Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, July 25, 2010

Oorlog als Anja met Vrede dreigt

Iedereen bekritiseert een boek van Anja Meulenbelt, zonder het zelf gelezen te hebben. Dat komt door de titel: "Oorlog als er vrede dreigt". Ik kon met de beste wil van de wereld niet bedenken hoe die titel tot stand zou kunnen komen. Daarvoor moet je heel diep in de hersenspinsels van de Senator van Haat psychologiseren. Ook na jarenlang Anja-watching wist ik niet wat er met die titel bedoeld zou kunnen zijn. Begint Israel een oorlog omdat de Palestijnen net lekker een vredesproces aan het opstarten waren? Je weet het niet. 

Of willen de Israelis een vredesproces van de Amerikanen torpederen door alvast maar aan te vallen? Het leek me sterk dat Anja daarvoor bewijzen zou kunnen aandragen. Integendeel de bombardementen van Gaza hielden juist een paar dagen voor de inauguratie van Vredesapostel Obama op. Dus wat kan Anja bedenken om deze krankzinnige titel te rechtvaardigen?

Anja_en_arafat Niemand wil geld in zo'n boek steken. Voor je het weet gaat je geld naar een islamitische terreurbeweging. Dat wil je niet. Dus vroeg ik maar eens aan mijn zionistische contactpersoon of zij het boek misschien had. Nee. Ook mijn zionistische contactpersoon wilde geen geld aan dit walgelijke boek uitgeven. 

Gelukkig heb ik nog extreem-linkse vrienden. Je houd het niet voor mogelijk. Daardoor heb ik nu een recensie-exemplaar van het boek "Oorlog als er vrede dreigt" weten te bemachtigen. Daar staat tegenover dat ik binnenkort in een krakerskrant een recensie ga publiceren. Je moet toch wat. 

Nu ben ik het gelijknamige hoofdstuk "Oorlog als er vrede dreigt" eens aan het lezen en wat blijkt? Anja Meulenbelt beschouwt de verkiezingsoverwinning van Hamas in 2006  en het feit dat Hamas de totale Vernichtung van Israel zo'n 10 tot 20 jaar wil uitstellen, als een "vredesaanbod". Je moet er maar opkomen. Deze vrouw is gevaarlijker en krankzinniger dan je op het eerste gezicht zou denken.

De echte recensie komt natuurlijk nog. Ik moet wel eerst even het gehele boek lezen. Ik offer mij op.

  

15 comments:

Barbertje said...

Dat wordt inderdaad een opoffering om dat hele boek te lezen. Niet om door te komen en dan nog de boosheid die toeslaat als je de uitspraken leest van die waanzinnige heks.

Ik heb al moeite met het lezen van haar (walgelijke) onzinnige ideeën en uitspraken. Dat lees ik al niet eens meer.

Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten said...

Heel veel sterkte toegewenst.

E.J. Bron said...

Dank je voor je opoffering!! Dan hoef ik het in ieder geval niet te lezen! Ben wel benieuwd naar je recensie! ;)

F.Vogelpest said...

"Oorlog als er vrede dreigt".

De titel is correct. De islamitische betekenis van 'vrede' is immers de situatie die ontstaan is als de hele wereld mohammedaans is geworden. Dat is voor niet-mohammedanen inderdaad een bedreigende vorm van vrede. Een vrede die, zolang niet-islamieten zich verzetten, slechts met oorlog tot stand zal kunnen komen.

erdebe said...

"en het feit dat Hamas de totale Vernichtung van Israel zo'n 10 tot 20 jaar wil uitstellen"

Ah....een Hudna dus. De tijdelijke wapenstilstand van maximaal 15 jaar die moslims mogen aanbieden als dat strategisch even beter van pas komt dan aanvallen. Meestal gebruikt ter hergroepering of herbewapening.

Charles de Gaulle said...

Wel een bijzondere foto trouwens.Altijd gedacht dat ze constant in de jaren'60 outfit van lesbo's liep.Voor degenen die dat niet hebben meegemaakt;dat is BH-loos en met een tuinbroek.Nee,nee,u hoeft daar geen foto van te plaatsen,het idee is al voldoende om spontane braakneigingen te krijgen.

Hannibal said...

Ach ja, Anja.

Wat u beschrijft AJ heb ik vaker gehoord. De truc is dat de indruk wordt gewekt dat de uitsmijter die ze er tegen aan gooit blijkbaar niet gepareerd kon worden, waarmee de reageerder dus bij implicatie de nederlaag accepteert. Een heel vuil trucje, en haar fans zullen ongetwijfeld AM bewonderen om haar heldere redenaties die door haar tegenstanders niet weersproken konden worden, waarna ze met de staart tussen de benen wegslopen.

Helemaal niet reageren is in haar geval beter. She´s not a sport.

AJ - Raalte said...

Klopt, Hannibal, maar ik kon de verleiding ff niet weerstaan! LOL

Cory said...

Ze komt nooit meer van haar rare ideeën af, want dan zal ze heel haar handelsmerk "extreemlinkse Hamasbewonderaar" kwijt zijn en daarmee alle aandacht.

Het zal Jodenhaat zijn, gemengd met aandachtsgeilheid. Als iemand voor mij onherkenbare emoties en redeneringen heeft dan verlies ik vroeg of laat mijn belangstelling. Zeker als de persoon in kwestie mij niet aanspreekt zoals deze harde cynisch en onecht aandoende vrouw.

Het zal wel. Whatever.

vanhetgoor said...

We zullen er bij de autopsie wel achter komen naar haar gedreven heeft. Als zij binnenkort wordt doorgezaagd. Misschien is het allemaal heel simpel, heeft er een soort science fiction Nazi parasiet zich meester gemaakt van het lichaam dat veertig jaar geleden nog een dikke bom-moeder en feministe was. Ik kan het anders ook niet verklaren dat zij haar oude principes bij het grofvuil heeft gezet, het is allemaal zo tegenstrijdig, zo contraproductief. Iemand aansporen om zelf op te komen voor haar rechten om dan even later die persoon een mes in de rug te steken. Feitelijk is dat wat ze doet, het feminisme is dood en voortaan is alle macht aan de onderdrukkers van de vrouw.
Overigens is de website van Anja Meulenbelt ter ondersteuning van Tariq Ramadan inmiddels uit de lucht, wonderlijk want het kan niet het gevolg zijn van ontwikkelende inzichten.

Jasjaa said...

Keesje, ik adviseer een stevige borrel, een grote asbak (als je niet rookt begin er dan vooral aan :-) ) en denk vooral heel, heel erg om je hart ..

JanPlezier said...

Anja Meulenbelt een bijzondere vrouw, die op 6 januari 1945 werd geboren, en dus aan het einde van de oorlog
5 mei 4 maanden oud was.

In het boek "Een kleine moeite," beschrijft Anja haar herinneringen aan de oorlogstijd.
Citaat:."En mijn kinderdromen, vertel ik haar, al die nachtmerries over mannen die je komen halen.
De laarzen op de trap. Uniformen. En nog iets, hebben jullie me als kind meegenomen naar
een familie die achter een schoenwinkel woonde? Het was er donker en geheimzinnig en het rook er naar leer, wat deden ze daar? God, kind, dat je je dat herinnert, zegt mijn moeder, dat was de familie P., dat waren ook onderduikers, je moet nog heel klein geweest zijn."

Welk kind in deze wereld kan zich zoiets herinneren als baby.
Jawel de leugenachtige Anja Meulenbelt.

Ik hoef haar boek dus ook niet te lezen!!

philippine said...

Beste Keesjemaduraatje, als je het boek uit hebt en er iets over geschreven hebt, zou je dan kunnen overwegen een boek te lezen en te recenseren dat 26 juli uitkomt? Het is geschreven door Kirsten Heisig en het heet "Das Ende der Geduld". Deze vrouw, rechter van beroep, heeft enkele weken geleden zelfmoord gepleegd. Het boek gaat over de jeugdcriminaliteit in Neu-Kölln Berlin. Lijkt me geheel tegengesteld aan Anja's boek.

keesjemaduraatje said...

@Philippine: dat boek wil ik wel eens lezen ja. Ik heb er over gehoord.

Likoed Nederland said...

Inderdaad heel dapper van je, Keesje.

De handelwijze van Anja Meulenbelt heeft de Nederlandse taal een nieuw woord opgeleverd:
"Meulenbelten".

Dit betekent het wegcensureren van onwelgevallige reacties van de eigen site.

Dat heeft ze heel vaak nodig, omdat haar fantasien anders ter plekke worden weerlegd.

Zie: http://www.likud.nl/schild.html