Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, May 08, 2010

PvdA haalt naam van Fietsenmaker Ondiep van Youtube

Job Cohen was vandaag in de Utrechtse wijk Ondiep en kreeg daar van de fietsenmaker het hele verhaal te horen. Marokkanen, Overlast, Straatterreur. Vanmiddag werd de beste man nog met naam en toenaam op Youtube genoemd. Gelukkig nu reeds weggecensureerd.Dit zei Job Cohen erover:
" Daarna ben ik in Ondiep geweest en daar heb ik kennis gemaakt met [onverstaanbaar].  Nou, die was helemaal niet tevreden over hoe het daar ging. Die had ontzettend veel last van Marokkaanse jongeren met name, en wat je daar dan van hoort. Je weet het en als je daar dan nog een keer van hoort , dan is dat ook echt verschrikkelijk. En hij liet ook heel erg duidelijk blijken dat daar veel aan moet gebeuren. En de kunst zal zijn en hij liet ook heel erg duidelijk blijken dat dat niet eenvoudig is, om toch weer mensen met elkaar in gesprek te laten gaan. Ik denk dat dat de enige oplossing is. Hij zei ook: 'Ik heb er geen zin meer in. Ik vind het mooi geweest en als zij dat willen dan komen zij maar naar me toe.' Nou kijken of dat gaat lukken"

Dat is dus de oplossing van Job Cohen. "Mensen weer met elkaar in gesprek brengen"

3 comments:

Marrtien Pennings (Kassander, Leo Sar said...

Goed zo, Kees! Veel informatiever dan het kunst-gelul dat GeenStijl eraan besteedde!
En wat is dat toch een nare, lege ploert, die Cohen. Zou ik dat even zo mogen formuleren? Ik moet altijd aan de Golem denken, die reus van leem uit een Joodse mythe: een echt mens wordt het nooit. Ik herinner me de laatste Auschwitz-herdenking. Daar gaf Cohen het leegste staaltje van policorgelul weg dat ik ooit hoorde. Hij zei werkelijk helemaal niks dat aan enige maatschappelijk-politieke werkelijkheid gerelateerd kon worden. Hoogtepunt was, toen hij meldde: "Oorlog is verschrikkelijk: mannen met geweren die op andere mannen met geweren schieten." Ik denk dat hij wel premier zal worden. De meeste Nederlanders verdienen hem wel.

Louisa said...

Nu weet ik natuurlijk niet wie ene Martien Pennings is, net zo goed als hij niet weet wie ik ben,maar goed.
Naar goed Nederlands gebruik wordt iedere politicus, die zich verkiesbaar stelt en dus zijn kop boven het maaiveld uitsteekt, neergesabeld.
Dat lot ondergaat ook ene Job C. te Amsterdam.Oud burgemeester.
En waarom zou Job een nare, lege ploert zijn, Martien ?Verklaar je eens nader ?
Of ben je een 020er, die er van uit gaat dat iedereen maar moet weten wat je bedoelt ?
Nou, Nederland houdt niet op bij 020 hoor..Of bedoel je dat niet ?
Wat bedoel je dan ??
Waarom zouden de Nederlanders C. verdienen ?
En wat de Golem betreft...dat is in mijn ogen eerder ene Wim-Lex van Amsberg, die helaas staatshoofd moet worden maar geen idee heeft hoe...
Martien???

Tarak said...

"Hoogtepunt was, toen hij meldde: "Oorlog is verschrikkelijk: mannen met geweren die op andere mannen met geweren schieten."

Had Cohen liever gezien dat men niet had teruggevochten tegen de Duitsers?

Wat een holheid van deze man. Verschrikkelijk. En wat een belediging voor hen die wel hun leven hebben gewaagd om te vechten tegen een bezettend regime.