Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, June 04, 2010

Griet en Inge ook weer thuis #Gaza #Flotilla

De twee Vlaamse meisjes zijn vanochtend uit Istanboel aangekomen.

Griet_en_inge

"Griet kreeg haast onmiddellijk een rubberkogel pal in het gezicht. 'Toen de soldaten aan boord wilden klimmen en zagen dat ik niet opzij ging om hen door te laten, hebben ze recht in mijn gezicht gevuurd, vanop nog geen twee meter afstand.' De vrouw werd aan de neus geraakt, het bloed stroomde over haar gezicht. Bijna tegelijkertijd geraakte Inge gewond aan het been toen er krachtige geluidsbommen op het dek van het schip ontploften."
(...)
'In de gevangenis waren de autoriteiten wél poeslief. Dat was hen blijkbaar opgedragen. Anderzijds hadden we recht op een telefoontje, maar dat kregen we maar zeer moeizaam. Bovendien moesten we tijdens dat gesprek Engels spreken en onderbraken ze het meteen als je naar de nieuwsberichten vroeg. Ook het bezoek van een advocaat werd bemoeilijkt of vertraagd.'


Toch stéunen de twee vlaamse activistes de Hamas niet, zo vertellen ze in dit radiobericht:

5 comments:

keesjemaduraatje said...

die Griet ziet er toch nog patent uit. Die Israelische rubberen kogels zijn ook niet meer wat ze eens geweest zijn.

vanhetgoor said...

Die rubberkogels zijn dus feitelijk paintball kogels geweest, dat is duidelijk geworden aan de hand van video opnames. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de verzuchting klonk dat de Israëli's hen niet serieus hebben genomen, dat blijkt dus nu wel. Achteraf is het ook begrijpelijk waarom er zo veel dooien zijn gevallen, de Israëli's zijn gewapend geweest met paintball guns en werden getrakteerd op dolkstoten en slaag met stalen buizen. Dan is het ook niet zo verwonderlijk dat een marinier een echt wapen pakt om zich te verdedigen.

frank said...

useful idiots.....

Steady Freddy said...

Zeg Keesje, deze moet jij ook even plaatsen, is net zoiets als met de Israëlische vlag wapperen tijdens een pro Palestina demo...

http://www.youtube.com/watch?v=FOGG_osOoVg

Past goed in de lijn van al je pro Israël filmpjes van het leger. Leuk toch? Oja eerlijk is eerlijk: De Israëlische regering heeft zijn excuses aangeboden voor de blunder van zijn persafdeling. Die mailde per abuis een groot aantal journalisten dit linkje, maar dat mag de pret niet drukken.

daniel said...

Als je met een rubber kogen in het gezicht wordt geraakt ben je dood.