Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, November 20, 2009

Laat de Moslims met Rust!!

Hou eens op te zeuren over de islam! Dat lijkt de nieuwe VU-professor Thijl Sunier ons in zijn oratie "Voorbij de domesticering van de Islam in Europa" ,toe te willen schreeuwen. De studie over islam was tot 2001 het speeltje van goedwillende en goedpratende cultureel-antropologen en arabisten, maar daar is behoorlijk de klad in gekomen. Sinds 9/11, Fortuyn, Ayaan en Wilders denkt iedereen maar een mening over deze vredebrengende godsdienst te mogen uiten.

IslammarchersWat nog erger is: Regeringen verlangen dat het onderzoek naar de islam in het teken staat van de integratie en misdaadbestrijding. Opeens zou de Culturele Antropologie nog ergens toe kunnen dienen. Dat moeten we natuurlijk ten allen tijde zien te voorkomen.

Lees wat de kersverse islam-professor hierover schrijft:
"Het integratiebeleid ten aanzien van migranten met een islamitische achtergrond heeft zich in de laatste tien jaar als gevolg van de aanslagen in Amerika en Europa en de problemen in wijken van verschillende Europese steden toegespitst op criminaliteit- en radicaliseringpreventie, veiligheid, en een grotere controle op het doen en laten van moslims. Europese staten streven ernaar de islam te beteugelen en aan te passen aan nationale omstandigheden. Deze ‘domesticering van de islam’ is een beleidsprioriteit geworden in vrijwel alle landen van Europa.

Veel onderzoekers spitsen hun vraagstelling toe op deze beleidsontwikkelingen, niet in de laatste plaats vanwege het subsidiebeleid. Het gevolg is dat belangrijke vragen ten aanzien van de islam in Europa blijven liggen of te weinig aandacht krijgen. Onderzoek naar de dagelijkse islam van gewone moslims, naar de islambeleving onder jongeren en naar islamitisch leiderschap hebben sterk te lijden van deze wetenschappelijke blikvernauwing. Ik zal aantonen dat inzicht in deze onderwerpen beleidsmakers belangrijke inzichten oplevert."

Alarmerend is natuurlijk dat de Cultureel Antropologen van de VU en ik scheer ze nu maar allemaal even over één kam, er blijkbaar vanuit gaan, dat de islam al een vaste plaats in de Europese samenleving veroverd heeft.

Sunier’s oratie vindt plaats op 27 november, om 15:45 uur, in de aula van de Vrije Universiteit. De voertaal is Engels. Eerder op dezelfde dag wordt op de VU het VISOR seminar ’Islam in Europe’ gehouden

5 comments:

Trotse Amsterdammer said...

Vindt dat deze man helemaal gelijk heeft.
Heb veel vrienden die moslim zijn en die zijn echt heel aardig en zijn echt goede vrienden.
Komen altijd voor je op en hebben altijd respect voor anderen en voor elkaar.
Vindt dat Wilders gewoon Hitler nadoet.

In tijden van crisis kwam Hitler aan de macht.
De extreem-rechtse partij kwam op en er moest iemand zijn om het schuld aan te geven dat waren toen de joden. Nu hebben we economische crisis en wordt de schuld gegeven aan Moslim. Vergelijkend he?

Peter Siebelt said...

@Trotse Amsterdammer | 21 november 2009 om 12:33

Stond jj bij dit clubje http://www.youtube.com/watch?v=-Qp02VhLi2o
te blazen?

Marco Knol said...

Sommige moslims, en ook anderen trouwens, maar voornamelijk moslims, die ik ken belazeren de kluit met het grootste gemak terwijl ze je onderwijl met het grootst mogelijk respect behandelen. De uiterlijk vormen van respect zijn er wel. Of ze het ook menen? Geen idee.

Overigens vind ik godwinnen eigenlijk iets voor losers, maar als we toch bezig zijn; in diezelfde crisis kwam Colijn in NL aan de macht. U weet wel, de slager van Atjeh. Dat waren moslims.

Ofwel; boeh!

Hellen said...

Trotse 020er , een moslim lacht met je mee totdat ie een mes in je rug kan steken .
Taqiyya /huichelen is een door de koran opgelegde plicht om de ongelovigen met zoete leugens en zonodig pervers bedrog te onderwerpen , zolang het niet met geweld kan !

ps Neem een kijkje bij:
http://verkiezingen.wekelijksepeiling.nl/

Pyt said...

@hellen
"ps Neem een kijkje bij:
http://verkiezingen.wekelijksepeiling.nl/".
Zie je dat als bevestiging van jouw Koran-kennis?