Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, November 04, 2009

De Boze Bloggers van Frits Abrahams

Frits Abrahams liegt weer eens.
Een belangrijk moment moment in de strijd tegen de islamisering van Nederland is de bijeenkomst over geloofsvrijheid en geloofsafval, op 25 juni 2007  in de Rode Hoed. De roerige bijeenkomst is beschreven in het hysterische artikel " De Boze Bloggers van der Rode Hoed"  van Margalith Kleijwegt  in Vrij Nederland. Tuti islambashend Nederland was in de zaal aanwezig: Leo Sars, Mevrouw Hoeiboei, Keesjemaduraatje, Lia, Paardestaart, Frans Groenendijk, Rinus, Joke, Bernadette de Wit, Machteld Allen, noem maar op. Op het podium zaten natuurlijk de usual suspects. Mohammed Cheppi, Haci Karacaer, Ehsan Jami, Hans Jansen, Eddy Terstall, Paul Scheffer etc etc.

EhsanNou vind ik, dat als je een avond over de islam belegt en je nodigt daar radicale moslims voor uit, wat logisch is, want wat heeft het voor zin een discussie te voeren waar het onderwerp van discussie niet bij aanwezig is, dat je dan niet raar op moet kijken als de radicale moslims, radicale moslim dingen gaan zeggen, want daar zijn ze voor uitgenodigd. Dat gebeurde juist niet. Mohammed Cheppi en Haci Karacaer zeiden dat geloofsafval in de islam moet kunnen.

Enkele boze bloggers ontploften en schreeuwden Taqia of woorden van gelijke strekking, waarvan de betekenis mij niet geheel duidelijk is, maar later hebben bevriende islambashers mij uitgelegd dat er een begrip voor achterbakse misleiding in de islam bestaat, Taqia. De redelijke Grachtengordel journalisten vonden dat maar niets. Ze trekken hun neus op voor mensen die beginnen te schreeuwen. Minister Plasterk, ook aanwezig, haastte zich snel weg toen enkele boze bloggers hem van tekst en uitleg wilden voorzien.

Dat is allemaal mooi en aardig. De Boze Bloggers hebben alleen geschreeuwd tegen de in hun ogen achterbaksheid van de islamitische leiders, die in het aanzicht van hun PvdA-subsidieverstrekkers niet durfden toegeven, dat van je geloof vallen in de islam helemaal niet mag. Ze hebben nooit beledigende opmerkingen gemaakt tegen moslims in het algemeen en al helemaal niet tegen " allochtonen" . Tenslotte is Ahsan Jami zelf een allochtoon.

Frits Abrahams is ook niet in zijn laatste leugen gestikt en schrijft vandaag in de NRC een geheel andere versie van het verhaal:

"Ik kan me een debat herinneren rond Ehsan Jami, enkele jaren geleden in de Rode Hoed. Jami schold toen Haci Karacaer en Mohammed Cheppih uit voor ‘baardmannen’ en ook onder een deel van het publiek heerste een uitgesproken agressieve stemming ten opzichte van allochtonen. Karacaer, altijd de redelijkheid zelve, klapte dicht. Scheffer vond het een goed debat – zó moest het, hoorde ik hem na afloop zeggen – maar bij de Rode Hoed schrok men ervan en besloot men zulke pijnlijke bijeenkomsten voortaan te voorkomen."

En nu je het zegt, inderdaad, er is nooit meer zo'n bijeenkomst in de Rode Hoed geweest. Ze praten nu liever over Klimaatproblemen. Dat levert minder geschreeuw op. De Boze Bloggers van de Rode Hoed hebben daarna hun "FocusII-organisatie" opgeheven, maar dat was om geheel andere redenen en daarna is de partij van Wilders gegroeid als kool. Zal wel allemaal de schuld van die onredelijke islambashers zijn.

1 comment:

Dr.D said...

Maar dat `t matriachale feitelijk, op micro niveau, de angst bij mannetjes inboezemt wordt wederom gepasseerd.
Religies kennen onderling nauwelijks verschillen, behalve interpretaties.