Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, July 27, 2010

Gaza statistieken 2001 - 2008

Als er vrede dreigt...
De perverse beweringen van de SP-senator zijn met een enkele grafiek te weerleggen. Sinds Hamas aan de macht is in Gaza, zijn de beschietingen van Israel vanuit Gaza doorgegaan en zelfs toegenomen. Ongeveer 10 raketten per dag in 2008. Ga er maar aan staan. en dat noem ik dus geen vrede zoeken.

ROCKET%20AND%20MORTAR%20FIRE%202001-2008

5 comments:

Steady Freddy said...

Source IDF Spokesperson's Unit, goh. Probleem met overheids instanties die aan voorlichting, oplichting en het verspreiden van vals informatie doen, dat als ze een keer iets verspreiden wat waar is, dat zou deze grafiek kunnen zijn natuurlijk. Je niet meer weet of je het kan vertrouwen. Dat is waarom serieuze journalisten zich niet zouden moeten laten leiden door informatie van de officiële partijen die partij zijn, dus niet door de IDF, nog door spokesman van de palestijnen maar uit moeten gaan van eigen bronnen. Laat het copieeren van dit soort staatjes over aan de bloggers, politici en partijdige journalistiek.

keesjemaduraatje said...

De IDF, dat is het Israelische leger, Freddie. Dus die tellen de raketinslagen. Wie zou je anders moeten laten tellen? Je kan het de Hamas niet vragen: "Hoeveel hebben jullie er afgeschoten"
Prima manier van jou om niet op de argumenten in te hoeven gaan.

Laceracion said...

Alsof jij dat wel doet Kees...

Net zoals "arme" Palestijnen uitvoerig kinderlijkjes voor de cameralenzen paraderen gebruikt Israel dergelijke statistieken om hun repressailles naar de Palestijnen goed te praten.
Hoe groter die getallen dus hoe beter, ook al zijn er sinds het begin van de raketaanvallen in 2001 tot 2009 "maar" 28 doden gevallen.

Wie kaatst kan de bal verwachten, maar Israel heeft geen probleem met disproportionee terugslaan. Dat doen ze, want dat kunnen ze :)

Peter Joshi said...

Die Pallies blijven maar hardleers weloverwogen en welgemikt raketten op burgerbevolkingsconcentraties Sederot en Ashkelon afvuren met als geen ander doel zoveel mogelijk slachtoffers te maken en schade aan te richten. Gepaste charges zijn kennelijk de enige taal die ze verstaan. Met normaal praten gaat het niet. Die Pallies blijven liever de slachtofferrol spelen. Waarom zouden ze ook wel vooruit willen komen? Met die Verenigde Nietsnutten die in Gaza de zieligheid met miljarden, miljarden en nog eens miljarden van ons belastinggeld subsidieëren hoeven ze zelf niet hun gezonde verstand te gaan gebruiken en hun handen uit hun mouwen te gaan steken. Want stel je toch voor dat die zielige Palestijntjes moeten gaan werken... Dat is zielig..? Dat kan niet hoor..!

AJ - Raalte said...

@ Laceracion zei...

"""Net zoals "arme" Palestijnen uitvoerig kinderlijkjes voor de cameralenzen paraderen gebruikt Israel dergelijke statistieken om hun repressailles naar de Palestijnen goed te praten.
Hoe groter die getallen dus hoe beter, ook al zijn er sinds het begin van de raketaanvallen in 2001 tot 2009 "maar" 28 doden gevallen."""

Ten eerste, hoeft de reactie van Israel niet goedgepraat te worden want die is volkomen legitiem.

En ten tweede, NEE!!! Niet 'Hoe groter die getallen dus hoe beter', maar hoe groter de aantallen raketten die op een vrij klein (hoewel steeds groeiend!) gebied worden afgevuurd, hoe traumatischer voor de HELE bevolking die binnen hun bereik zijn dagelijkse gang moet gaan.

Behalve die "maar 28 doden" van jou zijn er honderden gewonden gevallen en is er zeer grote schade aangericht. Overigens het feit dat er niet veel méér doden zijn geallen te danken aan de beschermende maatregelen van de IDF en de Bescherming Burgerbevolking die overal schuilplaatsen hebben gebouwd die mensen in de paar seconden tussen de waarschuwing en de inslag kunnen bereiken.

Het relatief lage aantal dodelijke slachtoffers aan Israelische zijde is ZEKER NIET het gevolg van enige goodwill en/of voorzichtigheid van "Palestijnse" kant, want die is niet-bestaand.