Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, February 10, 2010

Breaking: Bom onder Fatah heerschappij??

Yochanan Visser schreef op dit weblog en op de Volkskrant opinie-website een artikel over de corruptie bij de Palestijnse Autoriteiten. Deze bom, zoals hij het zelf noemt, kan na vanavond min of meer een vernietigingswapen worden.
Het Israelische TV kanaal Chadeshot Arutz 10 opende vanavond het nieuws met "Fatah Gate".
Tzvi Yechezkeli de Midden Oosten expert vam Arutz 10 liet originele PA documenten zien waarop financiele transacties van de PA stonden. Bankoverschrijvingen van soms tientallen miljoenen dollars naar rekeningen van Fatahbonzen in o.a. Cairo.
Volgens Tzvi gaat het om honderden miljoenen dollars aan buitenlandse donorhulp. ook was een video te zien waarop de op een na hoogste PA ambtenaar in bed dook met een sollicitante.
Het materiaal werd aangeleverd aan Arutz 10 door Fahmi Shabaneh de voormalige baas van de GIS de Palestijnse Inlichtingen Dienst (dezelfde als in het Volkskrant artikel werd opgevoerd). Hij verklaarde voor de camera dat hij Aboe Mazen een ultimatum van twee weken geeft om de verantwoordelijken te arresteren. Doet hij dat niet dan geeft hij Arutz 10 al het exacte materiaal dat in zijn bezit is. Zie hier de bewuste reportage op Arutz 10 (Hebreeuws) : http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=698398
Dit nieuws kan grote gevolgen hebben voor het regime van Aboe Mazen en de situatie in de Palestijnse Autoriteit.

1 comment:

Steady Freddy said...

Kijk zo doe je dat, eerst werk je mee aan de liquidatie van een hamasser.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de moordenaars van Hamaskopstuk Mahmoud al-Mabhouh (50) persoonlijk ontmoet voor de bloedige daad en de moord goedgekeurd.

http://www.nu.nl/buitenland/2189685/netanyahu-ontmoette-moordenaars-hamasleider.html

En als je dan veel internationale kritiek krijgt en Palestijnen verbaasd zich afvragen hoe de linken tussen Mossad en en de eigen Palestijnse diensten liggen doe je
dit:

De Israëlische premier Netanyahu wil twee heilige plekken op de Westelijke Jordaanoever de status geven van nationaal erfgoed. Een omstreden besluit, want de twee plekken liggen in bezet gebied.

http://nos.nl/video/138763-nozo22wescno1002214p.html

gewoon omdat het kan...

It's a wonderful world