Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, June 28, 2010

Gratis ideetjes van Keesjemaduraatje

Internet-Deur-Beantwoorder; Auto-Internet; Navigator-Internet; Chip-set met OS-Browser-Word en Excel; TV-met Internet; Virtual-PC-for-At-Home

Daar kan je geld mee verdienen. Ik heb er zelf geen tijd voor. Te druk met bloggen en leiderschapscursussen. Daarom zet ik mijn gouden ideeën maar online. Dan weten jullie in ieder geval dat de ideeën van mij zijn en is mijn roem zekergesteld voor het geval een handige ondernemer ze op de markt gooit.

Auto
Internet-Deur-Beantwoorder;
Een bezoeker belt bij mij aan. Ik ben niet thuis. Bij de deur hangt een deurbel met camera, die aangesloten is op mijn PC of een internet-device. De deurbel spreekt tegen de bezoeker een vooraf ingesproken boodschap: "De heer Madura is niet thuis. U kunt een boodschap inspreken. U wordt daarbij gefilmd". Dat filmpje wordt automatisch door mijn PC op een afgeschermde beveiligde site op internet gezet. Ik zit intussen in een zomerhuis in pak hem beet Tallin en kan de boodschappen ten allen tijde bekijken en afluisteren. Ook handig om mijn oude en gebrekkige ouders in de gaten te houden en te controleren welke deurverkopers daar nu weer binnen komen en telefoonabonnementen verkopen.


Auto-Internet; Elke auto zou een internetaansluiting moeten hebben zodat automatische updates aan de electronica gemakkelijk uitgevoerd kunnen worden, de foutmeldingen alvast aan de garage doorgegeven kunnen worden, de auto met andere auto's kan communiceren, zonder jouw inbreng, zodat opstoppingen enveranderingen in het wegverkeer doorgegeven kunnen worden. Eventueel kan de auto aan jou tonen op welk kanaal de aardige blonde vrouw in de gele BMW cabriolet, naast je in de file te bereiken is. Dan kan je haar Skypen met je internet telefoon.

Navigator-Internet; Door de navigator met internet heb je altijd de laatste versie van de navigator, alle kaarten en de laatste stand van zaken op de weg. Bovendien kan je zelf een provider zoals Geenfile kiezen die de beste gegevens aan je doorgeeft.
 
Chip-set met OS-Browser-Word en Excel; Nu verandert er niet meer zoveel aan Word, Internet-explorer en Excel. Je kan net zo goed een chipset op de markt brengen waar het operating system en de belangrijkste applicaties al zijn ingebakken. De eventuele aanvullingen kunnen als extra's nog gedownload worden. Virussen hebben dan geen kans meer, want de code kan niet veranderd worden. Netbooks kunnen superklein gemaakt worden. De registry hoeft niet meer zo groot te worden. Je kan je laptop of netbook heel snel starten.  
 
TV-met Internet; Het gaat niet zozeer om het surfen op je TV, maar dat je TV eindelijk eens alles weet wat jij nodig hebt en ook met jouw PC kan communiceren, zonder kabels en moeilijk gedoe.
De programmering kan via het internet automatisch gedownload worden. Evenals radioprogrammas die jij standaard wilt beluisteren. De TV zou net als jouw PC gewoon een standaard internet device in je huis moeten zijn. Aangesloten op jouw draadloze netwerk.

Virtual-PC-for-At-Home; Sla de huidige configuratie van je PC op en maak een backup van die virtuele PC op het internet. Al jouw programma's en instellingen zijn dan veilig gesteld in een virtuele PC die buiten jouw huis is opgeslagen. Stel dat jouw PC afbrandt of je hele huis, dan kan je op een willekeurige PC jouw virtuele PC weer opstarten. Dan heb je tenminste weer een vertrouwd gevoel en weet je waar alles staat. Bovendien leuk voor over 100 jaar. Dat jouw achterkleinkinderen kunnen zien met wat voor PC opa werkte en welke spelletjes hij speelde. En welke porno hij bekeek.

2 comments:

vanhetgoor said...

dat is mijn GSM-deurbel, maar dan met beeld erbij

petrossa said...

de deur dingus bestaat al in diverse vormen. Ik heb erzelf 1 maar heb hem nooit aangesloten op mijn pc. (moest je een speciale interface for hebben) Er zit wel een beantwoorder/opname apparaat ingebouwd. Is alleen nogal stom opgezet, want om de beantwoorder te activeren moet je als bezoeker op een andere knop drukken dan de normale bel. Die is weliswaar rood verlicht alstie actief is maar toch. Daarna moet je eraan denken om de beantwoorder uit te zetten als thuis komt.

Al met al gebruik ik dus alleen de interfoon.