Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, December 14, 2009

KopvoddenTaks is geen uitglijder van Geert Wilders

veel journalisten en politici denken dat het voorstel tot heffing van belasting op het dragen van hoofddoeken een geïmproviseerde actie van Geert Wilders was. Of dat hij er iets anders mee bedoelde. Namelijk dat er zoveel onzinnige belasting wordt geheven.

Tijdens een besloten bijeenkomst en discussie van Wilders-aanhangers, journalisten en bloggers met een prominent PVV kamerlid, die onlangs werd gehouden, werd er een kritische vraag over de kopvoddentaks gesteld. Daar kwam toen geen bevredigend antwoord op. 

StorhaugmenstorstafalterfrihedenIn HP/DeTijd van deze week staat de oplossing van het raadsel. Het is helemaal geen uitglijder en het is ook geen nieuw voorstel. De Noorse feministe Hege Storhaug heeft al jaren geleden gepleit voor een belasting op de "sexistische hoofddoek".

De Deense verpleegster Rachel Adelberg sprak bij haar campagne tegen de hoofddoek al van een 'vod van een politiek-religieuze vlag voor op je kop'. Rachel strijd al jaren tegen het gedwongen eten van halal voedsel in Deense ziekenhuizen en tegen de hoofddoek.

Deze kopvoddenactie is dus een vrouwvriendelijke en vrouwenbevrijdende actie van Geert Wilders.

No comments: