Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, January 03, 2010

De GazaFreedom beweging in Caïro

Kijk nu eens goed naar onderstaande film. Demonstranten voor het Franse consulaat in Caïro, die eisen naar Gaza af te mogen reizen. De Egyptische politie, die anders wel raad weet met politieke tegenstanders, treedt uiterst gematigd op. Waarom? Omdat de demonstranten Westerlingen zijn. Dat wil zeggen: ze hebben een Frans-, Amerikaans-,Italiaans-, of Nederlands paspoort. Egypte kijkt wel uit om Westerse demonstranten in elkaar te rossen. Zijn de demonstranten ook echt Westerlingen? Volgens de website Wijblijvenhier is de delegatie Algerijnse- en Marokkaanse migranten met een Frans paspoort het grootst.

Gaza Freedom March, Day 2 from Srdjan Stojiljkovic on Vimeo.

Dat zijn dus mensen wiens ouders eerst met veel moeite naar Europa migreren om daar te kunnen werken en die dan zelf opeens weer terug gaan om de Egyptenaren lastig te vallen. Je moet toch wat.
.

No comments: