Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Thursday, June 03, 2010

Even een Ben Kok-je doen

Het is een trend aan het worden.  Tijdens een anti-Israel demonstratie of een pro-Hamas-demo met een Israelische vlag gaan zwaaien en de woede van het volk over je heen laten komen. Het opvallende is, dat de extreem-linkse medemens, die ik op zich een heel warm hart toedraag, al was het alleen al omdat ik er zelf één geweest ben, er absoluut niet tegen kan. Het bestaan van een "zionistische entiteit" is hem al een doorn in het oog, maar dat daar ook nog een vlag bij hoort, dat is te veel. Dan gaan alle luiken dicht.

Gisteren maakte twitteraar Isser_ in London deze foto: 

Owly ImagesEen groep pro-Israel demonstranten laat hun steun zien en draagt een vlag door de stad.

Nog spectaculairder is de film uit Los Angeles, van een scholier met een Israelische vlag die door de politie bescherm moet worden.

Het fenomeen "Israelische vlag in vijandige omgeving laten zien" is naar Nederland gebracht door de Joods-Chistelijke pastor Ben Kok. Zie hier de film, waarbij hij door Rene Danen wordt geisoleerd,

Israelische vlaggen worden bij dit soort acties wel vaak afgepakt of zelfs verbrand. Eén en ander heeft er wel toe geleid, dat de Israelische vlaggen op een gegeven moment uitverkocht waren:
Mocht je de komende dagen ook de neiging voelen je steun aan Israel openlijk op straat te laten zien, dan had je een week geleden hier een Israelische vlag kunnen bestellen.

No comments: