Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, September 30, 2010

Keesjemaduraatje geweigerd op Boekenmarkt

De Anarchistische Boekenmarkt op 23 oktober in Utrecht zal het zonder mijn aanwezigheid moeten doen. Ik heb nog enkele bijzondere anarchistische boeken, die ik nu wil verkopen. Maar helaas. Geen entree voor Keesjemaduraatje.

Boekenmarkt 
 

 

33 comments:

christinA eijkhout said...

Gepiepeld door Links en Rechts heet dat.
Maar je kunt natuurlijk altijd anarchisme in de praktijk beoefenen, of boekverbranden.

Tod said...

Wees blij, want deze anarchisten zijn geen echte anarchisten maar gewoon ordinaire communisten.

Een echte anarchist wil een samenleving "zonder overheid".
Socialisme is daarentegen een samenleving met een zeer sterke overheid.

Van alle partijen benaderd de VVD dit profiel dus het meest omdat de VVD een kleine overheid wil.

Dus het anarchisme is een extreme vorm van het liberalisme.

Dus ben je anarchist, stem dan op de VVD!

lex said...

Marktwerking is dus niet anarchistisch als ik het zo mag begrijpen

wook said...

Gewoon schijt aan hebben dus en gaan.

Anonymous said...

Iets met "Links sluit niet uit?".

jan said...

Anarcho-kapitalisme! http://nl.wikipedia.org/wiki/Anarchokapitalisme

keesjemaduraatje said...

Nu staan de boeken te koop bij Geenstijl:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/10/wijs_geworden_exkraker_geweige.html

Carel said...

Moet je nou echt dat boek van Cajo Brendel de deur uit doen?

dikr said...

Tja, om dingen te verkopen kun je überhaupt beter bij een liberale kliek terecht. Alhoewel de doelgroep voor je product misschien een beetje ondervertegenwoordigd is op Geenstijl lijkt me het toch een veel beter medium om die oude meuk te slijten. Succes :)

Freek said...

Natuurlijk, die boekenmarkt wordt georganiseerd uit idealisme, dan mag je wel van de deelnemers verwachten dat ze achter die idealen staan, je organiseert dat ding toch niet voor de kat zijn kut.

Ik snap trouwens ook niet waarom je elke keer weer de kraakwereld opzoekt, je bent daar toch weggegaan? je gelooft daar toch niet meer in?

Waarom ga je niet naar PVV feestjes?

sytze vliegen said...

Da's echt kut!

Knier said...

"De boel bij elkaar houden..." zei een wijs man ooit. Als dit zijn idee erbij is dan zullen de linkse stemmers zich eens achter de oren moet krabben.

Remco said...

Doe je Anton Constandse ook weg? Jammer, want die had nog wel eens wat zinnigs te melden over de multikulturele samenleving?

Steady Freddy said...

Die kinderen van Geenstijl kunnen alleen echt niet lezen zeg, dat noemt zich een journalistiek medium. Ze schrijven dat jij uit 020 komt en ook nog dat die boekenmarkt in Amsterdam is... Wat een treurnis. Maar is Marktplaats geen beter optie voor de verkoop van je boekenverzameling?

keesjemaduraatje said...

@Carel: Is eigenlijk zonde om weg te doen "Revolutie en Contra-Revolutie" van Cajo Brendel.

Willem said...

@Freek: Hoe kan je je zelf nou een "vrije boekenmarkt" noemen als je mensen uitsluit. Niks vrij dat is dictatuur van een zelfbenoemde elite. Lijkt me niet te stroken met anarchistische idealen toch?

Willem said...

Hoe kan je je zelf nu "vrije boekenmarkt" noemen als je mensen uitsluit? Dat is dictatuur van een kleine elite. Lijkt me haaks staan op het anarchisme. Hoe idealistisch ben je dan?

Hiep-piep said...

Oh de ironie! Getekend door "vrije boekenmarkt crew"

Rechterkant van links said...

De linker kant van links laat wederom haar ware gezicht zien

peter said...

Mensen weigeren op een vrije markt?? Simpel clubje als ze enkel hun eigen ideeën kunnen verdragen. Misschien beter gewoon opdoeken.

Bart said...

Kees is mijn held! Prachtig verhaal in Trouw

Mijn irritatie over kraaktypes is ooit aangewakkerd doordat ik in een cafe in Utrecht zo'n meisje zag zitten dat ik eerder in een VARA-tv uitzending had gezien.

Ik had haar pas na een tijdje herkend en vroeg zo terloops belangstellend of zij het was van die uitzending. Daarom draaide zij demonstratief en chagrijnig haar rug naar mij toe en ging door met drinken. Het leek me geen gevallletje van 'weer zo'n type dat me probeert te versieren, laat ik hem maar negeren', daar was ze te lelijk voor.
Nee, ze was vast te druk bezig met Grootse Ideeen Over Het Onrecht In De Wereld om even ja of nee te antwoorden. Verdere ervaringen hebben dat beeld nooit echt bijgesteld.

Uit curiositeit zou ik wel zo'n titel van je willen overnemen, voor een lekker onfatsoenlijk hoog bedrag ;-)

Henk said...

Grondwet, artikel 1. Maar die is natuurlijk alleen voor gelijkgestemden.
(Dus: Doet eens aanklagen, je hebt zwart op wit)

Eric said...

zie ik Anja Meulenbelt porno te koop?

keesjemaduraatje said...

@Henk: ik hou niet zo van aanklagen en bovendien moet ik mijn advocaat zelf betalen.

Raoul said...

Ik kan er geen traan om laten, triest opportunisme van zo'n ex-kraker annex ex-linksmens met geprojecteerd zelfbeklag.

Ga je nu straks wel stiekem op bezoek foto's maken?

Herman said...

Als Kees Broer nou een beschaafd persoon was die op een fatsoenlijke manier wenste te wijzen op de schaduwzijde van de kraakbeweging, dan gaf ik hem gelijk. Die indruk krijg ik echter niet, ondanks dat zijn stuk in Trouw op een nette manier geschreven is. Kees Broer lijkt me eerder iemand die in zijn aanvallen op de anarchisten en de kraakbeweging de samenwerking zoekt met reactionaire schreeuwlogs als GeenStijl.

Van dit soort GeenStijl-volk valt nauwelijks te verwachten dat zij komen met de intentie om op een fatsoenlijke manier wat boeken van de hand te doen voor mensen die nog wel in de anarchistische idealen geloven. Veel eerder dat zij van plan zijn eens lekker de stokebrand uit te gaan hangen. Als daar dan vervolgens op gereageerd wordt is de kraakbeweging de gebeten hond. Dan geef ik de organisatoren van deze boekenmarkt geen ongelijk om de deelname van Kees Broer uit voorzorg te weigeren.

Herman said...

Als Kees Broer een nette jongen was geweest die slechts waarschuwde tegen de schaduwzijde van de kraakbeweging, dan had ik hem in deze groot gelijk gegeven. Het feit echter dat hij de samenwerking zoekt met een weblog als GeenStijl geeft toch bedenkingen. Van zo iemand mag nauwelijks verwacht worden dat hij erop uit is om slechts een paar anarchistische boekjes te verkopen aan degenen die nog wel in het ideaal geloven. Veel eerder valt te verwachten dat zo iemand komt om eens stevig te provoceren. En dan Rutger met de camera erbij. Als iemand dan op de provocatie in gaat, is het de kraakbeweging die het heeft gedaan. Uit dat oogpunt geef ik de organisatoren groot gelijk dat ze Kees Broer weigeren op deze boekenmarkt.

Als je enige intentie echt is om je anarchistische boeken te slijten, dan kun je dat altijd nog via marktplaats doen.

Bart said...

@Herman: ik, onwetende ziel, dacht altijd dat woorden als 'beschaafd' en 'fatsoenlijk' bedoeld waren om kleinburgelijkheid mee aan te duiden, iets waar de kraakbeweging juist tegen ageerde, maar nogmaals, what do i know.

Niemands Knegt said...

Keesje, als het goed is heb je nu mijn e-mail adres, dus kunnen wij off-line verder.

Laceracion said...

+1... Juist het meest interessant zijn Kees zijn neutralere schrijfsels over wantoestanden in de kraakscene, aangezien je dan nog een eigen oordeel mag vormen.

Helaas lopen een hoop andere stukken over van de betweterigheid en dogmatiek die vaak aan links wordt toegeschreven. Rechts is goed, links is fout, Israel is lief en de Palestijnen allemaal terroristen.

keesjemaduraatje said...

bedankt voor de tip.

jj said...

wat dacht je van een rituele boekverbranding , ga je gezellig met je boekjes naar grote hoogte , als rook

Hein Maassen said...

Beste Kees, wees blij dat je geweigerd bent. Met de opbrengst van deze boeken kun je nog niet eens je reiskosten betalen. Deze boeken zijn commercieel gezien zo dood als een pier en alleen geschikt voor het oud papier.