Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, December 13, 2009

Indymedia heeft moeite met de "Zionistische Entiteit"

De Israelische Indymedia website ligt er al een paar weken uit. Onrust bij de headquarters van dit sympathieke anti-globaliserings-netwerk. Hoe te wijzen op een website gevestigd in een staat die je niet erkent en ook niet wilt noemen? Makkelijk toch? Noem het gewoon allemaal "Palestine". Klaar ben je. Dat je daarmee de Hamas-ideologie onderschrijft, die helemaal geen Tweestatenoplossing nastreeft, maar het gehele gebied van het huidige Israel + de Westelijke Jordaanoever + Jeruzalem wil veroveren, dat stoort ze niet.

Israelindymedia_2 Intussen blijft het feit, dat de enige onafhankelijke Indymedia site, die nog enigzins tussen het blowen door, voor de Palestijnen opkomt, en of die site nou "Palestine"of "Israel"genoemd wordt, op het grondgebied van Israel wordt gehost. In Gaza en in de door PA gecontroleerde gebieden bestaat geen onafhankelijke website onder de naam Indymedia.

Aanvankelijk dachten de activisten, dat de Israelische website gesloten was in verband met een onderzoek van de pliessie. Maar dat blijkt niet zo te zijn. De dreadlocks zijn een beetje langzaam met een upgrade van de server.

Pal_indymedia 

No comments: