Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Sunday, January 03, 2010

De GazaFreedom beweging in Caïro

Kijk nu eens goed naar onderstaande film. Demonstranten voor het Franse consulaat in Caïro, die eisen naar Gaza af te mogen reizen. De Egyptische politie, die anders wel raad weet met politieke tegenstanders, treedt uiterst gematigd op. Waarom? Omdat de demonstranten Westerlingen zijn. Dat wil zeggen: ze hebben een Frans-, Amerikaans-,Italiaans-, of Nederlands paspoort. Egypte kijkt wel uit om Westerse demonstranten in elkaar te rossen. Zijn de demonstranten ook echt Westerlingen? Volgens de website Wijblijvenhier is de delegatie Algerijnse- en Marokkaanse migranten met een Frans paspoort het grootst.

Gaza Freedom March, Day 2 from Srdjan Stojiljkovic on Vimeo.

Dat zijn dus mensen wiens ouders eerst met veel moeite naar Europa migreren om daar te kunnen werken en die dan zelf opeens weer terug gaan om de Egyptenaren lastig te vallen. Je moet toch wat.
.

No comments: