Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Monday, December 14, 2009

KopvoddenTaks is geen uitglijder van Geert Wilders

veel journalisten en politici denken dat het voorstel tot heffing van belasting op het dragen van hoofddoeken een geïmproviseerde actie van Geert Wilders was. Of dat hij er iets anders mee bedoelde. Namelijk dat er zoveel onzinnige belasting wordt geheven.

Tijdens een besloten bijeenkomst en discussie van Wilders-aanhangers, journalisten en bloggers met een prominent PVV kamerlid, die onlangs werd gehouden, werd er een kritische vraag over de kopvoddentaks gesteld. Daar kwam toen geen bevredigend antwoord op. 

StorhaugmenstorstafalterfrihedenIn HP/DeTijd van deze week staat de oplossing van het raadsel. Het is helemaal geen uitglijder en het is ook geen nieuw voorstel. De Noorse feministe Hege Storhaug heeft al jaren geleden gepleit voor een belasting op de "sexistische hoofddoek".

De Deense verpleegster Rachel Adelberg sprak bij haar campagne tegen de hoofddoek al van een 'vod van een politiek-religieuze vlag voor op je kop'. Rachel strijd al jaren tegen het gedwongen eten van halal voedsel in Deense ziekenhuizen en tegen de hoofddoek.

Deze kopvoddenactie is dus een vrouwvriendelijke en vrouwenbevrijdende actie van Geert Wilders.

No comments: