Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, September 27, 2010

Hedy Epstein overtreft zichzelf

Nu er een speciale "Joodse Boot" met speelgoed en kunstbenen op weg is naar Gaza ten einde die verschrikkelijke blokkade te doorbreken. Nu we weten wie de opvarenden zijn en na ze goede vaart te hebben gewenst. Wordt het tijd eens te kijken naar de Amerikaanse mevrouw die wederom op het laatste moment niet aan boord is gegaan.

Hedy-in-lifejacket-b Hedy Epstein overtreft zichzelf deze keer. Ze liet zich reeds graag het predicaat "Holocaust overlevende" aanleunen. Daarover zijn de meningen nog steeds verdeeld. Iemand die op 11 jarige leeftijd in 1939 vlak voor de Tweede Wereldoorlog naar Engeland vlucht heeft wel heel veel leed meegemaakt en dat is al op zich erg, maar de term "Holocaust overlevende" geven we meestal aan mensen die ondergedoken hebben gezeten of een kamp hebben overleefd. Maar daar willen we ook niet te lang kritisch over blijven doen.

Hedy Epstein heeft nu een nieuw etiket opgeplakt gekregen. Een veel hilarischer en actueler predicaat, namelijk "Freedom Flotilla Survivor". Alleen al voor die sticker op je borst zou je ook een keer mee willen varen. Haar volledige titel is nu binnen de anti-Israelische kringen: "Hedy Epstein is a Holocaust & Freedom Flotilla Survivor" Waarom?  Omdat ze op tijd weg is gegaan, c.q. niet mee is gevaren.

Stel je bent opvarende op de 'Mavi Marmara' en je staat op het dek tijdens de aanval van Israelische soldaten. De kogels vliegen om je hoofd en dan kom je toch nog levend in Ashdod aan. Ja, dan ben je een Flotilla Survivor. Voor je 'street credibility' is het natuurlijk nog beter een 'martelaar van de Mavi Marmara' te zijn, maar zover willen de meeste opvarenden toch niet gaan.

Intussen kan je de positie van het 14 meter lange Joodse Schip met 9 opvarenden volgen op de website van Edith Lutz. Hé, het schip ligt nog steeds op Noord-Cyprus. Zou de Turkse regering geen toestemming tot uitvaren hebben gegeven?

4 comments:

Frans Groenendijk said...

Ongelooflijk. Ik dacht dat die opmerking over speelgoed en kunstbenen jouw sarcasme was maar het is dus echt!

Frans Groenendijk said...

Ongelooflijk. Ik dacht dat die opmerking over speelgoed en kunstbenen jouw sarcasme was maar het is dus echt!

Rudi said...

om het met de woorden van een Jaap Hamburger van EAJG te schrijven: die pathetisch het predicaat "Holocaust overlevende" achter haar naam toevoegt.

Natasha said...

Gheheheheheh