Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Monday, May 10, 2010

"Al-Qaeda wil virtuele jihad universiteit"

Opsporingsdiensten moeten het internet afspeuren naar virtuele jihadistische trainingskampen en ze stoppen voordat ze martelaren worden, aldus de Canadese procureur-generaal Dominique Dudemaine. Tijdens de Francopol conferentie over cybercrime, liet hij weten dat cyberterrorisme in Canada wel degelijk voorkomt. Sinds september 2001 zouden verschillende mensen wegens online terreur zijn aangeklaagd. Het gaat dan met name om personen die via het web plannen voor een mogelijke aanslag bespreken of propaganda verspreiden.

Onderzoek naar deze verdachten wordt bemoeilijkt doordat de mappen, bestandsnamen en inhoud vaak Arabische karakters bevatten. "Om te begrijpen hoe Islamitische terroristen het internet gebruiken, moeten we begrijpen wat het Global Islamic Media Front (GIMF) is", zegt Francois Paget van McAfee. Volgens hem is het GIMF één van de belangrijkste virtuele jihadistische groepen, die zich bezighoudt met het rekruteren van nieuwe leden en het verspreiden van de ideologie via internet. 

Lees het hele artikel op Security.nl

No comments: