Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Tuesday, December 01, 2009

Marokkaanse mensenrecht activiste zit vast op Lanzarote

(bron:Spanjevandaag.com) LANZAROTE – Al sinds weken zit de Marokkaanse activiste Aminatou Haidar op het Canarische eiland Lanzarote vast nadat ze door haar eigen regering zonder paspoort het land was uitgezet waardoor ze niet meer kon terugkeren naar Marokko. De Spaanse overheid probeert een oplossing te zoeken voor de hachelijke situatie waarin zij zich bevindt en bood haar een Spaans paspoort aan zodat ze daarmee terug zou kunnen reizen naar haar geboorteland. De activiste heeft dit aanbod echter geweigerd aangezien zij zich niet als buitenlander wil voelen in haar eigen land. Haidar is al meerdere dagen in hongerstaking en gaat langzaamaan in gezondheid achteruit. Door veel mensen wordt nu de bemoeienis van president Zapatero gevraagd om te bemiddelen.

No comments: