Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, July 08, 2010

Spreekbeurten Wiesje de Lange

Journaliste en schrijfster Wiesje de Lange uit Jeruzalem spreekt op diverse locaties in Nederland.

Iedereen is welkom en de toegang is vrij. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Het thema van Wiesje de Lange is 'met de moed der hoop'. De organisatie is in handen van de stichting Christenen voor Israël. Vooraf, in de pauze en na afloop is er verkoop van producten uit Israël en na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wiesjedelange In het najaar van 2008 verscheen Erfdeel en oogappel, de titel van Wiesje de Lange’s nieuwe boek. Daarin neemt zij de lezers mee naar de gedachtenwereld van de mensen in Israël. In de geest van het Jodendom probeert zij door de oppervlakte heen te boren, zoals ze zelf zegt. “Wat is Israël in onze dagen? Wij zien een volk dat moet betalen voor elk uur dat er vrede is. Betalen met stukken land, maar niet alleen dat. Het moet vooral minder Israël worden – geestelijk gesproken – water bij de wijn doen. Want dat wil de wereld van Israël”, aldus mevrouw De Lange.

In haar toespraak zal zij de bezoekers uitnodigen om op een andere mannier naar Israël te kijken. Zij wil hen laten zien dat het land, waarin zij al tientallen jaren woont, werkelijk uniek is en dat haar landgenoten een bijzondere bestemming hebben, namelijk: “om tot zegen te zijn voor de gehele aarde”.

Locaties:

10 augustus, 19.30 uur: Helperkerk, Coendersweg 58, Groningen

11 augustus, 20.00 uur: Camping De Sikkenberg, Sikkenbergerweg 7, Onstwedde

17 augustus, 19.30 uur: De Kroeze Danne, Kappelhofsweg 14, Ambt Delden

18 augustus, 19.30 uur: D'Alburcht, Perzikstraat 14a, Wijk en Aalburg 

Links naar berichten op dit weblog van en over Wiesje de Lange.

No comments: