Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Thursday, August 05, 2010

Dag van de Dankbaarheid en Vaderlandsliefde

Vandaag was het anders op het terras in Novi Vinodolkski. Meer Kroaten. Postkantoor was dicht. Wat was er aan de hand? Blijkt het hier "Dag van de Dankbaarheid en Vaderlandsliefde" te zijn. In 1995 werden nog even in een grote geweldactie 130.000 Serven uit de Krajina verdreven en dat vieren ze vandaag. Ze zeggen wel eens dat de Serven schurken zijn, maar hier in Kroatie kunnen ze er ook wat van. Maar dat merk je dus helemaal niet als je gewoon vakantie houdt. Aardige mensen.

Zeilles

Er vertrekt een Catamaran zeiljacht op de motor en zonder zeil. Na twee uur komthet terug, nog steeds zonder zeil. Kunnen ze hier niet zeilen? Gelukkig is er wel een zeilschool met Optimisten. Jongens van een jaar of 10 leren zeilen. (zie foto)


 

No comments: