Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, May 22, 2010

Kamerleden met gevaarlijke contacten

Gidi Markuszower moest zich als kandidaat PVV-er, vanwege zijn vermeende contacten die de veiligheid van de staat in gevaar zouden kunnen brengen, terugtrekken. (bron: NRC)  Dat gaat ongetwijfed over de contacten van Gidi met de Israelische staatsdiensten. En hoe zit het eigenlijk met andere kamerleden? Harry van Bommel die glorieus op de foto gaat met Yasser Arafat.  Khadija Arib (PvdA), die lid is van een koninklijke commissie in Marokko.  De Staatssecretaris van Justitie, Albayrat die veel contacten in Turkije heeft. Daar hoor je de AIVD dan weer niet over. Of misschien zijn die contacten toch niet zo gevaarlijk voor Nederland.

7 comments:

Eric said...

ik dacht precies hetzelfde. Dit lijkt me een politiek buitenkansje voor rechts. Wilders zal nu wel zwijgen, maar Rutte, dit is je kans om eens af te rekenen met dubbele paspoorten en loyaliteiten in de politiek, de AIDV heeft nu bevestigd waar dit toe kan leiden!

Louisa said...

Die gozer is natuurlijk een druiloor, maar inderdaad....
En hoe zit het met senator Meulenbelt ?
Getrouwd met een twijfelachtige figuur, maar dat mokkel is wel senator...hoe zit het met haar contacten met tyoes die de ideologie van het geweld aanhangen??
Je hoort er nobody over..of is zij bij voorbaat afgeschreven als zijnde geschift ?oder zo etwas ?

Bas said...

De AVDI is als ambtenaren groep en afspiegeling van de samenleving.
Met veel vrede mensen als resultaat die over de ongelovigen waken.
En hun handleiding volgen die de ongelovigen, en vooral de jood op z,n zachts gezegd het licht in de ogen niet gunnen.
Financieel is Nederland al in de zak van de vrede mens door strategische op en aankopen van sleutel economische bedrijven, wat bekend is in Den Haag en de haat en eensgezindheid verklaart tegen de PVV.
En de lachwekkende reactie verklaart van de gekken die waken over veiligheid maar niet van u.

Peter Siebelt said...

Tja, de AIVD.

Ik vraag me af of ze ook zo alert zijn geweest toen de RaRa-verdachte Wijnand Duijvendak (GroenLinks) of de communistische kalashnikov dragende Nicaragua-ganger Hans van Heijningen (SP) de Tweede Kamer betraden?

Ik vraag me ook af wat de partijvoorzitters van de voornoemde politieke partijen met deze informatie zouden hebben gedaan?

Fredo said...

Kom op Kees, je bent normaal toch iemand die na kan denken. Als het er om ging dat Markuszower alleen wat contacten heeft met uiterst rechts in Israel dan had Wilders wel anders van de toren geblazen. Hij is echt niet vies van een relletje met de AIVD. Het is duidelijk dat v Bommel, Meulenbelt etc een heel andere mening over Israel hebben dan jij. Moet de AIVD daarom hun fractievoorzitter waarschuwen? Die hebben dat toch al lang in de krant kunnen lezen? Ook de mening van Markuszower over Israel en de 'Joodse verraders' heeft iedereen al lang in de krant kunnen lezen. Daar ging de brief van de AIVD dus niet over. Blijkbaar had de AIVD een punt als Wilders zijn kiezen zo stijf op elkaar houdt en het vertrek van Markuszower alleen maar 'triest' noemt. Net als bij een aantal andere kandidaten op de lijst duurt de loyaliteit van de Leider ongeveer een minuut of vijf als het ergens begint te smeulen.

Peter Siebelt said...

Fredo | 24 mei 2010 om 0:00
Wilders heeft een mankement en dat is het gebrek aan goede raadgevers. Mensen die hem bijvoorbeeld in de zaak Markuszower hadden kunnen attenderen op het feit dat de AIVD politiek bedrijft ten aanzien van de PVV. Een publiek geheim binnen de Haagse kringen.
In het boek van Ellen Vogelaar “Twintig maanden knettergek” wordt op pagina 192 een tipje van deze duistere AIVD praktijken belicht in het volgende citaat: “Je ontmoet Sybrand van Hulst, de voormalige directeur van de AIVD. Jullie kennen elkaar van een gezamenlijk bestuurslidmaatschap. Hij maakt zich zorgen over gebrek aan leiderschap in het integratiedebat en over de kwestie Wilders. Hij denkt dat de PVV’er de komende tijd zijn hand wel eens kan overspelen. ‘Dan moeten jullie klaar staan om het tij te keren’”, aldus de AIVD’er.

Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten said...

Markuszower ontkent in een vraaggesprek met de Dagelijkse Standaard alle aantijgingen. Hij heeft zelf de brief nooit gekregen.
http://www.dagelijksestandaard.nl/2010/05/23/gidi-spreekt
Je moet bij Hirsch Balin zijn, Keesje. Dit riekt naar een heel vuil spelletje karaktermoord tussen de AIVD en het ministerie van Binnenlandse Zaken. Want wie heeft die brief gezien? Wat staat er precies in? Hoe kan Markuszower zich verdedigen? En tegen wie? Dit zijn anti-democratische en criminele praktijken in opdracht van de SStaat.