Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, October 18, 2009

Zelfbenoemd oud-kraker

Door Keesjemaduraatje
Vandaag wordt ik in het Parool omschreven als "zelf benoemd oud-kraker".
http://krakenpost.nl/archief/Oct/0194.html#start

"Zelfbenoemd oud-kraker en web-logger Kees Maduraatje gelooft heilig in het
verhaal rond de steigerpijpen, de opzet van Vrankrijk en de stelling dat
de verdachten hun verhalen op elkaar hadden afgestemd om elkaar te
beschermen. Het kwam de weblogger op woedende reacties uit de kraakwereld
te staan."

Op zich is het goed dat de dode-boom-media nu ontdekken dat er soms meer informatie op weblogs dan in hun eigen geredigeerde krant staat en dat ze daar naar verwijzen, hoewel een linkje er natuurlijk weer niet vanaf kan. Maar zelfs als ze meningen overschrijven, kunnen ze het niet laten er nuancerende tussenvoegsels aan toe te voegen, die het verhaal weer afbreuk doen. Ook de journalisten van het Parool hebben de gelegenheid gehad de gehele dag in de rechtzaal te gaan zitten en dan hadden ze met eigen oren gehoord dat de verklaringen van Vrankrijk-bezoekers eenduidig dezelfde waren en op elkaar afgestemd. 

3 comments:

Pyt said...

Ben het met jou eens Keesje. En "hij gelooft heilig in het verhaal rond de steigerpijpen.." vind ik niet nuancérend, maar een tendentieus en suggestief.

Dr.D said...

So! Nieuw toetsenbord?

De rechters waren volkomen leek op dit gebied en de (radio-neuroloog)deskundige kreeg een cd-rom die op een ander type machine was gebrand en derhalve voor meerdere interpretaties vatbaar was. Ook de tweede deskundige kon niet met stelligheid vast stellen wat de precieze oorzaak was van o.a. de schedelbreuk.
Getuigen waren er niet, het gebeurde op de openbare weg en iedereen in Vrankrijk had de gordijnen dicht en de muziek hard aan.
Pas maanden later komt druppelsgewijs een beetje informatie binnen bij de buitenwereld= (alles buiten Vrankrijk dus).

Bovendien is het, als een rechter het niet bewezen acht, niet hetzelfde als onzin. De slagwapens waren immers verdwenen..
De reactie hierboven lijkt dan ook meest van iemand die 'een nachtje heeft doorgehaald' en de vijanden van achter het behang ziet komen...

keejemaduraatje said...

Het OM heeft dezelfde mening als ik. Hoger Beroep in alle drie zaken!