Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, July 02, 2010

Ruzie binnen de Vrije Gedachte

Vrijdenkerij, vrijzinnigheid, vrije gedachte, vrijheid van meningsuiting, Het Vrije Woord, humanisme, atheisme. Het zijn woorden die lange tijd met "links" in verband gebracht zijn. Verleden tijd. Toen ik met Mark Rutte en Fleur Agema bij de opening van de Vrijdenkersruimte in het Tweede Kamer gebouw stond, wist ik het eigenlijk al. Het thema Vrijdenken is nu overgenomen door liberaal, conservatief en anti-islam. We weten niet meer hoe we het moeten noemen.

Binnen de Vrijdenkerbeweging De Vrije Gedachte wordt ook een discussie gevoerd over "politiek correct denken" en over de demonisering van Geert Wilders. Helaas wil de voorzitter Anton van Hooff, daar niets van weten. Hij heeft korte metten gemaakt met deze vrijheid van meningsuiting. Het opinieforum is gesloten. Denk je toch eens in. Als  iedereen zomaar gaat zeggen wat hij wil. Dat moet eerst even met de voorzitter overlegd worden.

Een aantal vrijdenkers wilden een artikel in het verenigingsblaadje plaatsen met de titel Politieke Correctheid is Vijand Vrije Woord. Daar kwam niets van in. Het werd knalhard weggecensureerd. Nu is het hommeles in de tent. Je kan het live mee gaan maken in Utrecht

Fatsoen

Download de vrijdenkers nieuwsbrief met de discussie

No comments: