Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, June 14, 2010

Scheiding der geesten bij de VVD

Nu komt het er op aan welke richting Mark Rutte op gaat. Binnen de VVD bestaat een sterke pro-Europa en pro-immigratie stroming. Laat alle immigranten maar binnenkomen (goedkope arbeidskrachten) en wij betalen Europa wel, lijken deze verlichte geesten ons toe te willen roepen. Zij hebben er zelf geen last van. Belasting betalen doen ze al bijna niet en de immigranten komen toch niet in Bloemendaal, Wassenaar en Blaricum wonen. Gaat Mark Rutte ook nog met Groen-Links en D66 een kabinet vormen, dan heeft deze stroming gewonnen en kan het feest beginnen.

De conservatieve VVD-kiezers zijn al naar de partij van Geert Wilders en Rita Verdonk overgelopen. De vraag is dus, naar wie Mark Rutten gaat luisteren.  De conservatieve en progressieve liberalen hebben wel één ding gemeen: de afkeer van de PvdA. Een kabinet VVD, PvdA, GL en D66 is dus niet logisch. De PvdA zou een links buitenbeentje in die combinatie zijn. Met Wouter Bos was het nog wel gegaan, maar Job Cohen laat keer op keer blijken de subsidiekranen open te willen zetten en niet te willen hervormen.

Het CDA en de SGP hebben een goede reden het kabinet met PVV en VVD te steunen. Dat is namelijk de enige mogelijkheid nog een beetje christelijke politiek te behouden. Een progressieve combinatie van  VVD, PvdA, GL en D66 zou wel eens kunnen besluiten om het bijzondere onderwijs af te schaffen. De sluizen van moreel verval, abortus en euthanasie gaan zowiezo wagenwijd open met deze zogenaamd progressieve combinatie. Dan komt de volledige teloorgang van de rest van de christelijke waarden en tradities er nog achteraan.

Mark Rutte moet dus meer dan ooit nadenken over zijn eigen waarden en normen. Hij wekt de indruk bij de progressieve VVD-ers te horen en alleen maar de economische standpunten van de PvdA af te wijzen. Maar wat is zijn mening over de ethische- en morele vraagstukken?

2 comments:

erdebe said...

Goed stuk. Interessante invalshoek! :)

Steady Freddy said...

Precies, glijden we af naar een land als de VSmet het hoogste percentage tienermoeders in de westerse wereld. En een land waar de staat bepaald of je een ondragelijk lijden blijft rekken omdat alleen god bepaald wanneer het je tijd is ( of je kinderen zoals nu al jaren gebeurt met Sharon). En de samenleving die zorg mag opbrengen dus nog hogere belastingen omdat een stel fanatieke radicale Christenen het moreel vinden. Waar vreemdgaan terwijl je iedere zondag wel schijnheilig in de kerk naast je vrouw en kinderen de psalmen meezingt (Jack de Vries) en de CDA leider dat dan een privé aangelegenheid noemt, hahahaha. Nee kom maar op met de SGP daar zijn de rechten van de vrouw in net zulke goeie handen als bij de radicale moslims. De mensen die SGP stemmen mogen we ook wel eens verplicht op Nederlandse taalles sturen.

Dan wordt idd echt lachen in de politiek Keesje.