Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Tuesday, August 17, 2010

Politiek Succes

Een vergelijkbaar gevoel had ik, toen Joschka Fischer van de Grünen in Duitsland een regering met met Gerhard Schröder ging vormen. "Onze generatie komt aan de macht", dacht ik toen. Dat zou ongeveer hetzelfde zijn geweest als wanneer Wijnand Duyvendak met Andree van Es en Paul Rosenmöller in een kabinet met Job Cohen zouden zijn gaan zitten. Kan je het je voorstellen? Dat is toch een andere klasse. In Nederland is dit GroenLinks nooit gelukt.

Na de moord op Pim Fortuyn en nog meer na de moord op Theo van Gogh, hebben bloggers twitteraars en facebookers consequent en tegen de stroom in, steeds weer geschreven en gezegd dat het mis gaat in Nederland als we de islam de vrije loop laten en de linkse partijen overlaten aan het clientelisme van de migranten organisaties. Het multiculturele ideaal is al lang te ver doorgeschoten en leidt, als we niet oppassen, tot afbraak van de verworven emancipatie van vrouwen en homosexuelen.

In de officiele massa media heeft deze mening nauwelijks aandacht gekregen. En als we aandacht kregen, dan op een snerende of demoniserende manier. En toch hebben 1,5 miljoen mensen op Geert Wilders gestemd. Rara hoe kan dat? In de NRC of de Volkskrant hebben ze de oproep niet kunnen lezen. In het NOS journaal of op NOVA hebben ze deze mening niet kunnen oppikken.

Als nu Geert Wilders een rechts kabinet kan gaan gedogen, dan heb ik opnieuw het gevoel: "Mijn generatie heeft zijn doel een stukje bereikt". Alleen ben ik dan wel weer 15 jaar ouder geworden. Dat dan weer wel.

No comments: