Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, August 17, 2010

Meegaan in radicaliteit

Andree van Es, integratiecoach van onze kroonprinses en bedenker van de slogan: "Dé Nederlandse cultuur bestaat niet", die Maxima zo ongelukkig op een verkeerd moment liet vallen, is nu wethouder sociale zaken in Amsterdam geworden. Wat zegt Andree van Es over Geert Wilders als het gaat over bezuinigingen op reintegratieprojecten? "Geert Wilders is niet mijn partner als het gaat over sociale zekerheid".

Ja schatje, je zal wel moeten. Want Groenlinks regeert niet. Toch is nu al duidelijk dat de wethouders van links geregeerde steden veel verzet tegen bezuinigingen zullen bieden.  Opeens zullen de voedselbanken weer in het nieuws komen. Vier jaar niets over gehoord.

De actiegroep Keer het Tij zal weer nieuw leven ingeblazen worden. Rene Danen mag weer eens naar de Dam. Nu al hebben de resten van wat ooit de Interntionale Socialisten waren zich verzameld onder de dramatisch klinkende noemer: "Griekenland is Overal" . Wel voorzichtig met de petroleum blijven doen. Want Griekenland is mooi, maar we willen hier geen doden door brand. Er staan ons roerige tijden te wachten. 

 
Opvallend, dat de leiders van Groenlinks allang tot de elitezijn gaan behoren, maar toch radicalere actiegroepen blijven steunen. De radicale actiegroepen zijn de knokploegen van de Groen-Liberale-elite geworden. Tijdens de kandidatuur van Pim Fortuyn deed Paul Rosenmöller de toenmalige fractieleider van Groenlinks dat nog openlijk. Nu worden er subtielere werkwijzen gekozen. Het ziet er naar uit dat het arrogante van Femke Halsema  voorlopig te weinig effect zal hebben om een regeringsdeelname van Geert Wilders te kunnen voorkomen.

2 comments:

dirk said...

"De radicale actiegroepen zijn de knokploegen van de Groen-Liberale-elite geworden." Kom op zeg, zet even een andere plaat op wil je? Dit horen we nu al sinds de moord op Fortuyn. De relatie tussen elite en de straat was nooit zo harmonieus. En er is sinds die tijd ook echt wel het een en ander veranderd. Ook in radicaal linkse kringen.

We hebben een elite die deels bang is voor de veranderingen die Wilders ongetwijfeld zal afdwingen. Geef ze eens ongelijk, de ideeën van de PVV staan haaks op het groen-liberale gedachtegoed. Ik zou me pas echt zorgen gaan maken als ze zouden doen alsof er toch niks gaat veranderen.

Ik ben wel benieuwd hoe jij die relatie tussen radicaal links, de internationale socialisten en het groen-liberale deel van de elite ziet. Hoe ziet die steun er tegenwoordig uit volgens jou?

Paardestaart said...

Ja - veranderd is er inderdaad wat - vooral tussen 'de straat en de elite'..Wat ooit de straat was kreeg van de lankmoedige elite in de sxities een toegangskaartje voor de instituties. Die jongens en meisjes zitten nu zelf met brede kont op het pluche, en verbeelden zich dat er op straat nog steeds dezelfde luitjes lopen.
De rest deugt niet, en daar hoef je dus geen rekening mee te houden..Je kunt je haast niet voorstellen dat de mensen die zo gekant waren tegen de regenten, en zo bekommerd waren om de vrijheid nu met geknepen billen alweer een proclamatie staan uit te draaien.
Geef mij die ouwe sigarenrokende boeven maar..daar viel tenminste mee te praten - socialisten praten alleen maar met mekaar..