Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, October 15, 2009

Uitspraak in zaak Vrankrijk

http://www.rechtspraak.nl/Actualiteiten/Uitspraak+in+zaak+Vrankrijk.htm

Amsterdam, 15 oktober 2009 - De rechtbank Amsterdam heeft twee medewerkers van krakerscafé Vrankrijk in Amsterdam veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf, waarvan 8 maanden voorwaardelijk voor zware mishandeling en mishandeling met voorbedachten rade.
Op 13 september werden twee dronken mannen het café uitgezet, en ontstond buiten onenigheid waarbij een van de mannen onder meer een vuistslag tegen zijn hoofd kreeg, waardoor hij steil achterover viel en ernstig letsel opliep. De andere man werd met een knuppel tegen zijn lichaam geslagen.
De rechtbank stelt beide verdachten in dezelfde mate verantwoordelijk voor de (zware) mishandelingen, maar komt tot een lagere straf omdat poging tot doodslag niet bewezen wordt geacht. Een derde verdachte gaat vrijuit omdat volgens de rechtbank in zijn geval sprake was van noodweer.
De vonnissen worden z.s.m. gepubliceerd

Bron: Rechtbank Amsterdam
Datum actualiteit: 15 oktober 2009

No comments: