Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, March 13, 2010

De dode man, de gaande man en de komende man

wat heeft de dode man ons gebracht? Goede ideeën. Nederland is het meest ondemocratische land van West-Europa en we weten het zelf niet eens. Een staatshoofd benoemd door erfopvolging. Benoemde burgemeesters en provinciebazen. Onduidelijke formatie van de regering. Geen gekozen premier. Dat kan allemaal beter. Maar D66 heeft er niet voor gezorgd dat het beter wordt.

De gaande man, Wouter Bos, zal altijd het imago van "liegen en draaien" bij zich houden. En nu bevestigt hij ook nog eens de achterkamertjespolitiek door al maanden van tevoren Job Cohen klaar te stomen voor het lijsttrekkerschap. Zonder partijcongres en zonder partijbestuur. Wat heeft Wouter ons gebracht? Schulden door de Icesave affaire.

De komende man is eigenlijk de terugkomende man. Job Cohen heeft het strenge asielbeleid van Rita Verdonk bedacht. De jaren in Amsterdam hebben hem het image van moslimknuffelaar gegeven. Wat heeft Job Cohen ons tot nog toe gebracht: een mislukkende Noord-Zuid-metro, een mislukkend Westermoskee-project, twee onregeerbare islamitische stadsdelen, een dode filmmaker. 

 

12 comments:

stof said...

Wat mij betreft mag je het gefaalde Merhaba-project erbij zetten.

En vergeet niet het concept 'compenserende neutraliteit' - gesjoemel met het principe van een zich in religieuze kwesties afzijdig houdende overheid bij de wapenfeiten te vermelden.

Ge said...

Yes, we Cohen!

Peter Siebelt said...

En niet te vergeten de Frankrijk affaire waar Job Cohen en Van der Laan als kleine jongens 'het bos werden ingestuurd.' De krakers gingen gewoon door en hebben beide politici aardig in hun hemd werden gezet.

Als beloning kregen ze ook nog eens subsidies om het 'gestolen' goed bouwkundig aan te passen.

Het zou aardig zijn om boven water te halen hoeveel Amsterdams gemeenschapsgeld het advocatenkantoor van Van der Laan tijdens het bestuur van zijn PvdA collega Job Cohen heeft kunnen declareren voor allerhande gemeentelijke klusjes.

vanhetgoor said...

Ik denk niet dat de blamages rond de Westermoskee alleen te danken zijn aan Job Cohen. Dat is te veel eer. En Je kan Job Cohen veel verwijten, maar zoveel in het honderd laten lopen is niet mogelijk.

Louisa said...

Lieve Kees, mag ik je er even op wijzen dat Bos de krediet/bankcrisis voor de gewone man goed heeft opgelost ?
Die mensen met een beetje spaargeld tot een ton ?
(Want dat is tegenwoordig een beetje)
Het is mode deze man, Bos, te verketteren, maar mag er ook even aandacht voor zijn kennis ?
Afgestudeerd Nijenrode, daar komen echt geen imbecielen vandaan hoor.
Ik vermoed dat hij de opvolger wel eens zou kunnen zijn van brekebeen/ Nout Wellink.
Waarom krijgt deze geen kritiek ?
Ik vermoed dat jij geen arbeidersachtergrond hebt.Nou, ik wel, en ben een aantal voormalige "rooien" echt wel dankbaar.
En wat dacht je van het feit wat de "rooien" hebben betekend voor het onderwijs, in de jaren 50, 60 en 70, toen pientere arbeiderszoontjes konden gaan studeren ?
Maar nu zie ik de bui al weer hangen. degenen die zullen gaan wijzen op theeblarengeleuter en geitenwollensokkenpraat...
En..kunnen we ff verder kijken dan 020 ?
Want er is ook nog leven buiten deze stad !

Louisa said...

Zo Ge, ben je er weer, overigens je goed recht, net al ik dat heb.
Ga maar vast feiten verzamelen waaruit je zou kunnen gaan afleiden dat Jobje via de Nederlandse politiek je Palestijnen een hak zou kunnen zetten.
Suces !

keesjemaduraatje said...

@Louisa: Je kan nog zo intelligent zijn en een hele hoge opleiding hebben en toch falen in de politiek.
Waar merk je nu weer aan dat ik geen arbeiderszoon zou zijn? Ik ben een geboren proletarier pur sang. Maar waarom is dat nu weer een pré?
Ik had Ge verzocht om niet meer te reageren, omdat hij alleen maar beledigende opmerkingen maakt. Maar blijkbaar kan hij het niet laten.
Ge heet in krakerskringen Guus Kogel, omdat hij in het begin van de Jaren Tachtig in de Weesperzijbuurt door een Italiaanse huisbezitter in zijn nek werd geschoten. Ik heb hem laatst nog een keer ontmoet.

Louisa said...

En waar heeft Wouter dan gefaald ???

Louisa said...

Keesje, dan hebben wij dus beiden een arbeidersachtergrond, maar jij hebt gekraakt, ik niet.
Ik heb lang gedacht dat kraken een hobby was van over het paard getilde rijkeluiszoontjes (want daar ken ik er een aantal van) maar als ik daarin heb gedwaald geef ik dat zonder meer toe.
Kraken is voor Amsterdammers met jeugdpukkels wat varen bij de Holland-Amerika-Lijn is voor Rotterdammers met jeugdpukkels.
Als je eenmaal afgestudeerd bent en een goede baan hebt...hoeft er niet meer gekraakt te worden, niet waar ? En ook niet meer gevaren !
Over de politiek gesproken: juist de intelligenten falen, de doordrammers-met-een-bord-voor-de kop slagen juist.

Painted Bird said...

Daarin heb je niet gedwaald Louisa. Ook ik heb er velen (vanaf jaren '80) gekend en er is vast niet zo heel veel veranderd. Dat vormde dan vaak de zelfbenoemde intelligentsia. Met om hun heen een variëteit aan wat ik dan maar probleemgevallen zal noemen. En natuurlijk mensen als keesjemaduraatje (denk ik zo, we kennen elkaar niet) waarbij voorspelbaar was dat ze later 'het Licht' zouden gaan zien. De afvalligen die je de kop gek zeurden met hun linkse dogmas, en die dat nu doen vanuit een andere hoek ;)

Jaan said...

@Louisa Inderdaad afgestudeerd van Nijenrode daar komen echt geen imbecielen vandaan hoor. Het is nog erger, er geven imbecielen les.
Het onderwijs in Nederland stelt al méér dan 40 jaar totaal niks meer voor.
Het was al zo eind jaren 60 dat PABO studenten (die werden dus onderwijzer(es))als lesstof kregen bij wiskunde: Cijferen vijfde klas lagere school. Welke PABO? Waarschijnlijk meerdere,maar 1967 Kweekschool van de Zusters van Liefde aan de Oude Dijk te Tilburg.
Er bestaat geen goed onderwijs meer in Nederland, onderwijzers kunnen nauwelijks zelf rekenen.Het hele onderwijs is niks anders dan linkse politieke indoctrinatie. Ze zijn echt allemaal te stom om voor de duvel te dansen, linkse prullen zijn het, bijna allemaal. Niks totaal niks kunnen ze, ja Allah zijn kloten kussen, dat kunnen ze goed.

Louisa said...

@Jaan, dat het onderwijs is achteruit gegaan ben ik bet je eens.
Maar mensen zijn ook geneigd te roepen dat het vroeger allemaal beter was en dat is ook niet waar:
In mijn lagere schooltijd (1957-1963) was Nederland nog echt een klassemaatschappij en bij de schoolkeuze voor vervolgonderwijs werd het beroep van je vader (moeders behoorden thuis te zijn) meegewogen.
Niet bepaald verstandig..
Maar ik bezocht een prima Mulo, vier jaar, waar uitstekend werd lesgegeven door gemotiveerde mensen.


Waarom krijgt "links" altijd de schuld als er zaken fout lopen ?
Waarom niet (de aanhangers van het) CDA ?
Het CDA heeft een dikke vinger in de pap als het op regeren aankomt, toch ?
Al jarenlang !
Nog even dit: ik beschouw mezelf noch links, noch rechts..
(Ik ga de komende tijd de politieke discussie goed volgen, want op dit moment zou ik echt niet weten waarop te stemmen)