Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, October 31, 2010

Dr. Kromzwaard vanavond op de radio

Henk en Ingrid moeten hun kop houden en de Cultureel Antropologen gaan daar voor zorgen.  Te lang hebben de Doctor Kromzwaarden van deze wereld zich afzijdig van het maatschappelijke debat opgesteld. Maar vanavond vanaf 21.00 bij Spoken radio gaat daar verandering in komen.

DJ Manu van Spoken Radio is namelijk ook nog student Culturele Antropologie aan de VU en dat schept natuurlijk een verantwoording.  Een stukje uit de vooraankondiging:

Spoken " In een tijd waarin de harde populistische oneliners de stemmingen lijken te dirigeren is de genuanceerde en onderbouwde realiteit van de antropoloog onmisbaar. Maar waar zijn ze? En is het de antropologen aan te rekenen dat ze niet ‘out there’ zijn? Of kijk ik niet goed?

Wederom bekleed antropologie een unieke functie. Meer dan welke andere discipline ook draait antropologie om de mensen. Maar is ze door al dat gedraai niet een beetje de weg kwijt geraakt? Bekleed ze door haar bijzondere plek ook niet de verantwoordelijkheid om te terug te koppelen met haar subjecten en te communiceren met Henk en Ingrid die de afgelopen verkiezingen nog zo resoluut op de PVV hebben gestemd?"

Vragen over  vragen, die om een antwoord schreeuwen. Daarom heeft DJ Manu de moslim onderzoeker Martijn de Koning alias Dr. Kromzwaard in de studio uitgenodigd om zijn antropologisch verantwoorde visie op het probleem "Henk en Ingrid"  te geven.

Je moet maar zo denken: Als er in Iran homosexuelen opgehangen worden of als er in Somalië meisjes worden besneden en dichtgenaaid of als er in Saoudi-Arabië armen worden afgehakt, dan vinden wij Cultureel Antropologen dat heel normaal en dat hoort bij die mensen hun cultuur. Maar als de Nederlandse Henk en Ingrid zwijgend hun plicht doen, hard werken en bij verkiezingen een daarbij passende keuze maken, dan moet daar een radio programma met deskundigen over gemaakt worden. In dier voege. 

Het programma is zondagavond 31 oktober vanaf 21:00 uur live te beluisteren op de website van FunX.

 

3 comments:

Tod said...

Ja hoe kan je ook anders verwachten van deze academische klassevijand. Verraders zijn het. Ze hebben lak aan het volk. Zijn alleen maar bezig met hun eigen moralistische spelletjes.
Een vergelijking met het ancien regime van Lodewijk 16, of met de Romanovs gaat zeker op. De moderne aristocratie is de academische bourgeoisie. De klassevijand nummer 1. Het proletariaat heeft de plicht om zich te ontdoen van deze bloedzuigers.

Veel van deze academici hebben zich gegroepeerd in socialistische clubjes, zoals de Internationale Socialisten, die onder het mom van arbeidersstrijd alleen maar bezig zijn de belangen van het proletariaat te verkwanselen.

Nee. de echte arbeidersstrijd moet nog beginnen. Niet het grootkapitaal is de klassevijand, maar de academische bourgeoisie.

Stella said...

Hopelijk staan de taalfouten in de inleiding van de antropoloog niet model voor de inhoud. Geen moeite om gewone dingen moeilijk te zeggen, maar spellen kan hij niet.

Steady Freddy said...

Grappig een antropoloog die gespecialiseerd is in Salafisme die iets gaat zeggen over de Henk en Ingrid. Twee enorme tegenpolen, dunkt me. Misschien moet Martijn de Koning eens een aantal jaar onderzoek gaan doen naar de PVV stemmer. Dat lijkt mij nou wel interessant aangezien er veel op plekken wonen waar geen, of nauwelijks moslims wonen. DJ Manu gaat volgens de site van Fun X graag op vakantie in Iran en dan met name Teheran. Wordt een dolle boel denk ik.