Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, May 31, 2010

Soldaat over de reling gegooid. Film

bron: Israel Defence Force

13 comments:

Fredo said...

Ik snap werkelijk niet wat hier gebeurd. Je hebt alle recht om voor Israel, tegen Hamas, de Palestijnse regering of al dan niet naieve demonstranten te zijn. Maar nu schiet je in een soort automatische reflex van het verdedigen of vergoeilijken van een buitengewoon knullige actie van het Israelische leger met een vreselijke afloop. Een volstrekt overbodige actie bovendien want alles wat die demonstranten versleepten komt ook wel via de tunnels Gaza binnen. Het is ook ongelooflijk stom of vreselijk arrogant dat Netanyahu zo'n actie uitvoert op het moment dat hij alle internationale steun kan gebruiken. 'Eens even kijken hoever we onze bondgenoten kunnen provoceren'. Als je werkelijk denkt dat Israel het democratische bolwerk in het Midden-Oosten moet zijn dan kan je niet anders dan dit soort acties volstrekt afkeuren. Met zulke vrienden heeft Israel geen vijanden meer nodig.

keesjemaduraatje said...

Ik verdedig niets. Ik vind het vreselijk wat er aan boord van dat schip gebeurd is. Ik liet alleen, met bronvermelding, de film van het IDF zien.

André van Delft said...

Buitengewoon veel respect voor de dappere commando's die zich op de boot hebben laten afzetten.

Wanneer de "vredesactivisten" alleen echte hulpgoederen naar Gaza hadden willen brengen, waren ze natuurlijk ingegaan op het Israëlische voorstel om de lading in Ashdod te lossen en van daaruit over land naar Gaza te vervoeren. Maar dat wilden de activisten niet; kennelijk te veel wapens meegesmokkeld.

Wanneer Israël de boten ongemoeid had laten passeren was dat criminele nalatigheid geweest. In zo'n oorlogssituatie mag je niet toestaan dat de vijand zich bewapent. De volgende serie boten zouden dan raketten komen afleveren die niet meer door een tunneltje passen.

Alleen als je niet goed nadenkt, of oorlog en vernietiging wil, kan je tegen de Israëlische actie zijn.

Ge said...

Gaan we weer met tendieuze berichten. Soldaat wordt over de railing gegooid maar niet van de boot af. De boot bestaat uit meerdere dekken. Tja, en als je met je blote handen (of met een stok) een tot de tanden bewapende soldaat over de railing gooit om je te verdedigen vind ik dat niet zo gek.
Israel is zelmoord aan het plegen.

Olaf Baas said...

En deze slacht- en martelorgie met knuppels, messen en zelfs pistolen aan boord haalde uiteraard het Hans Laroes Journaal niet.

Jammer dat we nog steeds op de onafhankelijkere media aangewezen zijn.

Peter Siebelt said...

Goed werk Kees.

Steady Freddy said...

De propaganda heen en weer is weer begonnen. CIDI had ook al zo'n leuk legerfilmpje waarin we ervan overtuigd moeten raken dat de Israelisch eerst netjes opriepen aan de vloot om om te draaien... Geen tijdsvermelding, nog plaats, de Israelische kapitein kon wel zijn opa gebed hebben. Feiten die mij interesseren zijn: was de entering in Internationale wateren? Want dat zou geweld van de demonstranten ter verdediging rechtvaardigen, zelfs gewapend want dan was het piraterij van Israel. Echter was het in Israelische wateren en waren ze gewaarschuwd dan, of je de blokkade van Gaza nou leuk vindt of niet, heeft Israël gelijk. Evengoed, het gebruik van stokken en messen tegenover mitrailleurs is ofwel heldhaftig of erg dom. Verder is het zeker dom van Israel om Turkije tegen zich in het harnas te jagen en ook erg ondankbaar. Onze afweer geschut stond in Turkije om Israel te verdedigen tegen de scuds in de 1ste golfoorlog. Dat moesten we dan ook maar nooit meer doen. Dus als Iran iets van plan zou zijn, zeg ik Israel zoek het lekker zelf een keertje uit...

Anton said...

In ieder geval ben ik opgelucht dat de Nederlandse en Belgische dames ongedeert het toneel konden verlaten.
Het is verschrikkelijk dat er 19 doden zijn gevallen en je kunt alleen maar hopen dat deze ontwikkelingen niet zullen verslechteren, hoewel ik daarover niet bijster optimistisch ben.

gerben said...

de nlse reacties doen me een beetje denken aan een haatdemo van links op de dam in 2002, tioen onze vredelievende moslim vriendjes ten overstaan van de gehele hypocriete gl en pvda top poogden een jood te lynchen die een keppeltje op had en z'n leven kon redden doordat hij door een omstander ktasnapolsky werd ingesleurt of het negeren van dezelfde linkse hypocrieten van dagelijks geweld tegen joden, homos en vrouwen door de multikul verrijking...
wat gisteren in israel gebeurt zal jammer genoeg ons voorland zijn... maar we zijn al eerder in deze film geweest, maar ja 'das haben selbsverstendlich nicht gewuesst'!

gerben said...

aangezien we de hele linkse hypocriete troep niet horen als er mensen worden geslcht in bv. darfur, maar huizenhoog als het om Israel gaat geeft aan dat ze maar in een ding zijn geinteresseerd... joden bashen een 'progressieve sport'
Kortom je kan ontkennen wat je wilt maar het feit dat er alleen wordt geageerd als de joden/israel kan worden gebasht geeft de antisemitsiche natuur van de grogressieveling aan.

philippine said...

Voor sommigen is dit goed nieuws.

http://blog.unwatch.org/index.php/2010/06/01/arab-islamic-blocs-prepare-un-human-rights-council-condemnation-of-israel/

Peter Siebelt said...

Een Noord-Koreaanse torpedo was beter geweest.

Laceracion said...

"Ik verdedig niets. Ik vind het vreselijk wat er aan boord van dat schip gebeurd is. Ik liet alleen, met bronvermelding, de film van het IDF zien."

Ik weet een mooi woord voor: cryptozionist.

Kom op Kees, iedereen weet waar jij in deze discussie staat, ga er dan ook niet omheen draaien.

Ik zou trouwens, als ik een goedaardige dictator zou zijn, al het geouwehoer over het conflict onmiddelijk in de ban doen.
Geen lobbyorganisaties met vage motieven, geen mensen met conflicterende loyaliteiten t.o.v. het land waarin ze wonen en het gebied waar ze niet wonen maar wel de hele tijd hun scheur over opentrekken.

Gewoon afkappen die blaatpraat :)