Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, November 09, 2009

Nidal Malik Hasan gaf al waarschuwingen

Nidalmalikhasan Jihad-Majoor Hasan gaf lezingen aan andere leger psychiaters waarin hij letterlijke interpretaties van de Koran verdedigde. Leger psychaters waren al eerder geschokd door zijn radicale ideeën.
Luister hier naar een audio-fragment over de killing major 

Tot nu toe wordt in de Nederlandse media het Jihad element van de aanslag verzwegen. Zoals gewoonlijk moeten we de hele waarheid weer van weblogs en Buitendlandse Media horen.

8 comments:

rkh said...

Kees, ik heb er eens opgelet. Journaals verschillen onderling.

Vrijdag: alluha akbar geroepen, gepest, wilde niet uitgezonden worden, of was dit in kader van jihad?

Zaterdag 8 uur nu helemaal niets over moslim-achtergrond.

Daarna programma of journaal gezien met: Hij werd gepest aldus Oom en neef op Westbank.

Steady Freddy said...

http://www.nrc.nl/buitenland/article2407841.ece/Fort_Hood_levert_vele_gebroken_mannen_af

sjokotof said...

Ik zie in dat artikeltje het gespeculeer van een caféhoudster die haar huwelijk met een veteraan op de klippen zag lopen. En dat onder de vlag van een titel die de lading bepaald niet dekt. Immers, niet Fort Hood levert de gebroken mannen, maar de oorlog.

De kogelsproeiende zeloot -die het bestond om tijdens een show and tell onder collega's over te gaan tot koranlessen- wordt door haar gelijk gesteld aan echte veteranen, alleen omdat hij hun verhalen vaak moest aanhoren. Het arme mens is zelf de weg een beetje kwijt als ze stelt dat 'spanningen met de islam' de reden tot uitzending zouden zijn.

Typisch NRC: niks te melden dus we gaan es een artikel schrijven, dan maar vanuit de human interest angle -als feiten ontbreken citeren we wel iemand. Vroeger Telegraafjournalistiek, nu uitgezaaid naar voorheen kwaliteitsperiodieken.

philippine said...

Ook bijna niet genoemd is het feit dat zijn ouders Jordaanse Palestijnen zijn.

Ge said...

@Philippine"Ook bijna niet genoemd is het feit dat zijn ouders Jordaanse Palestijnen zijn" Kan je me uitleggen wat de toegevoegde waarde is van deze mededeling?

Deep End of the Ocean said...

@ Ge

Als je de toegevoegde waarde er niet van begrijpt zal jouw vraag zonder toegevoegde waarde nooit naar jouw tevredenheid beantwoord kunnen worden.

Steady Freddy said...

Laten we ons ook even druk gaan maken over godsdienst waanzinnigheid met dodelijke afloop iets dichterbij huis.

http://www.ed.nl/regio/nuenen/5783409/Nuenenaar-moest-voor-leven-vechten.ece?start=3&sort=asc

sjokotof said...

Steady Freddy
Nikstervan! We blijven gewoon bij het onderwerp en dat is niet uitwassen tgv godsdienst in het algemeen, maar specifiek dit voorval.
Geen afleidingsmanoeuvres a la 'ja maar mama zij doen het ook'.