Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, December 08, 2009

De Rechtse Blogger als Smalende Wreker

Frits Abrahams haalt in zijn NRC column weer eens uit naar de "Rechtse Blogger". In Stadsdeel Nieuw-West verliest de topkandidaat Ahmed Marcouch, ook na diverse steunpogingen door de PvdA-top, van de onbekende Ahmed Baadoud. In het propagandaprogramma NOVA worden beide kandidaten geinterviewd (minuut 28:38) en wat schrijft Frits Abrahams daarover in zijn column?

"Asscher lachte de lach der wanhopigen, Marcouch speelde de rol van nobele verliezer en Baadoud bleek het charisma van Brezjnev te bezitten. Achter hen zag ik het smalende hoofd van een rechtse blogger die voldaan rondliep"

Smalende_rechtse_bloggerIk meteen kijken. Ik ken bijna alle rechtse bloggers op de een of andere manier wel van gezicht. Maar wie zag ik daar achter de kandidaten verschijnen? Joost Niemoller. Een voormalige journalist van de HP en tevens blogger. Op zijn blog staat een minutieus verslag van de stemming in Nieuw-West. Maar van smalende voldaanheid zie ik helemaal niets. Dat zal wel weer uit het Rijke Geestesleven van Frits Abrahams zelf ontsproten zijn.

Wat wil Frits Abrahams hier nou weer mee zeggen? Hebben de Rechtse Bloggers het nu weer gedaan. Wouter Bos roept op om Marcouch te stemmen, maar de PvdA leden stemmen Baadoud. En dat zou de schuld van de rechtse bloggers zijn? Te veel eer Abrahams.

Of gaan de Rechtse Bloggers nu eindelijk toch een belangrijker rol in het medialandschap spelen, nu de politiek correcte kranten op sterven na dood zijn? Er is een opvallende overeenkomst tussen het Zwitserse Minarettenverbod, de stemming in Nieuw West en de aanhang van Rechtse Bloggers:
De mensen kunnen schrijven en kiezen wat ze willen zonder invloed van de linkse elite en het door hen beheerste media-landschap.  Verkiezingen van en door het volk gaan nog eens heel groot worden in 2010!!

10 comments:

piet stok said...

Meneer Maduraatje,

Waarom valt u ons nu alweer lastig met die conservatieve columnist van het PvdA-gezinde dagblad de NRC? Als wijs man doet u er goed aan deze Abrahams, prominent lid van de Pvda, rechts te laten liggen.

Chevalier said...

Goed gezien, Keesje.
Wat weer een zielig commentaar in v/h de slijpsteen van de geest waarvan ik het abonnement een jaar geleden heb opgezegd. Terecht, zoals opnieuw blijkt.
De linkse kleinburger Frits Abrahams houdt de luiken nog steeds stevig gesloten.

Eric said...

onlangs schreef Mak over de opkomst van Wilders in het NRC iets van: en toen was er die nieuwe technologie, internet. Hij bedoelde natuurlijk: en toen waren wij ons monopolie om de burger te manipuleren kwijt. Links baalt van internet

sjun demartelaere said...

Raak opgemerkt, de reeds sleetse slijpsteen trekt vooral instemmend, reciterend publiek ter bewaking van de PC-moraal. Het is een kerkeblaadje geworden. Een meer intellectuele discussie vindt plaats waar ruimte blijft bestaan voor minder strak geregisseerde meningen. Noem het de revolte der intellectuelen waar Guusje ter Horst al eens om vroeg.

sjun demartelaere said...

Raak opgemerkt, de reeds sleetse slijpsteen trekt vooral instemmend, reciterend publiek ter bewaking van de PC-moraal. Het is een kerkeblaadje geworden. Een meer intellectuele discussie vindt plaats waar ruimte blijft bestaan voor minder strak geregisseerde meningen. Noem het de revolte der intellectuelen waar Guusje ter Horst al eens om vroeg.

Steady Freddy said...

Na de zogenaamde dramatisch stemming onder de Amsterdamse PvdA leden lees ik vandaag op nu.nl er een artikeltje over, de kopjes voor de verschillende alinea’s spreken boekdelen; Democratisch, Verrassend, Crisis, Teleurgesteld, Lijsttrekkerschap, Bos, Blog en Tevreden…

De ene Ahmed (Marcouch) wordt geen lijsttrekker in Amsterdam Nieuw West en wordt opgevolgd door de andere Achmed (Baâdoud) wiens naam prompt op het journaal ook als Ahmed wordt uitgesproken door de verschillende PvdA bobo’s.

Samira Abbos (sorry Samira Bouchibti ) in haar kekke lederen jasje, Fatima Elatik, mevrouw Ploumen, Lodewijk Asher en zelfs Wouter Bos himself kunnen het niet voorkomen dat Marcouch het niet wordt…

Maar ik de voorbije weken zouden er wel drieduizend nieuwe PvdA leden bij zijn gekomen in Nieuw west, allemaal aanhangers van Baâdoud, die zo hem als lijsttrekker willen kunnen binnen stemmen. Welke partij wil er nou geen 3000 leden bij in een paar weken. Allemaal potentiële PvdA stemmers voor de gemeenteraads- en landelijke verkiezingen aanstaande.

Nee voor Marcouch is er al een ander pad geëffend. Via wethouder van de centrale stad, naar een staatssecretarisschap en daarna? Burgemeester? Minister? Ik geloof dit toneelspelletje gewoon niet. En zoals mijn vrouw het zei: Als wij zo’n complotje kunnen bedenken, waarom de PvdA top dan niet?

Blijft er één vraag over, hoe werkt zo’n stemming eigenlijk? Elektronisch? Dat het groots op een beamer vertoond kan worden ala. Maar klopt het wel allemaal? Of hebben we hier een goed georganiseerde aftocht van Marcouch, met behoud van zijn status mogen meemaken. Een euforisch stemmers vee achterlatend in een overwinningsroes. De PvdA iets de pas op de plaatsmakend in Nieuw West, maar een landelijk kopstuk erbij in de race om Wilders pootje te haken op punten die de PVV ook hoog heeft in haar Nederlandse vaandel; integratie, homoacceptatie en de aanpak van Marokkaans straattuig…

Binnenkort weten we wat de PvdA van plan is met de nu wat zielige Marcouch en ‘mark my words’ het kan zomaar de bedoeling zijn geweest.

SF

keesjemaduraatje said...

@Steady Freddy:even qua familiezaken tussen jou en mij: je schrijft "mijn vrouw". Zijn jullie reeds getrouwd? En nog iets: moet daar nietpolitiek correct "mijn partner" staan?

V Ooruitkijker said...

Het lijkt er op of her en der in grote(re) steden de lokale oligarchie zich dient te ontbinden om elders als opvulfoam met ja-knik en immer instemmende werking te werk te worden gezet.
Als er 1 partij grossiert in loze kreten, elke keer weer beloven witter dan wite te wassen, nu echt geleerd hebbende enz. etc. dan is het de pvd'a' wel.
Nu is het tijd voor de kiezer eens OM te kijken, bijv. een site als www.politix.nl te gebruiken en te zien welke partij stemde op zaken zoals zouden hebben gedaan.
Lokaal ligt dat wat moeilijker, de pvda is immers m.i. een franchise partij, zeg maar de lokalen onder een landelijke vlag, met dito afwijkingen van het landelijke program in veel dorpen.
Ik wens ook hiervandaan de pvda steeds minder succes toe. En met succes bedoel ik kiezers paaien met hete lucht en dus pluche(getal)matigheid.

D. G. Neree said...

Als er 3000 nieuwe leden waren, waarom kwamen er dan maar 176 stemmen? Misschien kreeg de rest het advies om zich erbuiten te houden?

een strategische zet lijkt het me niet van de partijtop. Het ging immers toch al tussen Ahmed en Achmed? Waarom de verliezer steunen en grote onenigheid tussen de leden, het bestuur en de partijtop stimuleren? Om leden te trekken?

De PvdA is gewoon een verrotte partij, die zijn eigen ondergang aan het graven is.

Steady Freddy said...

@keesje Nee we trouwen niet, maar het bekt zo lekker!