoe gek ben je dan?

Katje Borgesius said...

Wat Israel ook doet of nalaat, het land KAN het eenvoudig niet goed doen in de ogen van deze heks, die zich niet schaamt om haar toevlucht te nemen tot een perverse, orwelliaanse on-logica. Het is de stem van de haat. Israel kan het bij de haters alleen goed doen door te verdwijnen. En Genosse Anja staat te popelen om daar een handje bij helpen.

Dorien Visser said...

Die Anja doet net alsof heel Nederland gelukzalig naar homosexuelen kijkt. Gebeurt het hier nooit dat een homosexuele man mishandelt wordt? Toevallig ken ik genoeg homosexuelen en lesbiese dames die helemaal niet zo graag uit de kast komen vanwege de vele vooroordelen die er nog heersen onder de Nederlandse burgers (niet te vergeten onder de vele islam-aanhangers). Die Anja steunt de islam die fel tegen homosexualiteit is, maar als zo een Arabier in Israel zich veilig voelt, dan is het opeens weer niet goed....
Hoe kan die Anja dat verklaren dat ze zo een aanhanger is van moslims??

Dr.D said...

Gaan we een waanbeeld als religie nog steeds koppelen aan emotionele/seksuele voorkeur?
Dat is toch geen discussie item meer in de grote mensenwereld?

philippine said...

Anja Meulenbelt discussieert niet over emotionele/seksuele voorkeuren in verband met religie. Zij maakt alleen maar met liefde Israél zwart en dan is alles goed. Ook voor de SP.

Ge said...

@Philippine. Zoals Israel inderdaad goeie sier wil maken met de zogenaamde westers vrijheid en verworvenheden..........maar ondertusen kinderen in de Gazastrook uitmoord, arabieren tweederangs burgers laat zijn in hun eigen land en niet vertelt dat palestijnse homo's uitgekotst worden door "echte" israelische homo's

Louisa said...

En daar is onze Ge weer, wederom geeft hij blijk van het feit dat hij geen benul heeft waaar hij het over heeft.
Voor de zoveelste keer.
Ge, je bent een hoperloos geval,geen besef van geschiedenis, ik stel voor dat je voor dat je je onzin uitbraakt eerst eens wat geschiedenis bestudeert ???
(Zoal zovelen je voor mij,hebben aangeraden...)

keesjemaduraatje said...

ik ben ook een hopeloos geval. Ik wil graag rijk en kapitalistisch worden en in plaats daarvan hang ik met babypunks op een publieke tribune. Je moet toch wat!!

Ge said...

Beter een hopeloos geval dan een grensgeval zoals.

Louisa said...

Ja Ge, ik ben een grensgeval, levend tussen twee werelden, joods.niet joods, twijfelend tussen de kant welke ik zal kiezen, want je schijnt tegenwoordig te moeten kiezen, al heb je maar een druppel joods bloed.
Ik kies niet, heb ik besloten,ik constateer alleen maar.
Ik constateer dat jij geen reet geeft om het feit dat er in Rwanda Tutzi's zijn die zijn afgeslacht door Hutu's.
Tutzi's en gematigde Hutu's. 800.000(ACHTHONDERD DUIZEND) die in stukken zijn gehakt, letterlijk en dat is afschuwelijk en het verbijstert mij dst dit kan.
Jij zeikt alleen maar over de Pallies, voor wie het leven echt geen feest is, maar ze planten zich voort als konijnen en worden niet afgeslacht.
En ze kiezen de verkeerde leiders,misleid als ze zijn.
Jij geeft ook gen reet om die Pallies, want je bent een antisemiet, die via de Pallies zijn ei kwijt kan, om af te geven op Israël en de Joden, want je kan zelfs dat onderscheid niet maken.
Vandaar mijn advies, je eens te verdiepen in de geschiedenis.

Louisa said...

En dan zijn we weer terug bij het berichtje van Katje B, wat Israël ook doet of nalaat, commentaar is er altijd en altijd kritiek.
Nooit kan Israël het goed doen.

Ale ellende waar ook ter wereld is niet intersessant: het enige wat telt is het feit dat velen hun antisemtisme wensen te ventileren via zogenaamd medelijden met de Pallies.
Meulenbelt, van Bommel, Duisenberg, van Agt, het komt allemaal op het zelfde neer:antisemieten van het zuiverse water.

Tenslotte: denk niet dat ik geen kritiek heb op Israël. dit land maakt fouten (de problematiek van de kolonialisten, het te harde optreden van het leger, maar wat wil je na bezetting van Jordanië en Egypte vanaf 1967, de joodse fundamentalisten in de politiek)
In de Ned.politiek viert de schijnheiligheid hoogtij.

Ge said...

Geweldig Obama de Nobel prijs voor de vrede.

philippine said...

Zouden de VS een oliecontract hebben afgesloten met Noorwegen?

Louisa said...

Tja...Nobelprijs voor de vrede...welke figuur kan deze prijs nu verdienen....
Ach Ge, de Nobelprijs voor de Vrede kan alleen maar worden uitgereikt aan mensen die niet meer leven en waarvan we achteraf kunnen vaststellend dat ze gelijk hadden..
Gandhi misschien ?
Gorbatsjov die maakt een goede kans, maar kreeg die deze beker al eens niet eerder ???

Maar Ge, je geeft geen antwoord op mijn vraag, he...

Ge said...

Beste Louise,

heb je mij een vraag gesteld?

Groeten, Ge

Louisa said...

Ja Ge, ik heb jou iets gevraagd op 8 oktober j.l.