Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, March 31, 2010

Film 786, Opwinding in Pakistan over niet bestaande Nederlandse film

Zelfs als de Nederlanders geen anti-Islam film maken en de Denen even geen Mohammed cartoon publiceren, kunnen er ongelukken gebeuren. Al maanden wordt er in de islamtische wereld per email sneeuwbal tot boycot van Nederland en Nederlandse producten opgeroepen, vanwege "Film 786", een niet bestaande anti-islam film.

Woedende_moslims Onze Nationale Antropoloog Martijn de Koning schreef er al over op Twitter en nu schrijft ook het Nederlands Dagblad:
"Het getal 786 is met name voor moslims in Zuid-Azië een heilig getal. 786 is namelijk het getal dat je krijgt wanneer je de numerieke waarden van de Arabische letters bij elkaar optelt van de zin: 'Bism'illah ir-Rahman ir-Rahiem' ('In de naam van God, de Barmhartige, de Genadevolle'). Dit is de eerste zin van de Koran. Ook beginnen zo goed als alle Koranhoofdstukken ermee.

,,Het lijkt erop alsof iemand de Wilders-film Fitna en de Deense spotprenten door elkaar heeft gehaald'', vertelt Zia Muhammad Khan, een media-analist in Pakistans hoofdstad Islamabad. Volgens Khan is het allemaal onzin. ,,Film 786 is een klassieke internetmythe'', meent hij. ,,Heel vervelend voor Nederland natuurlijk, want velen hier zijn ervan overtuigd dat het waar is.'' Khan wordt er treurig van. ,,Nu worden sommige moslims al boos over dingen die niet eens bestaan. "

1 comment:

Hans said...

,,Nu worden sommige moslims al boos over dingen die niet eens bestaan."
Dat doen ze dus al zo'n 1300 jaar. er is geen enkel bewijs voor de onzin die de pedopsychopaat met narsistische persoonlijkheidsstoornis beweerd.
="ja dat heb allah mij verteld, dus is het waar"
Te bizar. als deze mohammed in 2010 zou leven dan had hij de rest van zijn zielige leven TBS gehad, en terecht.