Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, June 25, 2010

"True Believers" op de Gaza vloot

Dat vergeten we door alle ophef wel eens, maar er varen op zo'n Gaza vloot ook nog mensen mee die het echt om humanitaire hulp en mensenrechten gaat. Mensen die uit idealisme of omdat ze in de Palestijnse gebieden vreselijke dingen hebben gezien, begaan zijn met het lot van de Gazanen en daarom een teken willen zetten.

Anne_de_jong Laten we hopen dat Anne de Jong uit Nederland en Inge en Grietje uit Vlaanderen tot die "true believers" behoren. Toen ze terug kwamen van de vorige reis wilden ze het liefst meteen weer terug en nog een keer proberen Gaza te bereiken. Het naar Gaza varen wordt op zo'n moment bijna een doel op zich.

De laatste dagen heb ik alle West-Europese- en Amerikaanse- pro-Gaza websites gevolgd om erachter te komen welke activisten het opnieuw zouden proberen. Hoe zit die beweging eigenlijk in elkaar en wat vinden ze van de aanwezigheid van moslimbroeders en Turken die een geheel andere agenda hebben? 

Via via een beetje rondgevraagd en mijn oude links-extremistische vrienden eens vriendelijk op hun schouders getikt en wat blijkt?

Anne_de_jong_gaza -De schepen die Iran naar Gaza zou sturen bestaan helemaal niet.
-Iran probeert door hun ophef over een virtuele niet bestaande Gazavloot van hun nucleaire programma af te leiden. 
- Op dezelfde dag dat Larijani, de Iraanse minister van buitenlandse zaken, aankondigde dat ze boten naar Gaza zouden sturen, heeft Hamas gevraagd dat niet te doen.
-Er zijn verschillende berichten over Iraanse boten, maar niemand heeft ze ooit gezien.
-Pro-Gaza activisten maken zich zorgen over inmenging van Hezbollah en Iran.
-Hamas heeft Hezbollah en Iran gevraagd zich niet in te mengen.
-De mensen op de laatste Gaza vloot hebben zeer verschillende motieven en doelen. Er zijn communisten, anarchisten, islamisten, nationalisten, christenen, moslims, joden en liberalen bij, die het onderling niet eens zijn, maar slechts één doel hebben: de blokkade te doorbreken.
-Er zijn echter ook mensen met minder nobele doelen, zoals de aandachtshoer en charlatan George Galloway, die het alleen om zijn eigen profiel gaat.
-Ook Iran gaat het niet om bevolking van Gaza, maar heeft een eigen geo-politieke agenda.
-De verschillende fracties in Libanon zijn zodanig verdeeld en chaotisch, dat de Europese activisten niet meer weten of er überhaupt boten gaan varen of dat er alleen politieke propaganda wordt bedreven.

Bovenstaande punten heb ik niet zelf bedacht, maar zijn een samenvatting van informatie en meningen rechtstreeks uit de Flotilla Movement. Waarvan acte.

   

No comments: