Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, December 21, 2009

Nora Kasrioui komt in verlegenheid

door het minarettenverbod. Naar nu blijkt hebben Zwitserse feministen met hun stem het minarettenverbod in Zwitserland mogelijk gemaakt. Door de afkeer van sharia en de onderdrukking van de vrouw, heeft de Zwitserse feministe Julia Onken besloten een positief stemadvies te geven. Door een email sneeuwbal kwam uiteindelijk een positieve stemming voor het minarettenverbod op gang.

Nu komt de Nederlands-Marokkaanse feministe en prominent lid van het PvdA-hoofdbestuur, Nora Kasrioui, in de problemen. Voor wie moet ze nou zijn? Voor de feministen die de rechten van vrouwen bevechten of voor de islam die minaretten wil bouwen?

Zo lost ze dat op:

 

Duitse feminitische zusters

16-12-2009 07:00

Ik had graag gewild dat Duitse moslima's zich hierover (zie onderstaande link) uit hadden gelaten.

Immers: het raakt hen! Oprecht aardig -en belangrijk!- dat feministische zusters willen helpen, maar voor hen zie ik eerder een rol nádat de doelgroep zelf aan heeft gegeven wáár de ondersteuning gewenst is.

 

Emancipatie van bovenaf werkt niet. Heeft nooit gewerkt en zal nooit werken!

http://www.tagesanzeiger.ch/schweiz/standardLinke-feministische-Frauen-stimmten-fuer-die-SVPInitiative/story/30751795

 

 Noraklein Met andere woorden: de feministen moeten eerst even aan de moslimas vragen of ze wel voor een minarettenverbod mogen stemmen. Daarmee laat ze twee vragen geheel terzijde liggen: Wat komt nu op de eerste plaats? Moslima zijn of feministe zijn? En bovendien de vraag: Wat ze er nu eigenlijk zelf van vindt. 

1 comment:

Eric said...

je kunt heel goed ideeen van bovenaf opleggen, moslims hebben de Islam niet zelf uitgevonden, die is van bovenaf opgelegd. Als ze niet als moslim waren opgevoed, dan waren ze nu geen moslim.