Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, September 27, 2010

Christenen voor Israel komen te voorschijn

Dat heb ik jullie tochwel eens verteld? Dat ik op een zondagmorgen weer eens naar de Gereformeerde kerk wilde gaan en dat ik bij de deur een hele grote poster zag hangen met daarop de prangende tekst: "Help de Palestijnen", of woorden van gelijke strekking en dat ik toen snel weer door ben gelopen? Zo is het vele Christenen sinds 1974 vergaan. Ik was er gewoon een beetje laat bij.

Sinds de oliesheiks Nederland en West-Europa onder druk zetten en dreigen geen olie meer te leveren. Sinds er van het Nederlandse bedrijfsleven niet-Jood verklaringen worden geeist als ze medewerkers naar Saoudi-Arabië willen sturen. Sinds in de PvdA Nieuw-Links aan de macht is. Sinds die tijd is Nederland steeds meer anti-Israel geworden. De kerken zijn daar, twinig jaar later maar toch, in mee gegaan. 

In 1980 verzamelden vele pro-Israel-christenen zich in de organisatie Christenen voor Israel en voeren sindsdien een bestaan in de schaduw van de publieke opinie. De Randstedelijke kranten schrijven er niet over en de andere kranten worden nauwelijks in de rest van Nederland gelezen. Dus dat schiet niet op.  Toch verzamelen de Christenen voor Israel een hele hoop geld bij elkaar en richten de afgelopen jaren een reisorganisatie, een winkel, een gemeenschapshuis en een krant op. Als je echt in Israel geinteresseerd bent en niet van Volkskrant of NRC afhankelijk wil zijn, dan is Israelaktueel een must. 50.000 abonnees, dus bijna net zoveel als de Azijnbode.

In het voorjaar kwam er voor de Christenen voor Israel een einde aan het bestaan in de schaduw van de Nederlandse publieke opinie. Na de aanval van het Israelische leger op het Turkse convooi naar Gaza en de negen doden die daarbij vielen, organiseerden de Christen voor Israel een demonstratie voor Israel in Den Haag. Sindsdien komen ze vaker in het nieuws, zoals gisteren op Geenstijl, waardoor er zoveel bezoekers kwamen dat hun website werd platgelegd. Veel reaguurders van Geenstijl reageerden positief op het bericht over Christenen voor Israel. Zelfs al zijn ze het niet eens met de puur religieuze inhoud van de boodschap. Ze beseffen toch dat Israel dezelfde strijd voert als wij hier in Europa.

De komende maanden zullen we nog meer van zulke veranderingen zien. Met Maxime Verhagen en Geert Wilders komen er twee echte vrienden van Israel in de regering. Er zullen meer pro-Israel initiatieven ontstaan.Missing Peace zal binnenkort in Nederland een eigen kantoor openen en ik ben heel benieuwd naar -en hoopvol over de verdere ontwikkelingen op het pro-Israel-front. 
 

6 comments:

ettiena said...

Dank voor deze broodnodige informatie,heb me direct geabonneerd.
Hun wijn is trouwens heerlijk.

Jaan said...

Maxime Verhagen heeft nu alleen al meer voor Israel gedaan dan het hele CDA ooit daarvoor. Het zal wel het einde van het CDA betekenen, maar er blijkt dat katholieken en grefo's toch blijkbaar niet samen door een deur kunnen. Het katholieke Limburg weet al wat het moet doen nl. Wilders stemmen. Verhagen is de beste leider die het CDA ooit gehad heeft, maar ik vrees dat het na dwazen als Balkenende die voor de verkiezingen rondbazuinde met Groen Links te willen regeren gewoon voorgoed voorbij is voor het CDA.
Helaas pindakaas CDA jullie bedrogen altijd de bevolking, mijn zus is rechts en stemde CDA en dacht goed te zitten. Nu woont ze nog steeds in hetzelfde huis, maar naast een moskee. Dank U CDA voor je volksverraad. Te laat, ga weg, voorgoed en neem Obama mee. Gelukkig laat Netanyahuh zich maar één keer te grazen nemen door die kerel en draaien de betonmolens weer volop in Judea en Samaria.

Tod said...

Nederland is enorm anti-semitisch, sorry ik bedoel natuurlijk anti-zionistisch, geworden als gevolg van de haatzaai retoriek van de linkse partijen met de Internationale Socialisten voorop.
Deze door Iran geinfiltreerde organisatie ( advocaat-charlaten Jelle Klaas van de IS pleit zelfs voor nuclaire kennisoverdracht aan Iraanse spionnen ) staat bij elke anti-Israel demonstratie vooraan op de barricaden.
IK vraag me uberhaupt af of IS leden als Jelle Klaas gefinancierd worden door de Iraanse ambassade. Met name ook omdat JK het niet zo nauw neemt met juiste facturen uitschrijven.

Helaas zijn er ook veel anti-semitische Joden als Ed van Thijn die tegen hun eigen volk ageren.
De Joodse Raad anno 2010 bestaat uit deze heren van de PvdA stal, die weer ( en de geschiedenis herhaalt zich) hun volk verkopen omwille van de lieve vrede.

Steady Freddy said...

Geweldige mensen die Christenen voor vrede maar vooral vrede voor Israeli's, een soort omgekeerde dhimmi's. Opmerkelijk dat er zoveel niet Joodse personen, christenen, pseudo en gelegenheidschristen of in ieder geval anti islam strijders, die mensen van het beperkte vrije woord zich zo inzetten voor een zaak die niet de hunne is. Je kunt je ook afvragen of het ze nou gaat om Israel, de angst voor de islam of hun eigen Christendom wat ze zo positief maakt over het beloofde land wat maar geen belofte houdt. Daarbij aangetekend dat de Palestijnen in hun verdeeldheid en radicaliteit ook niet echt te vertrouwen zijn. Maar goed feit blijft wel dat het om hun land gaat wat grotendeels is ingepikt, eigen schuld of niet, maar toch. Leuk ook dat onze Tod in het kamp zit dat als je ook maar enige kritiek uit op de politiek van Israel, je afzet tegen de nederzettingenbeleid, expansie, extremisme van orthodoxe joden versus Palestijnen en al het andere, zonder dat ik het fundamentalisme van Hamas of de corruptie van Fatah goed praat (overigens wordt die corruptie gevoed en instant gehouden door Israel) als antisemitisme wordt weggezet. Je behoord met een andere dan de PVV mening al gelijk tot de IS en/of de PvdA. Ik moet er niet aan denken.

@ettiena, je bedoelt waarschijnlijk de wijnen die in bezette gebieden gemaakt worden zoals de Golanwijnen?
Ik ben niet voor een boycot van Isaelische producten, echter wel voor producten uit de omstreden en in mijn ogen bezettegebieden. Proost.

Maar goed, Keesje pure propaganda die Christenen voor Israel vraag blijft of ze ervoor betaald worden door een buitenlandse mogendheid. We gaan maar eens opzoek naar de inkomsten van deze club verdwaalde Christen en die niet meer weten waarvoor hun heer en meester eigenlijk stond en of er nog een Christen te vinden is die daar naar leeft...

roelz said...

Waar de joden zijn is het leven goed, waar de christenen zijn is het leven goed, waar de moslims en/of de arabieren zijn is het leven waardeloos. Het produkt van de islam is onrecht, willekeur en armoede. Altijd en overal. Ook al lopen ze over van de olie-inkomsten, het beste dat men dan voor elkaar weet te krijgen is een megabordeel zoals Dubai.
Ook 'seculiere Palestijnen' weten dit patroon op onnavolgbare wijze vol te houden: armoede, wreedheid, willekeur en onrecht. En maar stelen van hun eigen volk, in Geneve schieten de huizenprijzen omhoog als de Europese subsidie des leiders zak weer heeft gevonden.

Tod said...

Het is pure rechtvaardigheid dat ik sympathiseer met de Joden. Omdat de Socialisten de Joden in 40-50 bijna uitgeroeid hebben, omdat de christenen ( katholieken met name ) ook voortdurend progroms op de Joden hebben gedaan, vindt ik dat wij de plicht hebben de Joden te helpen. Dit mag best ten koste van de Moslims gaan, want zij hebben de Joden eerder verjaagd. Ook de Moslims hebben geen recht op Israel. Uberhaupt hebben Moslims geen recht omdat zij alle land gestolen hebben van de oorspronkelijke bewoners. Van Egypte tot aan Constantinopel. Van Mekke tot Cordoba.
Er is geen stad op de wereld die is gemaakt door Moslims. Alle glorie van de Islam is geroofd.
Van de valse leer van Mahomed tot aan de Haya Sofia Moskee.