Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, December 04, 2009

De ondragelijk onbenulligheid van Hassnae Bouazza

Alles weten over Gaza. Precies weten wat of er wel dan wel niet in de Koran staat. De strijd aangaan met een Arabist, omdat je denkt dat "moslims niet zomaar mensen gaan doden". Hassnae Bouazza (van het programma "Vrouw Bijt Paard"). Maar dan helemaal niets weten over je eigen land. Er ook niets over willen weten. Dan doen of je dom bent. Het zijn allemaal aanwijzingen die ons reden geven te denken dat deze vrouw op een gegeven moment weer terug naar haar vaderland wil. Dat ze bang is voor de dictatuur aldaar en hier niet te veel over de bezetting van de West-Sahara wil zeggen. Maar dan wel een grote bek opzetten over andere landen.

De volgende Twitter conversatie van Twitteraar "vanKaas" over de mensenrechtactiviste Aminatu Haidar , die al een paar weken in hongerstaking is, zegt genoeg:

Hassnaebouazza_hongerstaking

Gewoon een vriendelijke vraag van iemand die zich zorgen maakt over Aminatou Haidar, de strijdster voor mensenrechten in Marokko. Die vanaf 1987 vier jaar verdwenen was. Die daarna meerdere malen in de gevangenis gezeten heeft. Aminatu, die opkomt voor de vluchtelingen van de West-Sahara en daardoor haar land moet ontvluchten. Lees eens wat Hassnae Bouazza over Aminatu op Twitter schrijft:

Hassnae_schokkend

2 comments:

van kaas said...

Nou ja, Hassnae geeft dan tenminste nog antwoord. Onze goedbetaalde medetwitteraar Maxime Verhagen geeft echt helemaal geen kik.
Probeer maar 's!

James alias Sir Galahad the Pure said...

Hassnae heeft haar (onnozele) hoofd er sowieso niet bij, nu er problemen zijn in haar relatie met Peter Breedveld:
http://nosbjournaal.blogspot.com/2009/12/relatiecrisis-in-huize-breedveld.html